Review voor backpackers; de Kobo Aura H20 e-reader

Reismeisje 14 oktober 2016

Ereader 1 4136

Het gebeurde op Samoa. We waren op ongeveer 2/3 van onze wereldreis en ik zat lekker in bad. Een van de heel weinige accommodaties waar dat kon, dus ik maakte er meteen grif gebruik van Tong uitsteken. Heerlijk met een boekje liggen weken. Tot zo ver niets aan de hand...Tot ik schrok van een of ander geluid en prompt m'n e-reader liet vallen. In het water. Man man, wat baalde ik zeg. Gelukkig heb ik er nog wel iets aan kunnen redden en zo af en toe nog kunnen lezen in de maanden er na, maar over het algemeen was ik weer aangewezen op old school boeken. Prima, maar verre van ideaal als je backpackt. Zit je met al die boeken in je rugzak... Toen ik dus een mailtje kreeg van Kobo of ik een van hun nieuwste WATERDICHTE e-readers wilde testen, was ik meteen enthousiast. Ondertussen zijn we natuurlijk weer in Nederland, maar heb ik de e-reader al wel veel kunnen gebruiken en testen. Vandaag vertel ik je wat ik er van vind en of ik het je als backpacker aan zou raden!

Wat voor lezer ben ik? De vaste lezers weten het ondertussen wel; ik ben een boekenwurm. Seriously. Thuis gaat er eigenlijk al geen dag voorbij waarop ik niet lees, maar op reis is het helemaal erg. Of ik nu 8 uur in een bus zit, een meerdaagse hike maak of op zoek ben naar wildlife; ik vind altijd wel een moment om in een boek te duiken. Daarom was ik er jaren geleden ook als de kippen bij toen de e-readers op de markt kwamen. De e-reader die ik mee nam op wereldreis was nog steeds m'n eerste en dan ook een oudje, waar eigenlijk heel weinig functionaliteiten op zaten. Maar hey, ik kon er lekker veel boeken op knallen, vrijwel onbeperkt lezen en het weegt helemaal niets. Wat ik echter vooral mistte was een ingebouwd lampje, zodat je in het donker ook fatsoenlijk kunt lezen. En de batterij raakte steeds sneller leeg...Niet zo handig als je zo veel leest. Zeker nu ik de Kobo Aura H20 een paar weken heb, merk ik echt wat een oudje ik eigenlijk had Knipogen.

Ereader 2 4115

De voordelen van de Kobo Aura H20. Op zich is mijn nieuwe e-reader natuurlijk 'gewoon' een e-reader, maar ik moet zeggen dat ik toch wel aangenaam verrast ben door de gebruiksvriendelijkheid van de Kobo Aura H20. Er zitten een aantal heel handige functionaliteiten en foefjes op, die ik van tevoren niet allemaal bedacht zou hebben, maar toch wel verrekte handig zijn. Ik zet de voordelen even op een rijtje:

- De e-reader is waterproof! Echt. Je kunt er tot maximaal een metertje mee onder water en dat voor maximaal 30 minuten. Niet dat je dat natuurlijk ooit bewust zult gaan doen Knipogen, maar ik lig bijvoorbeeld best veel in bad met m'n e-reader. Dan is een ongelukje snel gebeurd natuurlijk, maar vanaf nu dus geen probleem meer. Superfijn!

- Verlichting in het scherm. Echt een functionaliteit die ik ook graag wilde. Ik heb zo vaak mee gemaakt dat we in onze tent in Argentinië lagen of ergens in een berghut in Colombia, waar 's avonds geen verlichting was. Lag ik daar in bed te lezen met een zaklampje. Gaat op zich prima, maar hoe fijn is het als er verlichting in het scherm van je e-reader zit?! Dat heeft deze dus.

Ereader suggesties 4141

- Suggesties voor vergelijkbare boeken. Een heel leuk iets. Als je een boek hebt gelezen, komt de Kobo Aura H20 automatisch met een aantal suggesties van boeken die vergelijkbaar zijn. Ideaal! Zeker als je een duidelijk genre leest.

- Superlange accuduur. Vind ik ook echt een voordeel van deze e-reader. Je schijnt tot 10.000 pagina's (of 2 maanden) te kunnen lezen zonder de Kobo aan de stroom te hoeven leggen. Ik geloof het graag, want ik heb al een aantal boeken gelezen en de batterij staat nog steeds op helemaal vol. Fijn!

