Het gaafste festival van Europa

Reismeisje 09 september 2015

Tsjechie 1

Colours of Ostrava in Tsjechië. Ooit van gehoord? Nee, dat dacht ik al! Dit is een beetje het Pinkpop van Centraal-Europa zeg maar. Een feest van vier dagen met door de hele stad bandjes, optochten en een heel behoorlijke line-up. Normaal gesproken bezoeken we niet zo heel veel festivals ;-) , maar hier waren we bij! En het was te gek! Ik hoop dat de foto’s voor zich spreken!

We bezoeken de stad Ostrava en de openingsdag van het festival. Ostrava vond ik persoonlijk lang niet zo leuk als Brno. Gewoon wat minder sfeervol en ook lang niet zoveel leuke bars en cafés. Ostrava staat bekend als een echte industriestad, maar dat valt me eerlijk gezegd alles mee. Ik verwachtte een wat armetierige plaats, vies van het roet, maar wat ik trof was een levendige stad met een oké centrum. En een mooie groene omgeving. Niet om speciaal voor naartoe te komen, maar best vermakelijk wanneer je in de buurt bent. We lopen wat door het centrum en maken een tocht door de stad op een step. Vanaf de middag begint het al druk te worden met een parade en is er een terrein geopend met allerlei kleinkunst, artiesten die optreden, een geïmproviseerde bioscoop en eettentjes. Ooh ja, ook biertenten, die was ik bijna vergeten ;-) . Heerlijk om lekker in het zonnetje te hangen en rond te kijken. En ook gedurende de avond is er genoeg te zien en doen. En het leuke is: het lijkt wel alsof wij met ons groepje de enige buitenlanders zijn! We horen en zien alleen maar locals en die genieten met volle teugen. Dit is voor hun hét weekend van het jaar, zo lijkt het.

Tsjechie 2

De volgende dag begeven we ons naar het festivalterrein waar Colours of Ostrava gehouden wordt. De setting schijnt geweldig te zijn, in en rond om het complex van een oude staalfabriek. Bij aankomst blijkt dit nogal een understatement; wat gaaf is dit zeg!! Het blijkt een monster van een staalfabriek te zijn op een bijna 300 hectare groot complex. Deze setting lijkt me heel moeilijk te overtreffen voor een festival!

Tsjechie 3

De avond valt en het is behoorlijk druk. Overal staan kraampjes met eten en mensen die spullen verkopen. En de muziek begint steeds luider te pompen. We gaan naar het hoofdterrein waar Björk zo zal optreden. Er schijnt zo’n 30.000 man rond te lopen en iedereen lijkt zich prima te vermaken. Al zal het ook wel helpen dat er bijna alleen maar bier, standaard in halve liters, te krijgen is en sterke drank. En het kost ook nog eens super weinig. Minder dan twee euro voor een halve liter. Kom maar door ;-) . Waarom ging ik ook al alweer niet zo veel naar festivals?!

Uiteindelijk blijf ik tot een uur of twee, dan houd ik het voor gezien. Ik ben kapot en ga met de taxi richting het hotel. Moe maar voldaan. Ik lig in bed en denk vrij zeker te weten dat ik hier nog wel een keer terug kom!

De volgende editie van dit festival is van 14 tot en met 17 juli 2016. Zet 'm dus alvast in je agenda!

Ken jij nog gave festivals in het buitenland?

@Europa #tsjechie #brno #ostrava #stedentrip

2 reacties

 • Jeroen

  09 september 2015 om 12:12

  Had hier laatst inderdaad wat van op tv gezien. Zag er super gaaf uit op juist die locatie. Misschien toch maar een keer naar toe. Maar eigenlijk staat Africa Burn (Africa Burning Man) met stip op nummer 1 van de festival wishlist.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   09 september 2015 om 12:52

   Ow, dat ken ik dan weer niet. Ostrava is in elk geval erg de moeite i.c.m. wat andere highlights in Tsjechië! De locatie is superfotogeniek.

 • Sander

  10 september 2015 om 21:52

  Brenda en ik zijn ooit eens naar Mistura in Lima geweest, het op 1 na grootste foodfestival ter wereld. Daar hebben we allerlei dingen voor thuis gekocht (naast dat we ons helemaal scheel gevreten hebben natuurlijk), waaronder quinoa. Toen niet wetende dat dat een enorme hit zou worden. Maar toch moet ik ooit eens de oktoberfesten in Munchen bezoeken.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.