Riga, the new place to be!

Riga

Ooit gedacht aan Riga voor een stedentripje? Vast niet ;-). Think again! Riga is één van de best bewaarde Europese geheimen en het is weer eens wat anders dan Rome of Londen toch? Ik hoop eind van dit jaar die kant op te gaan, dus dan kan ik je allerlei gave tips uit eigen ervaring geven. Maar waarom lijkt Riga me zo gaaf?

Veel historie. Het oudere deel van Riga, heel verrassend Old Riga genaamd, is vrijwel helemaal intact. En dat terwijl ook Riga tijdens de Tweede Wereldoorlog hevig is gebombardeerd. Een voorheen prachtige stad als Dresden is daardoor nooit meer geworden wat het was. Niet in Riga! Het oude centrum moet echt supermooi zijn met prachtige architectuur en leuke boetiekjes. Riga is trouwens ook één van de oudste steden in Europa.

Cultuur snuiven. Je moet er een beetje van houden, maar je schijnt echt fantastische musea en theaters te hebben in Riga. Na de val van de Sovjet Unie werd Riga een soort bakermat van (klein-)kunst. Ik houd wel van een wat kunstzinnig, artistiek sfeertje.

“Authentiek”. Je kunt je afvragen hoe authentiek Riga überhaupt is, maar één ding is zeker: Riga wordt nog niet overspoeld door (Westerse) toeristen. Nog niet. Dat gaat ongetwijfeld gebeuren en dat wil ik graag voor zijn. Gewoon omdat ik niet zo van supertoertistische plekken houd ;-), maar ook omdat Riga nu nog heel betaalbaar is. Je kunt er met verschillende lowcost maatschappijen op vliegen en de kosten daar zijn ook wel te over zien.

Kortom, ik hoop aan het einde van het jaar Riga af te kunnen vinken! Wat is jouw new place to be?

Alle reacties

 • Jana Vmh - 29 oktober 2013, 10:57

  Fijne tip! Ik wil er ook wel graag naar toe :)

 • Natasja - 29 oktober 2013, 11:31

  Haha! Ben benieuwd naar je tips straks, groot gelijk om ook eens de niet voor de hand liggende bestemmingen op te zoeken!

  • Reismeisje - 30 oktober 2013, 07:45

   Ja, ben zelf ook erg benieuwd ;-)

 • Karin - 29 oktober 2013, 11:32

  Super stad. Ik ben er vier jaar geleden geweest met zes vrienden en heb een top tijd gehad. Heel veel te zien, je kunt er goed eten en het uitgaansleven is meer dan top! Een aanrader

 • Lars - 12 november 2013, 15:53

  Ben net terug van een weekend Riga. Mooie stad, aanrader inderdaad voor een citytrip. Vond het wel een beetje toeristisch eerlijk gezegd. Vergeet niet om even de brug over te gaan en het "monument of occupation" te bekijken en de grote nationale bibliotheek. Veel plezier!

  • Reismeisje - 12 november 2013, 16:36

   Ah, wat leuk! Neem ik mee :-)!

 • Bucketlist afvinken! | Reismeisje - 23 november 2013, 12:47

  […] Ik heb er al eerder een blogpost over geschreven; Riga schijnt superleuk en hip & happening te zijn. Mij trekt het wel met al […]