Snapshot diary citytrip Montpellier

Reismeisje 28 mei 2015

Afgelopen weekend was ik twee dagen in Montpellier :-) . Een kort uitstapje naar deze Zuid Franse stad, maar daarom niet minder leuk natuurlijk. Sinds kort vliegt KLM rechtstreeks vanaf Amsterdam op Montpellier, ideaal! Ik moet eerlijk zeggen dat ik van tevoren niet echt een goed beeld van Montpellier had. Het staat wat dat betreft qua bekendheid toch een beetje in de schaduw van zusjes Nice en Marseille denk ik. Maar ondertussen weet ik dat Montpellier meer dan het bezoeken waard is. Ik neem je mee door de 28 uur die ik er door bracht!

Montpellier onderweg

Zaterdag was het zo ver en vertrok ik richting Schiphol. Het was nog best even spannend, want uitgerekend die dag reed mijn trein niet. Crap :-? ! Er reden wel bussen, maar die waren overvol en ik mistte ‘m tot twee keer toe…

Montpellier Schiphol

Gelukkig ging het uiteindelijk goed en kwam ik op tijd aan op Schiphol. Ik ben echt altijd op tijd voor een afspraak. Het liefst ruim van tevoren. 10 minuten voor de gate open ging, stond ik er. Pffff. Wat was ik blij ;-) .

Montpellier straat 1

Na zo’n 1 uur en 45 minuten vliegen was ik er: Montpellier. Ik nam een taxi naar het centrum en tada! Meteen in Mediterrane sferen, heerlijk. Ik had een kamer geboekt bij Hotel Rôyal; een middenklasse hotel pal in het centrum van Montpellier. Met €80 per nacht voor een double niet de allergoedkoopste optie, maar aangezien ik maar kort in Montpellier zou zijn vond ik de ligging wel belangrijk. Dit is de straat waarin het hotel lag.

Montpellier straat 2

En dit is het oude centrum waar je dan zo in loopt. Je merkt meteen dat Montpellier vroeger een belangrijke stad was. Prachtige, protserige gebouwen, een oud paleis en een sfeer van oude allure. Het was ondertussen het begin van de avond en de terrasjes zaten he-le-maal vol. Leuk vind ik dat, geeft meteen gezelligheid.

Montpellier aquaduct

Ik besloot nog een beetje aan sightseeing te doen en ben naar de rand van het oude centrum gelopen. Daar vind je dit oude aquaduct en de voormalige paleistuinen, vanwaar je een mooi uitzicht op Montpellier hebt.

Montpellier eten

Tegen 8 uur besloot ik dat het tijd was om te gaan eten. Uiteindelijk ben ik uit gekomen op één van de oude pleintjes in het centrum. Bij Sint Georges. Daar serveren ze verse, eigengemaakte hamburgers. Nu ben ik helemaal geen grote vleeseter, maar dit zag er zo lekker uit en de plek was zo fijn, dat ik voor de bijl ging. Ik heb er geen spijt van gehad, zeker een aanrader!

Montpellier hardlopen

Next day :-) . Die begon ik op tijd, omdat ik nog best wat dingen wilde doen vóór mijn vlucht einde van de middag weer zou gaan. Rond half 8 liep ik buiten. Rennend. Heerlijk! Sowieso ren ik het liefste ’s ochtends, maar hier was het extra fijn. De zon scheen al lekker, het is nog rustig buiten en je ziet Montpellier dan ontwaken.

Montpellier Musee Fabre

Na een lekker ontbijtje en wat werken, was het tijd voor wat cultureels. Als Montpellier zich ergens mee in de markt probeert te zetten, is het wel het Musee Fabre; een gigantisch groot museum waar meer dan 900 werken worden tentoongesteld. Zowel superoude werken als ook moderne. Naar verluidt. Ik heb die moderne werken alleen niet kunnen ontdekken…Ik ben niet zo’n enorme kunstliefhebber, behalve als het gaat om moderne, beetje pop art achtige kunt. Dat vind ik te gek! Daar hoef je alleen niet voor naar Musee Fabre dus.

