5 redenen waarom ik graag samen reis

Reismeisje 09 februari 2015

Samen reizen 1

Eerder schreef ik al eens een artikel over solo reizen. Dat dat te gek is en dat je je zeker niet moet laten weerhouden van een mooie reis in je eentje. Zelf heb ik verschillende reisjes in m’n eentje gedaan en dat is me altijd prima bevallen. Maarrrrr dat neemt niet weg dat ik het ondertussen toch wel heel erg leuk vind om samen met Gerben te reizen :-) . Ik zou nog steeds in m’n eentje kunnen gaan, maar het liefste reis ik nu toch wel samen. Waarom?


Je kunt reiservaringen makkelijker delen.
Reizen naar verre bestemmingen is bijzonder. Je komt in een compleet andere cultuur terecht, wandelt misschien dagenlang door de Himalaya of ontmoet bijzondere, lokale mensen. Hoe leg je zoiets thuis uit?! Dat blijft toch een beetje lastig als je het niet zelf hebt meegemaakt. Dat vind ik toch wel één van de fijnste dingen aan samen reizen: dat je hetzelfde meemaakt en er later ook samen herinneringen aan op kunt halen. Je hoeft niets uit te leggen.


Het geeft me een veiliger gevoel.
Ik zeg bewust veiliger, want als ik alleen reis voel me ik echt niet onveilig. Ook niet in een land als India. Veilig reizen heeft wat mij betreft alles te maken met je gezond verstand gebruiken en op je gevoel vertrouwen. De rest is veelal perceptie. Toch merk ik wel dat ik me nog net even wat meer op mijn gemak voel nu ik samen met Gerben reis. Ik ga net even wat makkelijker ’s avonds over straat of kies voor een eigen, lokale gids zonder andere toeristen. Misschien is dit uiteindelijk nergens op gebaseerd ;-) , maar ik heb toch het idee dat je met z’n tweetjes wat sterker staat dan alleen.


Samen reizen 2

Hollandse gezelligheid.
Hoe je het ook went of keert, als je met iemand anders reist is dit over het algemeen wel wat gezelliger. Ik heb totaal geen moeite met alleen zijn, maar tijdens lange reisdagen of uren wachten op een bus die ineens niet blijkt te rijden, is het toch wel gezellig als je wat gezelschap hebt. Potje kaarten, schaken of één of ander dom memorie spelletje; in je eentje is dat toch lastig…En samen eten vind ik ook wel een plus. Stuk gezelliger.


Lekker overleggen.
Als je backpackt weet je regelmatig ’s ochtends niet hoe je dag er verder uit zal gaan zien. Tijdens die dag zijn er misschien wel 5 dingen die je moet beslissen; ga ik naar A of B en neem ik dan de bus of de trein? En waar ga ik da slapen? Blijf ik er een paar dagen of ga ik de volgende dag verder? Allemaal geen onoverkomelijke vragen natuurlijk, maar ik vind het wel fijn om dit te kunnen overleggen met iemand. Dat je het gevoel hebt dat een ander meedenkt en ook knopen door kan hakken.


Tijd voor elkaar.
Ah. Deze klinkt wel heel zoet hè. Maar ja, het is de waarheid :-P . Gerben en ik hebben een behoorlijk druk en vol leven. Daar kiezen we natuurlijk zelf voor, maar tijdens onze reizen vinden we het allebei heerlijk om alle tijd voor elkaar te hebben. Geen agenda’s, gehaast of keuzes maken in wat je wilt doen. We doen gewoon alles! En samen. Heeeeeeerlijk!  

Reis jij meestal alleen of ook samen met je partner of vriend(-in)? Wat vind je er leuk aan?

#reizen #backpacken

6 reacties

 • Lisette | Travellust

  09 februari 2015 om 08:11

  Reis ook het liefst samen hoor, precies om dezelfde redenen. Het lijkt me anders zó lastig om thuis uit te leggen welke bijzondere momenten je hebt meegemaakt!

  Beantwoorden

 • Sieds | siedsmytravels.nl

  09 februari 2015 om 08:54

  Ik reis veelal met groepsreizen uhum.. :-P en boek dan meestal ook alleen. Ik ben nog single en mijn vrienden zijn helaas niet zo reislustig als ik ben. Voordeel van alleen op reis gaan binnen een groepsreis, is wel dat je makkelijker contact maakt met anderen, sowieso binnen de groep. Je moet ook wel natuurlijk.. Als ik een relatie zou hebben, zou ik het liefst ook met m'n vriendin samen gaan reizen denk ik.. en niet meer met een groep meegaan.

  Beantwoorden

 • Mark | Longwayhome.nl

  09 februari 2015 om 09:21

  Wij doen heel veel samen. We wonen samen, werken samen en reizen samen. En dat gaat altijd goed. Ik herken jullie in het drukke leven buiten het reizen om en dan tijd voor elkaar hebben op reis. Ondanks dat we samen thuis werken aan onze bedrijven hebben we toch niet altijd evenveel tijd voor elkaar. Op reis gaan is dan voor ons ook heerlijk om even weer echt samen te zijn.

  Beantwoorden

 • Nanda

  09 februari 2015 om 09:58

  Eerst even: wat een waanzinnig mooie foto van jullie samen op die rots! Wow! Ik reis het meest samen. En dan ook nog met twee kleine kinderen. Het is heerlijk om zo met elkaar te zijn. Vrienden vragen wel eens om een gezamenlijke vakantie. Maar ik vind het juist zo lekker om met zijn viertjes op pad te zijn en de aandacht niet zo te hoeven verdelen.

  Beantwoorden

 • Robert | Traveljunks

  09 februari 2015 om 10:08

  Zeer herkenbaar. Wij reizen ook bijna altijd samen. We vullen elkaar aan tijdens het reizen. Ingrid is goed in talen en ik in het vinden van leuke locatie's en het lezen van kaarten. We liggen voor het grootste deel op één lijn, maar de wens van de één is vaak een leuke verrassing voor de ander. Het enige wat ik zonder haar doe is de stevigere outdooractiviteiten en de motortrips, al huren we er op reis ook vaak samen een voor enkele dagen :-)

  Beantwoorden

 • Eva - eighty7

  09 februari 2015 om 14:50

  Eigenlijk om dezelfde redenen die jij noemt. Reizen met mijn vriend vind ik vooral ontzettend gezellig! Lekker samen lachen en mooie avonturen beleven, en daar thuis nog fijn herinneringen over ophalen. Ik ben wel eens een paar dagen alleen naar een stad geweest, maar samen reizen heeft toch echt de voorkeur.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.