Top 5 strandfoto’s van Caribisch Tobago

22 april 2016

Laatst bezochten wij voor een weekje het Caribische eiland Tobago.  We wisten niet goed wat we ervan konden verwachten, maar het heeft ons in positieve zin ontzettend verrast! Wat een leuk eiland en wat een leuke mensen zeg! Oké, je hoeft er geen drie weken voor uit te trekken, maar een weekje heb je zeker wel nodig!

Tobago hoort natuurlijk bij buureiland Trinidad. Je kunt de ferry tussen beide eilanden nemen of een korte vlucht van 20 minuten. Al hoef je voor Trinidad niet al te veel tijd uit te trekken, op enkele bezienswaardigheden na is hier niet zo heel veel te zien en doen. Tobago is waar je voor komt: de mooiste stranden van de Cariben, een authentieke sfeer, lekker eten, leuke mensen en het is er veilig! Je vind er één van de mooiste stranden van de Cariben en een heel authentieke sfeer. Het is net wat minder gelikt dan bijvoorbeeld Barbados, maar daar krijg je ook een stukje authenticiteit voor terug.

Omdat je op Tobago hoogst waarschijnlijk meerdere dagen aan het strand zult liggen, volgt hieronder een overzicht van mijn top 5 strandfoto’s van dit leuke eilandje.

1. Pigeons point

Tobago GvdW 1494

Dit is misschien wel het mooiste strandje van het eiland. Wit zand zo fijn als poedersuiker en een azuurblauwe zee. Het ligt tegen de grootste stad van het eiland aan en is daardoor wel wat drukker, maar dat mag de pret niet drukken. Je betaalt een paar euro entree en bent gebeiteld voor de rest van de dag. Het enige wat je hier nog hoeft te doen is zwemmen, zonnen, een boekje lezen en lekker eten.

 2. Onbekend strandje aan de Westkust

Tobago GvdW 1574

Dit strandje ligt naast Pigeons point en je hoeft er dan ook niet voor te betalen om er te mogen liggen. De zee is misschien net niet zo helder als een stuk verderop, maar dat mag de pret niet drukken want het is nog steeds adembenemend mooi.

 3. Englishman’s bay

Tobago GvdW 1644

Op ongeveer een uur rijden vanaf het vliegveld aan de Westkust, vind je deze fantastische baai. Het is er bijna perfect: palmbomen tot aan het strand, een mooie baai met goudgeel zand, geen toeristen en een enkel tentje waar je wat te eten kunt kopen. Wat wil je nog meer?

 4. Pigeons point

Tobago GvdW 1560

Tja, toch nog maar een fotootje van Pigeons point. Omdat het er zo lekker is….

 5. Black rock

Tobago GvdW 1717

Dit mooie strand op ongeveer 20 minuten rijden vanaf het vliegveld, ligt aan de Westkust van het eiland. Het is één van de grotere stranden van het eiland en je hebt er lekkere golven. Ook de zonsondergang is er adembenemend. En wil je het helemaal afmaken? Blijf dan een nachtje slapen bij de Seahorse Inn. Dan zit je praktisch op het strand en kun je ook nog eens genieten van het beste restaurant van het eiland. Wanneer je dan op het terras je Pina colada wegtikt tijdens zonsondergang, dan besef je dat je echt op vakantie bent Lachen.

Tip: huur een auto voor een paar dagen en verken het eiland. Je ziet veel en het is bijna net zo duur als wanneer je enkele keren een taxi moet nemen.

Zou jij graag een keer naar Tobago willen bij het zien van deze foto's?

 

 

@Trinidad en Tobago @Caribisch gebied #Trinidad en Tobago #reizen #backpacken #fotografie #reisfotografie

3 reacties

 • Margreet Pruis

  22 april 2016 om 20:43

  Daar zou ik me wel een weekje kunnen vermaken ja ! Vooral op strand nr 3 en 5, prachtig !

  Beantwoorden

  • Reismeisje Margreet Pruis

   22 april 2016 om 21:11

   Mooi he?! Het heeft ons ook zo verrast! Echt een prachtig eiland.

 • Adi

  22 april 2016 om 22:39

  Bij het zien van de foto's (vooral de bovenste..) en het enthousiasme waarmee jullie schrijven over Tobago zie ik het helemaal zitten om daar eens een week naar toe te gaan

  Beantwoorden

  • Reismeisje Adi

   23 april 2016 om 00:57

   :-) Zeker doen! Het is er erg mooi, rustig en je vindt er echt Caribische cultuur. De mensen zijn er ook heel vriendelijk!

 • Jeroen

  23 april 2016 om 11:25

  Jasses... ben absoluut geen strandmens maar na een par maanden reizen kan ik begrijpen dat je hier even de rust op zoekt. Picture perfect!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   23 april 2016 om 21:11

   Ja toch? Was echt even heerlijk!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.