Snapshots van de eerste dagen in Brazilië

Reismeisje 04 oktober 2015

Wat gaat de tijd toch snel. Ondertussen zitten we al weer een paar dagen in Brazilië. Is de kop van onze wereldreis er af! De laatste dagen thuis vond ik niet heel makkelijk moet ik zeggen. Ik vond het moeilijk om afscheid te nemen en heb de laatste nacht echt wakker gelegen…Wetende dat het vanzelf wel weer beter zou worden natuurlijk. Koud water vrees Afgesloten. Vanaf het moment dat we in het vliegtuig zaten naar Sao Paulo was het helemaal ok en kon ik naar voren kijken. Vandaag neem ik je in een klein fotoverslagje mee door onze eerste dagen van deze lang verwachte reis!

 Brazilie Sao Paulo

Laatst schreef ik al even over het debacle van onze vlucht  Knipogen. Wat een gedoe was dat eventjes zeg. Maar na een vlucht van ruim 10 uur vanaf Madrid, waren we dan eindelijk aangekomen in Sao Paulo. Hier zitten we rond 6 uur in de ochtend te wachten op de bus naar Sao Sebastiao.

 Brazilie eten

In ongeveer 4 uurtjes waren we in Sao Sebastiao. Prima ritje. Vanaf daar hebben we de ferry genomen, die ons naar het prachtige eiland Ilhabela bracht. Daar zijn we uiteindelijk uitgekomen bij een schattige B&B in het dorpje Pereque, Pousada Sambaquis. Heerlijke plek, maar daarover later meer. Ik was toen best wel aan de lat, na al die uren reizen. Maar geef me eten, en ik ben er weer Lachen! Verder hebben we die dag niet veel meer gedaan. Beetje rond gelopen, wat boodschapjes gedaan en gerelaxt.

 Brazilie Ilhabela ontbijt

’s Avonds zijn we al om 7 uur (!) naar bed gegaan en we hebben door geslapen tot 6 uur de volgende ochtend. Klokje rond bijna. Heerlijk. De volgende ochtend stond er een heerlijk ontbijtje op ons te wachten in de mooie tuin barstensvol vogels. Fijn wakker worden!

 Brazilie bloggen

Tijd om te bloggen Stoer. Ik had er helemaal zin in en heb heel wat uurtjes zitten schrijven. Heerlijk gevoel als je er alle rust voor hebt in je hoofd en helemaal de flow zit!

 Brazilie Ilhabela

De volgende dag was het tijd om naar plek twee op Ilhabela te gaan. Het leek ons leuk om het eiland vanuit twee verschillende uitvalsbases te ontdekken, dus besloten we de bus te pakken en naar een ander deel van het eiland te gaan. Dicht bij een wat groter strand, met de fantasierijke naam ‘Praia Grande’. We belandden bij een andere leuke B&B, Pousada Villa de Prainha. Weliswaar aan de doorgaande weg gelegen, maar qua opzet een superleuk ding! Inclusief dit fijne zwembad, lekkerrrrrrr.

 Brazilie Ilhabela strand

En dit is het strand waar we dichtbij zaten. 5 minuutjes lopen. Dit is toch wat je je een beetje bij Brazilië voorstelt?! Een heerlijk afgelegen strand met mooi blauw water en fijn zand. We zijn de eerste dag hier vreselijk luit geweest Schamen! Alleen maar op het strand gelegen, boekje gelezen en 's avonds lekker aan het water gegeten. 

 Brazilie strand

De volgende dag was het tijd voor een tikkeltje actie! Het had een groot deel van de nacht geregend en 's ochtends was het ook nog behoorlijk grijs. We besloten met een tourtje mee te gaan. Rond half 11 werden we opgehaald om met een jeep dwars over Ilhabela te crossen. Rond 85% van het eiland is beschermd gebied, dus we kwamen al snel in redelijk dichte jungle terecht. Love it! Onderweg zagen we ook nog een gifgroene slang Roepen. Na een uurtje kwamen we aan de andere kant van het eiland uit en was dit onze 'beloning'. Een prachtig, verlaten en tropisch strandje. Mooi toch?

 Brazilie waterval

Vanaf daar konden we ook naar een mooie, brede waterval lopen. Een klimmetje van 30 minuutjes en heel erg de moeite waard! 

