Reisroute door Argentinië

Reismeisje 28 augustus 2017

Argentinië. Het geboorteland van onze koningin en een van de grootste landen van Zuid-Amerika. Toen we onze wereldreis planden, stond Argentinië zeker weten op ons wensenlijstje. Vooral vanwege het Zuiden; Patagonië. Elke keer als ik daar foto's van voorbij zag komen via Instagram, wilde ik het liefste meteen een vliegticket boeken Knipogen. Zo'n magisch mooi landschap! We begonnen onze wereldreis in Brazilië, reisden over land naar Uruguay en namen vervolgens de boot naar Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. En daar begon onze reis door dit immens lange land. Vandaag neem ik jullie op de route die we door Argentinië hebben afgelegd. Hoewel we niet elke uithoek hebben gezien, hebben we uiteindelijk toch zo'n 9.000 (!) kilometer afgelegd en heel wat gave plekken bezocht. Hopelijk inspireert 't je!

Argentinie roadtrip2

Roadtrippen door Argentinië. Bij aankomst in Buenos Aires, zijn we daar eerst 5 dagen gebleven. Wat een leuke stad is dat zeg! Het voelt er erg Europees moet ik zeggen. Als je door sommige buurtjes wandelt, heb je het idee in Barcelona te zijn. De mensen zijn er trouwens ook echt anders in vergelijking met de rest van het land, wat ook wel klopt als je weet dat verreweg de meeste inwoners van Buenos Aires voorouders uit Europa hebben. Na 5 dagen pikten we onze auto op, want, hoewel we normaal natuurlijk rasechte backpackers zijn Knipogen, kregen we via Reismeisje de kans om Argentinië per auto te ontdekken. In de loop van de middag reden we de grote stad uit en vertrokken we via de Oostkant richting het Zuiden. Onderweg hebben we 2 nachtjes gekampeerd, waaronder in Bahia Blanca. Geloof me; daar wil je nog niet door worden gevonden...Een winderige, rommelige stad waar je echt niets te zoeken hebt Knipogen.

Argentinie alpaca

Waarom we toch die richting op gingen? Omdat ons eerste doel Peninsula Valdez was; een prachtig schiereiland aan de Oostkust van Argentinië. Onderweg kwamen we al heel alpaca's tegen, een soort lama's, en het landschap werd schraler en ruiger. Heel gaaf. De meeste toeristen kiezen er bij Valdez voor om buiten het national park te overnachten in Puerto Madryn. Dan kun je op een daguitstapje naar het schiereiland toe. Mijn tip zou echter echt zijn om in het enige dorpje in het national park te overnachten; Puerto Piramides. Er is niet heel veel te beleven, maar er hangt een leuk, alternatief sfeertje, je vindt er een paar prima accommodaties en eettentjes en de omgeving is er echt fabelachtig mooi. Ow en je kunt er heel erg goed walvissen spotten en met zeeleeuwtjes zwemmen. Echt een aanrader!

Argentinie Bahia Bustamante

Door naar Patagonië. Vanuit Peninsula Valdez zijn we verder richting het Zuiden gereden. Ik moet eerlijk zeggen dat we dat wel echt wat tegen vonden vallen. Je komt gewoon echt honderden kilometers lang niets tegen. Geen dorpje, geen mensen, geen huisje. Niets. Alleen kale vlaktes met schrale begroeiing. Ow en alpaca's, die dan wel Knipogen. Via de Oostkust reden we naar Bahia Bustamente; een voormalig vissersdorpje midden in een national park gelegen. Vandaag de dag is het een soort edgy, verlaten verzameling van huisjes waar de eigenaren een prachtige lodge hebben gemaakt. In the middle of no where. Echt een prachtige plek, waar we 3 dagen vooral van de natuur en dieren hebben genoten.

Argentinie El Calafate

Vanaf daar reden we nog ietsje verder door naar het Zuiden en bogen we vervolgens af richting het Westen. Naar Patagonië! Onze eerste stop was El Calafate. Bekend van de prachtige, enorme gletsjer waar om de paar minuten massieve brokken ijs af breken. We hebben er een aantal dagen op de stadscamping gestaan en ook nog 2 nachtjes genoten van een heerlijke accommodatie Knipogen. Superleuk dorpje ook, dat El Calafate.