- Geen spiegeling in het scherm. Lezen vanaf een e-reader in de zon. Niet altijd een succes. Bij mijn oude e-reader spiegelde het scherm dan regelmatig, waardoor ik echt in de schaduw moest gaan zitten om te kunnen lezen. Bij m'n nieuwe e-reader is dat heel anders; het scherm is bijna wat dof, waardoor ik er zelfs in de volle zin meer dan prima mee kan lezen.

De nadelen. Tja. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het lastig vind om echt een (flink) nadeel te noemen. Serieus. Het is gewoon een heel fijne e-reader met voor mij een aantal functionaliteiten die het lezen een stukje prettiger maken. Als ik iets zou moeten noemen is het wellicht dat het scherm niet in kleur is. Dat was net wat fijner geweest, maar niet bepaald een groot issue Knipogen. Met een prijs vanaf 179 euro is het niet de goedkoopste e-reader; dat is wellicht ook nog wel een puntje. Persoonlijk vind ik het het helemaal waard en doe je er natuurlijk ook weer jaren mee, maar er zijn zeker goedkopere e-readers te vinden.

Al met al ben ik dus superblij met m'n Kobo Aura H20 e-reader! Ik heb er al heel wat fijne uurtjes mee beleefd en weet zeker dat ik er ook nog heel wat mee zal gaan reizen. Mocht je graag lezen en graag (avontuurlijk) reizen of backpacken, dan kan ik deze e-reader zeker aanbevelen in elk geval. Ik ben benieuwd hoe jij dit doet als je op reis gaat? Heb jij een e-reader of lees je nog old school boeken?

 

#review #reizen #backpacken

4 reacties

 • Jeroen

  14 oktober 2016 om 07:51

  Heb ook kobo. En zeker heel eg blij mee. Deze is niet waterdicht maar heeft wel verlichting van het scherm die je kunt instellen. Heerlijk voor als het donker is op de kamer en je bed uit zou moeten voor het licht.
  Normale boeken heb ik bijna niet meer. Van een dubbele boekenkast helemaal vol naar bijna niets. Heerlijk moet ik zeggen. Hoe minder spullen Hoe beter... hoewel de reisgidsen zijn dan wel weer gebleven

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   14 oktober 2016 om 08:02

   Ja precies. Ik blijf wel echt een boekenlezer moet ik zeggen ;-), maar voor op reis vind ik dit echt helemaal top! Nooit meer anders.

   Beantwoorden

  • Gerben Jeroen

   14 oktober 2016 om 12:36

   Reisgidsen zijn belangrijk Jeroen :-). Maar idd, verlichting op je reader is wat mij betreft ook een must. Zeker bij het maken van reizen!

   Beantwoorden

 • Manouk - Groetjes uit Verweggistan

  14 oktober 2016 om 08:33

  Ik ben echt een boekenlezer, maar heb sinds ik in het buitenland ging studeren een ereader en het is wel echt ideaal. Lekker veel boeken mee zonder het gewicht. Wel fijn als je in drie weken vakantie 18 boeken leest haha. Heb zelf een oudere van Sony. Mocht je een mooi hoesje zoeken, heb er zelf een van KleverCase en bevalt me heel goed! Net een boek wat je leest.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Manouk - Groetjes uit Verweggistan

   14 oktober 2016 om 09:56

   Goede tip, die heb ik inderdaad nog niet!

   Beantwoorden

 • Elisa

  14 oktober 2016 om 09:08

  Als ik thuis ben lees ik graag in de ouderwetse boeken! Vind het heerlijk om het boek vast te houden! hihi Alleen heb zelf wel een Ereader voor op reis. Zo gaan wij volgend jaar naar Amerika en Canada. Alleen zoek ik nog leuke boeken, Heb jij nog leuke boeken die echt een aanrader zijn ?

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Elisa

   14 oktober 2016 om 10:02

   Ligt een beetje aan wat je leuk vindt? Ik vind boeken van Loes den Hollander, Jet van Vuuren en Marianne Hoogstraaten leuk. En Abdullah en boeken over geschiedenis.

   Beantwoorden

 • Mr FOB @ financieelonafhankelijkblog.nl

  19 oktober 2016 om 14:25

  Net vandaag aan mijn vrouw gegeven voor haar verjaardag! Scheelt mij weer een tas vol met haar boeken in- en uitpakken op reis ;-)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.