Mijn 3 favoriete hikes

Reismeisje 17 februari 2014

Als je regelmatig een kijkje neemt op Reismeisje, weet je inmiddels wel dat ik fan ben van meerdaagse treks. Lekker met een dagrugzakje en een gids de wildernis in trekken en een aantal dagen van de buitenwereld afgesneden zijn :-). Je komt op de mooiste plekken en wordt vaak helemaal ondergedompeld in het lokale leven. Het liefste doen ik jungle treks of ga ik hoog de bergen in. Love it! Als ik denk aan mijn meest favoriete treks kom ik toch wel op deze uit:

Trek Nepal

Bardia National Park in Nepal.
Echt één van mijn mooiste treks ooit geweest. Bardia is het wat minder bekende zusje van Chitwan National Park. Voordeel is dat je je in Bardia echt helemaal alleen waant, je komt nauwelijks andere mensen tegen. Heerlijk! En je kunt er veel dieren spotten; van allerlei soorten apen tot olifanten, neushoorns en zelfs tijgers. Maar bij die laatste moet je wel echt superveel mazzel hebben. Onze gids had in elk geval nog maar 1x in zijn leven een tijger in Bardia gezien, terwijl hij toch heel wat afwandelt daar. Mocht je in Nepal zijn en een gave jungle trek willen doen; Bardia is top! Tip: regel de trek via Hukum van Jungle Base Camp. Supermooie accommodatie gerund door Hukum en zijn fantastische gezin.

Trek Ethiopie

Simien Gebergte in Ethiopië.
Geen heel alledaagse bestemming, maar zó de moeite! Ik schreef laatst al een blogbericht over Ethiopië als Afrikaanse parel en dat komt voor een groot deel door de fantastische Simien Mountains. Groen, supermooie vergezichten, de meest bijzondere apen die je ooit zult zien :-) en eindeloze vlaktes op meer dan 3.500 meter hoogte. Ik werd tijdens onze trek van 4 dagen wel een aantal keren gevloerd door wat hoogte klachtjes, maar dat mocht de pret niet drukken. Als je naar Ethiopië gaat, moet je de Simien echt mee pakken. Vanuit Gondar kun je een gids, vervoer en zelfs kampeerspullen regelen. En voor een habbekrats reist er ook een eigen kok mee. Klinkt wat decadent, maar je bent er maar wat blij mij na 7 uur op hoogte lopen :-).

Trek Ladakh

Ladakh in India.
Ladakh is een redelijk pittig gebied. Dan moet je wel een beetje van het avontuurlijke en die hard reizen zijn zeg maar :-). Maar als je dat leuk vindt, zul je een trek in Ladakh fantastisch mooi vinden! Het heeft een Tibetaanse sfeer en de bergen zijn zo ongelofelijk mooi. Je loopt regelmatig ruim boven de 4.200 meter, dus pas echt goed op hoogteziekte. Tip: doe de trek door Hinju en Wanla en slaap bij mensen thuis. Een geweldige ervaring!

Houd jij van meerdaagse treks en zo ja; wat is jouw favoriete route geweest tot nu toe?

 

#reizen #India #ethiopie #nepal #wandelen #jungle #trek #Ladakh #reistips #bardia #simien #bergen

5 reacties

 • Rianne

  17 februari 2014 om 12:54

  Wauw wat een uitzicht had je daar in Ethiopië! Zelf heb ik nog nooit echt een trek gemaakt, ik wil graag naar Vietnam en zou dan zeker een trek in Sapa overwegen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Rianne

   17 februari 2014 om 13:34

   Ow ja, schijnt erg mooi te zijn! Ben er zelf nog niet geweest.

 • gezinopreis

  17 februari 2014 om 14:10

  Onze favoriete trek was de annapurna circuit in Nepal. 17 dagen wandelen van de jungle naar de sneeuw en terug. Kleine dorpjes,prachtige natuur en lieve mensen. Die in Ethiopië ziet er inderdaad super uit! Chitwanwandeling herinner ik me vooral als de bloedzuiger wedstrijd. Bleh.. Had jij daar geen last van?

  Beantwoorden

  • Reismeisje gezinopreis

   17 februari 2014 om 15:17

   :-) Nee, eigenlijk niet. Viel reuze mee! De Annapurna lijkt me inderdaad ook fantastisch!!

 • Gerben

  17 februari 2014 om 16:51

  Annapurna lijkt me ook te gek om nog een keer te doen. 17 dagen prachtige omgeving en lekker tot jezelf komen tijdens het lopen.
  @ Rianne: als je naar Vietnam gaat dan is een uitstapje (en een trek) naar Sapa zeker de moeite waard. Een regio met heel veel minderheden en een mooie bergachtige omgeving. Tip: sinds 2008 is er een grensovergang met Laos in de omgeving van Sapa. Daardoor kun je met een tweedaagse busrit Noord-Vietnam combineren met Laos. Eenmaal in Laos kun je per boot mooi verder het land inreizen over de vele rivieren. leuk en afwisselend!

  Beantwoorden

 • Jakobien

  03 maart 2014 om 11:29

  Ik heb ook een Annapurna trekking gedaan, maar slechts 7 dagen. Evengoed een superervaring!
  Verder vond ik de tweedaagse trek die ik (met een helaas slecht voorbereide gids) maakte vanuit het Boliviaanse dorp Samaipata , erg de moeite waard. Dit is de omgeving waar de Andes en het Amazonegebied samenkomen. Een unieke plek waar het ook heerlijk uitrusten is van je reis.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jakobien

   03 maart 2014 om 15:28

   Wauw, klinkt te gek!

 • The story behind de Gelada Bavianen | Reismeisje

  17 maart 2014 om 08:07

  […] en dan ook nog eens in een klein stukje van dat grote land. De grootste groepen tref je in het Simien Gebergte in het noorden. Ze leven daar op de hoogvlaktes (tot wel 4100 meter hoog) in groepen die kunnen […]

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.