Dat waren de eerste dagen in Brazilië. Normaal gesproken zijn we nogal van de actie, maar dit rustige beginnetje was dit keer helemaal goed. Tegen de tijd dat dit live staat, zijn we op weg naar Paraty; een klein, gezellig plaatsje op het vasteland, aan zee en op een paar uurtjes rijden van Rio de Janeiro. Daar willen we ook een paar dagen blijven. Misschien een leuk boottochtje maken naar afgelegen strandjes, beetje duiken, stadje verkennen. We zien het wel. Tot nu toe vind ik Brazilië in elk geval superleuk en smaakt het zeker naar meer! Binnenkort volgen de eerste, meer uitgebreide artikelen met foto’s van Gerben! Wil je ons ‘live’ volgen tijdens onze wereldreis? Volg Reismeisje of Gerben dan via Instagram! Tot gauw!!

@Brazilië @Zuid-Amerika #Brazilie #Ilhabela #snapshot

7 reacties

 • Sabine - besabine.wordpress.com

  04 oktober 2015 om 00:45

  Ziet er mooi uit! Vooral dat heldere blauwe water... Heerlijk om rustig te beginnen als je een jetlag hebt :) Afscheid nemen is altijd lastig. Voor mij elke keer weer als ik afscheid neem van mijn ouders en broertje. Dit jaar al 3 keer en het went nog niet :( Gelukkig ben ook ik altijd weer ok als ik eenmaal weer thuis ben. Ben benieuwd naar het volgende verslag!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sabine - besabine.wordpress.com

   04 oktober 2015 om 19:34

   Thanks Sabine. Is inderdaad even heerlijk zo ;-). Volgende verslag volgt snel!

 • Pauline

  04 oktober 2015 om 10:09

  Leuk om te horen hoe Ilha bela vindt. Ik vlieg donderdag naar Rio en vervolgens naar Buzios om even te relaxen: ook echt een aanrader!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Pauline

   04 oktober 2015 om 19:35

   Ah! Wat te gek zeg! Wij gaan woensdag door naar Rio, vanuit Paraty. Waar verblijf je, weet je dat al? Veel plezier!

   • Pauline Reismeisje

    07 oktober 2015 om 12:48

    Wat gaaf dat je nu in Rio bent. Ik vlieg morgenochtend en ga gelijk door naar Buzios. Daar slaap ik in Casas Brancas:). Mocht je daar ook naartoe ga, laat het me weten:). X

    • Pauline Pauline

     07 oktober 2015 om 12:52

     ps. In Rio verblijf ik in het Windsor volgens mij.. er is ook een ander gaaf boutique hotel in Santa Teresa: Rio 180 graden Hotel

 • Pauline

  04 oktober 2015 om 10:09

  Leuk om te horen hoe Ilha bela vindt. Ik vlieg donderdag naar Rio en vervolgens naar Buzios om even te relaxen: ook echt een aanrader!

  Beantwoorden

 • Adi

  04 oktober 2015 om 12:37

  Ziet er mooi en relaxed uit. Fijn dat je weer in "je doen" bent (en het vervelende afscheid nemen -voor je gevoel al weer ver-achter je ligt). Wat heerlijk om vandaag te bedenken wat je over een paar uur of morgen wilt gaan doen. Geen stress. Geniet van alles en fijn dat we door de verhalen en de foto's met jullie mee mogen genieten! We blijven jullie volgen.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Adi

   04 oktober 2015 om 19:36

   Liefffff Adi :-). Dank. Ja, langzamerhand komen we in het 'reisritme' van met het moment kijken wat we gaan doen. Heerlijk!

 • Jessica

  04 oktober 2015 om 15:40

  Rustig beginnen is inderdaad helemaal niet erg :) Dat strand is trouwens echt WAUW! Lekker blijven genieten zou ik zeggen :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   04 oktober 2015 om 19:36

   Thanks Jessica. Gaan we doen :-)!

 • Jeroen

  05 oktober 2015 om 07:15

  Helemaal niet erg dat rustige beginnen. Je hebt alle tijd dit keer dus geniet er l.ekker van. Maar dat doen jullie wel zo te zien.
  Hoe is jullie Portugees inmiddels? ;-)

  Beantwoorden

 • William

  05 oktober 2015 om 22:27

  Paraty is leuk en relaxed! Wij kwamen vanaf rio via Ilha Grande in Paraty. Als jullie richting Rio gaan is dat een leuke tussenstop!
  Succes met de caipirinha's in Rio ;-)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.