Reizen in de voetsporen van Brad Pitt

27 februari 2015

Written by Gerben

Reizen als Brad Pitt. Het kán! Twee jaar geleden waren we op reis en bij aankomst in het “hotel” bleek dat Brad Pitt ons voor was geweest. Zijn handtekening met aanbeveling stond nog in het gastenboek dat de uitbaters zorgvuldig bewaren. Je moet er alleen wel een stukje voor reizen ;-) . En –helaas voor de luxepaardjes onder ons- niet teveel luxe verwachten. Dat had je niet van good old Brad verwacht hè? Want je slaapt namelijk niet in één of ander art deco designhotel aan de Franse riviera of een fancy kasteel in Rajastan. Nee, de reis gaat naar….Ethiopië! Zoals je misschien wel weet hebben Brad en Angelina een kindje geadopteerd uit dit land. Om die reden zullen ze er waarschijnlijk sowieso meerdere keren geweest zijn. En op één van die reisjes heeft Brad een trekking gemaakt naar een wel heel bijzonder plekje: de Mequat Mariam community.

Wandelen in Ethiopië.

Wendy en ik hadden de weken ervoor al rond getrokken in het fantastische Simien gebergte, dus we waren benieuwd of deze trekking in de omgeving van Lalibela dat kon overtreffen. En om heel eerlijk te zijn, dat deed het niet. De trekking zelf was een meerdaagse wandeling door een mooi landschap, maar mooier dan de Simiens was het zeker niet. Echter de accommodaties waar we verbleven...OMG. Die zijn echt fantastisch! Geen wonder dat Brad hier is blijven slapen Lachen.

Ethiopie 2

Loop je het ene moment nog door een vlak en wat saai landschap, het volgende moment kijk je een enorme afgrond in en vind je je slaapkamer op de rand ervan Lachen. De huisjes waar je in slaapt worden ook wel een tukuls genoemd, gebouwd door de lokale dorpelingen. Met het verschil dat de jouwe brandschoon is en er een heerlijk bed op je staat te wachten. Dat dan wel. De douche is een rieten schot met een grote emmer met gaatjes boven je hoofd, maar wat is dat lekker. En ik kan je ook verzekeren: je hebt nog nooit op zo’n mooie plaats op het toilet gezeten!! Supermooi.

Ethiopie 3

Het is absoluut een magische ervaring de bloedrode zon achter de ruige bergen te zien zakken met een biertje in je hand. En ’s avonds wordt er in het donker een heerlijk driegangen diner voor je gekookt en het kampvuur aangestoken. De sterrenhemel is zo helder als het maar kan en diep onder je hoor je de dorpelingen bepaalde codes naar elkaar roepen door middel van een eeuwenoud systeem. Te gek! Wanneer je van rust houdt, het lokale leven wat beter wilt leren kennen of lekker met een boek een dag wilt chillen, dan zou ik hier zeker twee nachten blijven hangen. Zo haal je er het maximale uit. Wil je dat niet? Dan kun je er natuurlijk meerdere dagen bij aan knopen en rond trekken door de omgeving. Deze en meerdere treks in de omgeving kun je boeken bij Tesfa, een community based organisatie die alleen werkt met lokale mensen. Dus ook nog eens een supergoed initiatief! Wat ons betreft zeker een enorme aanrader als je op reis bent in Ethiopië.

Zou een reis naar Ethiopië jou aanspreken?

@Ethiopië @Afrika #reizen #Afrika #ethiopie #wandelen #trek #reistips #simien #lalibela

6 reacties

 • toms skor rea

  DEC. 20 The NRA receives final approval to proceed with construction of high flood walls along both sides of the Norwalk River from Cross Street to Wall Street and to begin construction of abutments for the bridge connecting Main Street with Belden Avenue. The Benrus Watch Company is reportedly preparing to build a $2 to $3 million plant near the intersection of Routes 7 and 35 in Ridgefield that would employ 1,000.

  Beantwoorden

 • toms corner

  On the other hand the more powerful, lower gear model (say 2:1) takes forever to bring up . so what is the solution. To my way of thinking, the best deep water bottom fishing rod and reel combination is still a short, fast tapered and relatively stiff boat rod, matched to one of Alvey's deep sea boat reels such as the 925 A52 or C52. These reels have a large fibreglass spool, powerful direct wind gear ratio, a simple but functional drag operation, large line capacity, and perhaps best of all, they need little maintenance.A massive collaboration between UW Eau Claire, Commonweal Development, Market Johnson, and Eau Claire Regional Arts Center will lead to a roughly $85 million project at the Haymarket Site along the confluence that includes a community arts center and a living/learning mixed use residential complex. The full announcement of the project came at a press conference on May 15 at RCU.

  Beantwoorden

 • Sacha

  27 februari 2015 om 08:55

  Wat een prachtige foto's! Ik ben vorig jaar in Kenia geweest, maar Ethiopië staat ook zeker nog op het wensenlijstje!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sacha

   01 maart 2015 om 19:35

   Thanks Sacha :-)!

 • Eva - eighty7

  27 februari 2015 om 10:39

  Een reis naar ethiopië zou me zo 1-2-3 niet echt aanspreken op de een of andere manier, maar wat ziet dit er fantastisch uit.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Eva - eighty7

   01 maart 2015 om 19:33

   Nee, snap ik wel. Had ik eerst ook, maar toen ik me er verder in verdiepte werd ik steeds enthousiaster. Het is enorm rauw en puur reizen, maar echt heel gaaf!

 • Tessa | 52druppels.nl

  28 februari 2015 om 08:41

  ethiopie is mooi hè, en zoveel gevarieerder dan de media ons doet voorschotelen... zo jammer! zijn jullie ook nog zuidelijk van addis geweest?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Tessa | 52druppels.nl

   01 maart 2015 om 19:28

   Nee, we hebben uiteindelijk alleen het Noorden gedaan omdat we maar beperkt de tijd hadden. Maar het Zuiden moet inderdaad ook prachtig zijn en veel meer echt Zuidelijk Afrikaans.

 • Tikva

  28 februari 2015 om 19:31

  Heb je ook nog tips om te reizen met Brad Pitt en niet alleen zoals Brad Pitt ;-)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.