Montpellier terrasje

Na 1,5 uur cultuur snuiven was het buiten al aardig warm geworden. En dus was het tijd voor een terrasje op het grote, centrale plein in Montpellier: Place de la Comédie. Daar heb ik heerlijk gezeten, boekje er bij en genieten :-) .

Montpellier kerk

Daarna had ik nog zo’n 2 uurtjes de tijd en ben ik een ander deel van Montpellier ingewandeld. Ik ben gek op mooie, oude kerkjes. Dan ben je in Frankrijk, en ook in Montpellier, aan het juiste adres. Zeker op zondag. Ik heb lekker rond gewandeld en wat kerkjes bezocht. Misschien is dat wel de grootste charme van Montpellier: de sfeer, het Mediterrane, beetje rond wandelen en genieten.

Montpellier vliegveld bloggen

En toen was het tijd om weer naar het vliegveld te gaan! Ik was natuurlijk veel te vroeg ;-) , maar had daardoor mooi tijd om wat te werken. Prima!

Montpellier KLM

Tijd om in te stappen en weer naar huis te gaan. Op de één of andere manier roept het blauw van KLM toch altijd een gevoel van thuis op, vind je niet? Dat waren mijn 28 uur in Montpellier. Met recht een bliksembezoek, maar wat mij betreft ook prima zo. Montpellier is een erg leuke stad met een eigen sfeer en artistieke uitstraling. Ideaal als je op zoek bent naar een dichtbij stedentrip voor een weekendje. Lijkt Montpellier je ook wel iets? KLM vliegt er dus vanaf nu dagelijks rechtstreeks op vanaf 119 euro (ex 10 euro boekingskosten). Voor meer informatie of boeken klik je hier. Binnenkort volgt er ook nog een vlog van dit reisje.

Wat is jouw favoriete stedentrip in Frankrijk? 

@Europa @Frankrijk #reizen #stedentrip #reistips #Frankrijk #europa #citytrip #snapshot #montpellier

5 reacties

 • Mandy

  28 mei 2015 om 08:28

  Wat een heerlijke sfeerfoto's! Montpellier is een leuke stad om een keer gezien te hebben. Ik ben benieuwd naar je vlog :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Mandy

   28 mei 2015 om 12:14

   Volgt komende week :-).

 • Jessica

  28 mei 2015 om 09:47

  Wauw ik wist niet dat Montpellier zo mooi en historisch was! Ik dacht altijd aan een stad vol wolkenkrabbers en brede boulevards en zo, geen idee waarom eigenlijk... Leuke post, Montpellier is inderdaad zeker een bezoekje waard!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   28 mei 2015 om 12:14

   Thanks! Ik vond het ook verrassend hoor. Je denkt er toch minder snel aan of zo.

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  28 mei 2015 om 11:42

  Wat een prachtige stad! Ik ben helemaal verbaast. Lijkt me op basis van deze blog oprecht een leuke plek voor een citytrip. Ik ga het onthouden :)!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stéphanie | Expeditie Aardbol

   28 mei 2015 om 12:14

   Ha! Leuk om te horen Stephanie :-). Ik zeg: doen!

 • Eva - eighty7

  28 mei 2015 om 13:49

  Ziet eruit als een heerlijk bliksem bezoek; fijne foto's!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Eva - eighty7

   28 mei 2015 om 13:58

   Was 't ook, dankje!

 • Rosanne

  28 mei 2015 om 19:44

  Ik vond de 5 uur dat ik er was al zo bijzonder! Schreef er gisteren toevallig ook een blog over :-) Heer-lijke stad. <3

  Beantwoorden

  • Reismeisje Rosanne

   29 mei 2015 om 10:11

   Ha! Dat is ook leuk zeg :-).

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.