Surviving jungle tips

Reismeisje 24 juli 2013

Jungle tips

Trektochten door de jungle; ik houd er van. Mooie dieren, kleurrijke plantjes en een echt gevoel van ik-ben-ver-van-huis. Maar wandelen door regenwoud is niet altijd een feestje ;-). De hoge luchtvochtigheid, het worstelen door metershoge struiken en bloedzuigers die geen genoeg van je krijgen staan niet echt garant voor een fijne tijd. Reden te meer om je voor te bereiden op een trektocht door de jungle. De volgende tips kunnen je een eindje op weg helpen en helpen je alles uit jouw jungle trek te halen.

Bedek die melkflessen! Met een gemiddelde luchtvochtigheid van 70% en een temperatuur van minimaal 25°C wil je ’t liefste wandelen in je bikini. Als je echter de beestjes buiten wilt houden, doe je er slim aan een lange broek, hoge schoenen en een shirt met lange mouwen aan te doen. Ook handig als je door dicht struikgewas heen moet ;-).

Sta vroeg op. Of je nu een één- of meerdaagse wandeling doet; begin vroeg. En met vroeg bedoel ik echt vanaf 5-6 uur. Sowieso is de temperatuur dan een stuk aangenamer, maar belangrijker: je hebt verreweg de meeste kans om wild te zien. Vanaf een uur of 11 hebben de dieren ’t ook wel gehad met de hitte en verstoppen ze zich op een rustig, schaduwrijk plekje. Vroeg starten geeft je dus de meeste kant op een fantastische ervaring!

Neem een stel wegwerp poncho’s mee. In principe kun je er van uit gaan dat ’t, buiten de regentijden om, niet regent in de jungle. Toch heb ik altijd een aantal wegwerp poncho’s bij me. Erg sexy zijn ze niet ;-), maar wel superhandig. Zeker aangezien regen in de jungle geen Hollandse motregen is.

Loop met een stok. Klinkt wat suf, maar een stok kan heel praktisch zijn. Voor de steun, als je door water moet ploeteren en als je niet zeker weet wat er voor je ligt. En dan doel ik vooral op slangen en andere onvoorspelbare beesten. Zoek onderweg dus een stok van een redelijk formaat.

Handige spullen. Tot slot zijn er wat handige spulletjes die ik eigenlijk altijd in mijn dagrugzak stop. Denk aan deet, pleisters met betadine er in, spork (vork en lepel in één), wc papier, paracetamol, zakmes en als je ergens gaat overnachten een muskietennet.

#reizen #tips #wandelen #jungle

1 reactie

 • Annika

  24 juli 2013 om 18:57

  Leuk blog heb je!
  Nog nooit een trektocht door de jungle gemaakt, maar handige tips!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Annika

   25 juli 2013 om 06:37

   Hey Annika! Dank, leuk om te horen :-). Een jungletocht is zeker een keer de moeite waard. Fijne dag!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.