Surfersparadise in Costa Rica

Reismeisje 09 juni 2014

Dominical surfen

Als ik denk aan één van de meest relaxte reizen die ik ooit heb gemaakt, kan ik niet anders dan aan Midden-Amerika denken. Mañana, mañana tot in elke vezel ;-) . Heerlijk. Costa Rica is daarbij misschien wel het meest relaxed. Je hoeft er niet heen als je op zoek bent naar een heel authentieke bestemming, maar verder heeft Costa Rica alles te bieden voor een superfijne reis. Één van de dingen die ik er het leukste vond was surfen! Beetje de beachbabe uithangen ;-) . Niet dat ik er superveel van bakte, maar daar gaat het niet om. Het voelde behoorlijk cool 8-) ! De beste surfspot in Costa Rica vind je aan de Pacifische kust: de stranden van Dominical.


Surfen van ’s ochtends tot ’s avonds.
Dat is wat de meeste mensen in Dominical doen. Er is verder ook niet veel te beleven. Dominical bestaat eigenlijk uit een half verharde weg met allerlei winkeltjes en restaurantjes en een ruig strand. Dat is ‘t. Er hangt een soort hippie relaxed sfeertje met dito bijzondere figuren ;-) . Leuk om een aantal dagen te blijven hangen en een surfplankje te huren. Want surfen kun je er dus als de beste! De golven zijn hoog, de stroming soms sterk en lesjes zijn er in overvloed te volgen. Die zijn trouwens best prijzig. Een beginnerlesje kost je al snel $50 voor 2 uurtjes vallen en opstaan. Weliswaar inclusief surfboard, maar dan nog. Mijn tip zou zijn stiekem mee te kijken bij één van de vele lessen om je heen. Dan heb je snel genoeg door wat ze je 100x laten doen. Hoewel ik verre van gevorderd ben op een surfplank, had ik ’t na 3 dagen Dominical best een beetje onder de knie. Het is gewoon heel veel oefenen...

 Dominical surfen 2

What else?
Als je even genoeg hebt van het geklungel op je plank en het zout op je huid, is het superleuk om een ochtendje naar Uvita te gaan; een stadje dichtbij Dominical waar Marino Ballena ligt; een nationaal park in het water. Inclusief dolfijnen en walvissen! Die walvissen spot je lang niet altijd, maar de dolfijnen zeker weten. Heel gaaf! Een lesje yoga is ook leuk als alternatief. Aan de ‘hoofdweg’ van Dominical ligt Bamboo Yoga Play Studio. Hier kun je meerdere keren per dag allerlei soorten yoga doen met fantastisch uitzicht op de zee. Een aanrader!

Heb jij wel eens gesurft en zo ja waar??

@Costa Rica @Midden-Amerika #reizen #costa rica #backpacken #dominical #surfen

3 reacties

 • Sandra

  09 juni 2014 om 07:59

  De kans is vrij groot dat ik deze winter naar Costa Rica ga en surfen vind ik echt te gek! Dus ik ga dit zeker een aantal dagen doen. Ik heb zelf gesurft in Mimizan (Frankrijk) en Cocoa Beach (Florida) waarvan van die laatste wel het gaafst was (wit strand, palmbomen, cocktails).

  Surf je op een soft top of hard top?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   09 juni 2014 om 12:01

   Leuk zeg!! Ga je alleen Costa Rica doen of ook meer landen? Ik surf niet op een specifieke plank ;-), zo goed ben ik echt niet. Ik pruts maar wat aan met wat er voor handen is. Vind 't wel superleuk!

 • Edith

  09 juni 2014 om 09:02

  Ik heb eens surflessen genomen in Kuta, Bali... Maar moet eerlijk zeggen dat ik na 3 golven rechtop uitrijden, trots genoeg was om het er verder bij te laten ;-) Costa Rica staat wel zeker nog op mijn to do lijst, en dan zal ik de surfambitie toch ook weer uit de kast halen, haha. Dat is toch een beetje wat je daar moet doen natuurlijk!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Edith

   09 juni 2014 om 12:00

   ;-) Surfen is ook behoorlijk pittig moet ik zeggen.

 • Ellen

  09 juni 2014 om 12:25

  Ja leuk! Ik heb gesurfd in Montanita in Ecuador! Ik vond het ook super leuk en heb ook een aantal golven kunnen pakken!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Ellen

   10 juni 2014 om 14:05

   Daar heb ik inderdaad ook veel goeds over gehoord :-).

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.