Romantiek op reis

Reismeisje 16 april 2014

Backpacken en romantiek lijken misschien niet helemaal samen te gaan. In je baggy broek met een wat smoezelig shirtje en een dag van 35°C achter de rug hebbend, voel je je waarschijnlijk niet helemaal in een romantische bui :-). Toch vind ik zelf dat het juist z’n charme heeft. Ik weet niet; je zit helemaal in de vakantievibe, hebt er bijvoorbeeld net een trek van een paar dagen op zitten of een aantal nachten in een dorm. Dan is alles daarna mooi en romantisch toch?! Dit zijn de mooiste plekjes op reis waar ik met mijn hubby onverwacht een romantisch avondje beleefde :-).

Romantisch Lalibela

Ben Abeba restaurant in Lalibela, Ethiopië.

Ethiopië is natuurlijk überhaupt niet de meest romantische bestemming die je kunt bedenken :-). Rauw, puur en back to basic zijn woorden die hier beter bij passen. Op één van onze laatste avondjes ontdekten we echter een supermooi gelegen restaurantje in het stadje Lalibela. Het is een of ander futuristisch in de hoogte gebouwd ding waar je echt een fantastisch mooi uitzicht hebt. Wij waren er met zonsondergang en dat zag er dus ongeveer zo uit als op deze foto. Er zijn vervelendere plekjes om je bordje spaghetti te eten toch?

Romantisch Marrakech

Djemaa el Fna plein in Marrakech, Marokko.

Marrakech heeft iets magisch toch? Als een sprookje uit duizend-en-een-nacht. Het bekende Djemaa el Fna plein is erg toeristisch, maar daarom niet minder de moeite waard. Zeker als je ’s avonds een plekje weet te veroveren op het dakterras van een van de talrijke restaurantjes die er zitten. Dan wordt je beloond met dit mooie, sprookjesachtige uitzicht en hangt de romantiek meteen in de lucht :-)!

Romantisch Taj

Candle light diner bij de Taj.

Dit was echt een tè leuke verrassing die mijn vriend voor me had :-). Zoals je kunt zien zitten we hier aan de achterzijde van de Taj Mahal in India. Daar komt je niet zo maar; het is net even een weggetje dat je moet weten. En die wist vriendlief dus! Compleet met stoeltjes, tafeltje, 2 fanta’tjes en een heerlijk Indiaas maaltje gingen we per tuktuk naar dit plekje toe. En toen zaten we dus heel romantisch te tafelen met uitzicht op de Taj. Superleuk!

Romantisch Lesbos

Lekker hangen op Lesbos.

Gera’s Olive Grove is echt een van de mooiste B&B’s waar ik ooit ben geweest. Heerlijk! Het is een soort oude olijvenboomgaard direct aan zee gelegen. We hadden een huisje dat net even wat hoger lag, waardoor we dit supermooie uitzicht hadden. Vond ik toch ook een behoorlijk romantisch plekje!

Romantisch Thailand

Bootje in Bangkok, Thailand.

Als je ooit in Bangkok bent geweest, ken je deze bootjes vast. Voor een paar Baht kun je je rond laten varen door de kanaaltjes van Bangkok. En wij hadden de boot lekker voor onszelf :-). Fijn momentje!

Wat was jouw meest romantische moment op reis? Of op welke plek was dat?

 

#reizen #India #backpacken #Bangkok #ethiopie #Marrakech #Marokko #Thailand #Lesbos #Taj Mahal #persoonlijk #lalibela

4 reacties

 • Mandy

  16 april 2014 om 10:03

  Wat een fijne momenten! Heel cliché, maar op het strand zijn tijdens de ondergaande zon blijft toch mijn favoriet.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Mandy

   16 april 2014 om 13:05

   Een cliché is er met een reden zullen we maar zeggen ;-). Altijd fijn; zonsondergang op een bounty strandje!

 • Jana

  16 april 2014 om 10:37

  Samen reizen maken vind ik sowieso al 'romantisch' omdat je dan enkel op elkaar bent aangewezen :) Weg van die alledaagse drukte en afleidingsfactoren.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jana

   16 april 2014 om 13:04

   Ja, klopt. Daar heb je gelijk in :-)!

 • Robert

  17 april 2014 om 14:22

  Komt me, op de dorm na dan, redelijk bekend voor (ja, ook als man ;-)) Ik vind het het prettigst om met mijn vriendin over de aardbol te sjezen, zij de talen en ik de oriëntatie en verder alles samen .

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert

   21 april 2014 om 09:20

   Haha, leuk om je reactie te lezen. Zeker als man ;-).

 • Marcella

  24 april 2014 om 20:43

  Fijne momenten, mooie foto's! Die B&B in Lesbos is m'n favoriet. Prachtig!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.