Snapshot diary van een roadtrip door Engeland

Reismeisje 13 december 2016

Afgelopen weekend was het weer tijd voor een leuk reisje Lachen. Op uitnodiging van P&O Ferries vertrokken we voor een lang weekend naar Engeland. Een land zo dichtbij het onze, maar voor mij eigenlijk heel onbekend. Tijdens dit tripje bezochten we vooral het Engelse platteland en dat smaakt nu al naar meer! Vandaag neem ik je mee in een snapshot diary van de roadtrip die we het afgelopen weekend maakten. Benieuwd wat je er van vindt!

Engeland 4353

Vrijdagavond vertrokken we rond 9 uur met de ferry vanuit Rotterdam naar het Engelse Hull. P&O Ferries vaart vanaf verschillende bestemmingen op het Europese vasteland naar een aantal Engelse bestemmingen. Ik had van tevoren nog nooit van Hull gehoord, maar dit schip zat dus mooi helemaal vol! We hadden een fijne hut, waar we zelfs lekker konden douchen en slapen Knipogen

Engeland 4376

De volgende ochtend kwamen we met iets vertraging aan, maar rond half 9 Engelse tijd reden we de ferry af. We waren met onze eigen auto gegaan, wat lekker veel bewegingsvrijheid gaf. In eerste instantie waren we van plan naar York te rijden, maar we besloten die ochtend Hull te verkennen. Zo gezegd, zo gedaan.

Engeland 4366

Hop! Even een ochtend koffie’tje bij Starbucks Tong uitsteken.

Engeland 4411

En de stad verder verkennen. Hull heeft een klein, oud centrum waar je prima zelf rond kunt lopen. Ik vond de stad zelf niet heel spannend, maar de kathedraal des te meer. Wat een plaatjes was dat zeg. De kathedraal van Hull stamt uit de 13de eeuw en barst van het prachtige glas in lood, gedetailleerd houtwerk en mystieke schilderijen. Zeker de moeite.

Engeland 4418

Na een lunch in een typische Engelse pub annex lunchroom, was het tijd voor iets anders. Een voetbalwedstrijd in de premier league Tong uitsteken! Ha! Ik ben helemaal geen voetbalfan, maar sinds we in Medellin naar een voetbalwedstrijd zijn geweest, vind ik het toch erg leuk om een wedstrijdje in andere landen mee te pakken. Zegt toch wat over de cultuur. We gingen naar Hull tegen Crystal Palace. Fan-tas-tisch. Vaders met hun dochtertjes, kauwend op een typische Hull pie en fanatiek wapperend met hun vlaggetje. Superleuk was ‘t!

Engeland 4428

Daarna reden we vanuit Hull naar onze B&B, dat in het dorpje Kirkbymills lag. Op ongeveer 1.5 uur rijden van Hull. Best wel ver inderdaad, maar we wilden graag lekker achteraf zitten en de Engelse countryside ontdekken. Helaas was het al donker toen we er heen reden, maar bij aankomst wachtte ons een heerlijke, typisch Engelse kamer. Fijn!

Engeland 4429

Goodmorning! De volgende ochtend was het meteen heerlijk wakker worden Lachen.

Engeland 4437

Na een stevig Engels ontbijt stapten we in de auto en reden we rustig aan richting de kust. Onderweg zagen we het ene mooie landschap na het andere. Echt een prachtige route!

Engeland 4483

Onze eerste stop: Runswick Bay. Een dorpje dat we op advies van Neil van onze B&B bezochten en wat was dat een ontzettend goede tip zeg! In tegenstelling tot het enorm toeristische en licht oubollige Scarborough, waren er in Runswick Bay alleen wat locals met hun hond te vinden. Er valt verder ook niet te beleven, maar het strand, de rotsen en de prachtige ligging van het dorpje bij de klif zijn meer dan de moeite waard!

Na een lekkere wandeling gingen we op weg naar onze volgende stop: Robins Hood Bay. Inderdaad, weer een klein dorpje aan de kust. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit niet zo heel spannend vond. Zeker als je Runswick Bay hebt gezien en je onderweg door het te schattige Sandsend komt. Daar hadden we beter kunnen stoppen…

Engeland 4498

Eigenlijk wilden we daarna nog wat verder langs de kust rijden, maar we besloten landinwaarts af te buigen en naar het stadje York te rijden. De rit er naar toe was weer te gek!

Engeland 4509

York! Een aantal van jullie hadden vorige week al gezegd dat York zo leuk moest zijn en dat was het dus ook Knipogen. Wat een gezellig en charmant stadje zeg. Het oude centrum barst van de prachtige pandjes en je vind er superveel leuke, hippe koffie- en eettentjes.

Engeland 4528

We hebben er lekker rond gelopen, wat over de kerstmarkt gestruind en zijn toen wat gaan eten in, weer, een typisch Engelse pub. Geen hoogstaand eten, maar wel heel gezellig.

Daarna was het tijd om weer terug te rijden richting Hull, om weer op de boot te stappen naar Rotterdam. Wat mij betreft had ons uitstapje nog wel 2 dagen langer mogen duren! Superleuk om Engeland met een eigen auto te ontdekken en wat een mooie landschappen hebben we gezien. We gaan zeker nog eens terug komen! Dank aan P&O Ferries voor deze leuke trip. Ben jij al eens in Engeland geweest?

@Europa @Verenigd Koninkrijk #engeland #roadtrip #snapshot #resiroute #europa #Weekendje weg

4 reacties

 • Laurine

  13 december 2016 om 09:09

  Klinkt gaaf! Ik heb 7 maanden in Liverpool gewoond, een heel toffe stad, zeker de moeite!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Laurine

   13 december 2016 om 09:45

   Ow echt? Dat is gaaf zeg! Vast een tijd die je niet snel zult vergeten ;-).

 • Nanda

  13 december 2016 om 09:54

  Een keer met school naar Newcastle (dus al eeuwen geleden) en paar jaar later met een vriendin naar Preston, waar zij een semester gestudeerd heeft . Was allebei leuk! Maar ik vind dat ik inderdaad veel te weinig heb gezien voor een land dat zo dichtbij zit ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Nanda

   13 december 2016 om 11:04

   Ja, ik ook! Ik ga zeker nog eens terug!

 • Suzanne

  13 december 2016 om 11:04

  Ooh ik houd van Engeland en ben er meerdere malen geweest, maar juist deze hoek staat nog op mijn lijstje haha dus de tip van Runswick Bay was zeer welkom - dat gaat mee in de planning voor de volgende keer!
  Ik ben afgelopen mei naar het Peak District geweest, naar de plaatsjes Hathersage, Castleton en Edale. Geweldig mooie natuur, en de Mam Tor is makkelijk in een dagje te beklimmen. Ik zou er zo weer een paar dagen heen gaan. <3
  Mooie foto's trouwens! Toen ik via Hull reisde dit jaar waren er veel wegwerkzaamheden dus dat haalde wel wat van de sfeer weg. Die kathedraal foto is prachtig. :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Suzanne

   13 december 2016 om 11:05

   Doen doen :-). Echt heel erg mooi! En dank, complimenten zijn voor Gerben. Ik bak niets van fotografie ;-).

 • Dominique || dominiquetravels.com

  13 december 2016 om 17:00

  Gaaf! Ik ben nog niet in die regio geweest, maar het ziet er super mooi uit! Fijn om ook in zo'n oud Engels huis in de countryside te verblijven!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   14 december 2016 om 07:56

   Ja he. Heel fijne plek. Het is er echt prachtig en dat terwijl we niet eens in een bijzonder goed seizoen waren ;-).

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.