Argentinie El Chalten

Vanaf daar reden we een paar uurtjes Noordelijker naar El Chalten; de uitvalsbasis voor hikes rond het Fitz Roy gebergte. Wat een fan-tas-ti-sche backdrop heeft dat dorpje zeg. Man man man. We zijn er 3 dagen gaan wandelen, wat best pittig was omdat het niet bepaald de warmste tijd van het jaar was, maar ik zou het zonder meer aanraden. Kijk dit foto ook, supermooi toch?!

Het laatste deel. Vanuit El Chalten reden we nog weer een stukje Noordelijker naar het dorpje El Bolson. Dat ligt op de grens met Patagonië.  Hoewel het dorpje niet veel aan is, zijn we er uiteindelijk een week blijven hangen. Een week! We hebben er gewandeld en vooral genoten van het te relaxte hostel waar we zaten.Soms kom je zo van die pareltjes tegen he, waar je gewoon niet meer weg wilt. Dit was er zo eentje; La Casone de Odile. Met pijn in ons hart gingen we er uiteindelijk weer weg. Vanaf daar zijn we via de prachtige 7 meren route rustig weer naar Buenos Aires terug gereden. Onderweg kamperend in kleine dorpjes of parken. Na 3.5 week leverden we de auto in Buenos Aires weer in.

Route Argentinie2

Daarna hebben we de bus gepakt naar het Noorden, naar Salta. Hoewel we daar verder niet echt veel hebben gedaan, omdat we richting Chili reisden, was dit een heel ander, ook mooi stukje van Argentinië. Ik weet niet of ik nog eens terug zou willen naar Argentinië, want persoonlijk vond ik de afstanden wel errug groot en zijn er andere landen in Zuid-Amerika geweest die me meer hebben geraakt, maar een gaaf land is het zeker! Vertel, ben jij al eens in Argentinië geweest? Vond je het gaaf of juist tegen vallen?

@Argentinië @Zuid-Amerika #argentinie #zuid-amerika #reisroute #reistips

5 reacties

 • Shamira | Kompas 24

  29 augustus 2017 om 12:23

  Argentinië trekt me verder niet zo, maar het gebied Patagonië... We willen er heel graag eens naar toe. De foto's doen me denken aan Nieuw-Zeeland en dat was prachtig! :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Shamira | Kompas 24

   05 september 2017 om 07:28

   Ja dat klopt! Daar heeft het landschappelijk en qua ruigheid ook wel iets van weg :-).

 • PAM van Driel

  17 september 2017 om 19:00

  dank voor je verslag. Ik wil in februari, samen met mijn dochter, naar Patagonië. Was nog aan het twijfelen of we dat met een 4x4 huurauto zouden doen maar kom daar toch van terug naar je verhaal gelezen te hebben. Zal toch meer vliegen worden denk ik, zeker de grotere afstanden en dan de kortere eventueel met een auto.

  Beantwoorden

 • Britt

  01 november 2017 om 16:22

  Hi Wendy, Wat een fijn verslag en goede tips! Ik ga in januari met mijn vriend 4,5 maand naar Zuid-Amerika (van Argentinië/Chili door tot aan Colombia. We landen op Buenos Aires en vliegen terug vanaf Bogota. Weet jij hoe dit werkt qua visum? Ik las dat je moet aantonen dat je het land verlaat door een retourticket te tonen, of een ander vliegticket dat aantoont dat je het land verlaat. Hoe hebben jullie dit gedaan?

  Groetjes, Britt

  Beantwoorden

 • Ian

  16 maart 2019 om 10:41

  Goeiedag, wat leuk om je verhaal te lezen. Ik ben met 5 vrienden van plan volgend jaar naar Zuid Amerika te gaan. We hebben slechts twee weken, daarin willen we vooral gave dingen (activiteiten als een trekking) doen en plekken bezoeken die bij het grote publiek nog niet zo bekend zijn. We denken nu aan Noord Argentinië, maar ik ben benieuwd of jij met je reiservaring andere plekken/landen zou aanraden. Veel dank!
  Groet Ian

  Beantwoorden

 • Lisa

  06 juni 2019 om 20:17

  Hi, wij zitten er aan te denken om op vakantie te gaan naar Zuid-Amerika, misschien wel Argentinië. Nu kwam ik bij toeval jouw reisverslag tegen en daar lees ik dat je in andere landen in Zuid-Amerika bent geweest die jou meer geraakt hebben. Nu ben ik wel heel nieuwsgierig geworden naar welke landen dit zijn? :) Groetjes Lisa

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.