Op naar de volgende bestemming!

Reismeisje 09 december 2016

UK 2

Vandaag is het weer zo ver; we mogen weer op reis Lachen! We gaan dit keer weliswaar niet zo heel ver van huis en het is ook niet per se een heel avontuurlijke bestemming, maar dat maakt niet uit. Het is gewoon heerlijk om dadelijk weer lekker op pad te zijn samen. Nieuwe plekken ontdekken, genieten van lokaal eten, een andere taal; ik ben er dol op! Vanavond vertrekken we om precies te zien en we zullen de hele dag nacht door reizen. Dit keer niet met het vliegtuig, maar met de boot. En eigen auto. Hoe leuk is dat?! Heb je al een idee wat we de komende dagen aan het doen zijn? Roadtrippen door Engeland it is!

Roadtrip door Engeland. Vanavond vertrekken we tegen half 9 met de boot van P&O Ferries vanuit Rotterdam naar het Engelse stadje Hull. Ik heb me laten vertellen dat het een enorme boot is, waar we ons prima gedurende de 12 uur durende reis zullen vermaken Knipogen. Al denk ik eerlijk gezegd dat we er weinig van mee gaan krijgen, want we hebben een eigen hut geboekt. We gaan maar een paar dagen naar Engeland, dus we willen er wel alles uit halen en niet zaterdag superbrak en gebroken aankomen. Na die 12 uur komen we dus morgenochtend aan in Hull. Vanaf daar zullen we in zo'n 1.5 uur naar het stadje York rijden, waar onze B&B zit. York moet een prachtige oude stad zijn, maar we hebben er vooral voor gekozen vanwege de typisch Engelse landschappen in de omgeving. Google maar eens plaatjes van Yorkshire Dales. Supermooi!

Ik denk dat we zaterdag eerst wat rond gaan kijken in York en omgeving. Aan het einde van de dag staat er iets heel leuks op het programma; een voetbalwedstrijd in de premier league Tong uitsteken. Ha! Ik ben geen uitgesproken voetbalfan, maar sinds de voetbalwedstrijd die we in Medellin in Colombia hebben bezocht, vind ik het helemaal te gek om in andere landen een wedstrijdje mee te pakken. Zegt veel over een cultuur. Na die wedstrijd gaan we ongetwijfeld een lekker hapje eten in een of andere Engelse pub.

UK 1

Zondag willen we waarschijnlijk lekker gaan hiken door de Yorkshire Dales. Mits het weer ok is, want natuurlijk in Engeland lang niet altijd het geval is...En anders rijden we er gewoon lekker wat rond en bezoeken we wat van die schattige Engelse dorpjes. 's Avonds rijden we dan terug naar Hull en stappen we weer op de nacht-ferry richting Rotterdam, waar we maandagochtend aan zullen komen.

Kortom, een kort maar heel leuk uitstapje. Ik heb er onwijs veel zin in en denk dat we echt het gevoel gaan hebben even te zijn weg geweest. Ben je benieuwd hoe het gaat zijn en wil je ons op de voet volgen? Volg ons dan via Instagram. Daar zal ik heel regelmatig foto's posten. Nu ben ik vooral benieuwd naar jullie tips! Wie is er wel eens in deze regio geweest en heeft nog een leuke tip??

 

@Europa @Verenigd Koninkrijk #engeland #york #Weekendje weg #europa

3 reacties

 • Simone

  09 december 2016 om 07:59

  Mijn grootste liggen in Yorkshire! Dit reisje maakten we zo vaak toen ik klein was! Geniet van alle dingen aan boord van de ferry, ga zeker dronken Engelsen uitlachen in de bar met de live band, top entertainment! En ga in York voor thee naar Betty's en loop om de stad over de stadsmuur heen! Veel plezier!

  Beantwoorden

  • Simone Simone

   09 december 2016 om 08:00

   Roots, niet grootste :p

  • Reismeisjenl Simone

   09 december 2016 om 14:23

   Echt?! Wat superleuk Simone! Betty's had ik inderdaad ook al ontdekt :-). Gaan we vast een bezoekje brengen. Dank voor je tips!

 • Dominique || dominiquetravels.com

  09 december 2016 om 11:21

  Heel veel plezier! Een wedstrijd van de Premier League bijwonen is zeker de moeite waard, en ik verwacht dat de Yorkshire Dales ook prachtig zullen zijn!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   09 december 2016 om 14:27

   Ja he. Daar heb ik inderdaad ook echt verwachtingen bij. Ben reuze benieuwd!

 • Jen

  09 december 2016 om 11:53

  Yorkshire is prachtig! Het mooiste Engelse accent, prachtige landschappen, gezellie pubs & vriendelijke mensen. Oh en in York heb je zalige pork pies van een bekende butcher! En met kerst kun je er meestal schaatsen. Yorkshire Dales en Lake District zouden heel goed bij jullie hike voorkeuren passen. En vergeet niet Sunday roast met Yorkshire pudding (hartige deeg waar jus in komt) te bestellen in een lokale kroeg. En Yorkshire tea, lekkerste merk! Veel plezier!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jen

   09 december 2016 om 14:28

   Ow my Jen! Super, dank voor je tips. Klinkt alsof we niet genoeg gaan hebben aan een weekendje ;-).

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.