Een reis door Argentinië in foto's

Reismeisje 19 juli 2017

De laatste tijd schrijf ik regelmatig een artikel aan de hand van foto's. Een klein verslagje in beeld van een specifiek land. Beeld zegt zo veel meer dan woorden alleen natuurlijk en dat merk ik ook aan jullie leuke, enthousiaste reacties Knipogen. Daar gaan we dus vrolijk mee door! Vandaag wil ik jullie graag meenemen naar Argentinië; een best populaire backpack bestemming in Zuid-Amerika. Hoewel het voor onze wereldreis niet per se een bestemming was die bovenaan mijn wensenlijstje stond, is Argentinië landschappelijk wel echt een van mijn favorieten geworden. Ik ben heel benieuwd of 't jou aanspreekt, enjoy!

El Chalten

Meteen maar een van mijn favoriete plekken in Argentinië; El Chalten in Patagonië. Sowieso is Patagonie het he-le-maal waard om voor naar Argentinië te reizen. Wat is het daar fabelachtig mooi Lachen! El Chalten is een behoorlijk toeristische bestemming, omdat je er het national park Los Glaciares vindt met een van de grootste gletsjers die je ooit hebt gezien. Ansich klinkt dat misschien niet eens zo spannend, maar deze gletsjer kreunt, kraakt en brokkelt letterlijk af. Voor je ogen. Ontzettend triest natuurlijk om te zien...Tegelijkertijd onwijs indrukwekkend. 

Valdes

Valdes. Een best wel afgelegen schiereiland in het Noordoosten van Argentinië. Als je de kans krijgt en tijd hebt, zou ik hier zeker naar toe gaan. Veel uitstapjes naar Valdes worden gemaakt vanaf Puerto Madryn, wat niet op het schiereiland zelf ligt. Super zonde, want je mist hierdoor echt een stukje desolate sfeer. Rauw, aards. Het mini dorpje Puerto Piramides is het enige plek op het schiereiland waar mensen wonen en daar heb je ook een aantal opties qua accommodatie. Blijf hier zeker 2 nachten en verken het schiereiland per auto. Alpaca's, walvissen, zeeleeuwen, je vindt ze er allemaal.

Walvissen

Deze machtige dieren dus <3.

Punta Tombo

De grootste kolonie pinguïns in Zuid-Amerika vind je in Argentinië. Bij Punta Tomba. In eerste instantie wilden we er niet heen gaan, omdat we ondertussen al best wat pinguïns hadden gezien Knipogen. Ik zou er ook niet speciaal voor naar toe reizen, maar als je er praktisch langs komt is het zeker even een stop waard. Het is een stuk land en kustlijn waar ze rond banjeren in echt heel grote groepen. Heel leuk!

Buenos Aires3

Helaas hebben we niet zo veel foto's van Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Een heerlijke, relaxte stad, die een beetje aan voelt als Barcelona. Hoewel er eigenlijk weinig highlights te vinden zijn, is het wel de moeite hier een dag of 4 voor uit te trekken. De begraafplaats midden in de stad is dan zeker een bezoekje waard. Hier vind je onder andere het graf van Eva Peron.

Patagonie

In Patagonië kun je natuurlijk heel veel mooie hikes maken. Ik vond zelf de 3 daagse hike die we maakten naar het Fitz Roy gebergte echt de bom. We hebben het onwijs koud gehad, ik ging een keertje naar door mijn enkel en we hadden niet helemaal genoeg eten bij ons Tong uitsteken, maar wat as het mooi. Dit is onderweg op de eerste dag, waar we met ons tentje op een soort geïmproviseerde camping stonden. 

Fitz Roy 4

Tja. En dit is dus de ochtend van dag 3...Gerben is heel vroeg op gestaan om de zon zo onwijs mooi tegen de flank van Fitz Roy aan te zien opkomen. Wat een plaatje he?!

Bahia Bustamente

Nog zo'n mooie plek. Dit is bij Bahia Bustamente aan de Oostkust van Argentinië. Eerlijk is eerlijk, hier kun je met het OV niet komen, want het ligt echt mega afgelegen...Maar dat is ook tegelijkertijd de charme van deze plek. Bahia Bustamente was vroeger een dorpje, maar tegenwoordig bestaat het echt alleen maar uit een prachtig hotelletje met vrijstaande huisjes er om heen. Het gebied is in bezit van de familie die hier vroeger ook al de scepter zwaaide en zij beheren de natuur hier prachtig. Mocht je tijd hebben en de beschikking over een auto, is dit zeker de moeite.

Zeeleeuwen2

Hi Lachen!

Kamperen

We hebben grotendeels door Argentinië gereisd met een auto en onze tent. Op zich is dit goed bevallen, maar ik moet wel echt zeggen dat de afstanden in Argentinië enorm zijn. Echt enorm. Je kunt uren rijden zonder ook maar een dorpje of mens tegen te komen...En dat waren wij op een gegeven moment wel zat. Het grote voordeel is echter weer dat je op veel afgelegen plekken heel makkelijk kunt komen. 

Ik hoop dat je op deze manier een beeld hebt gekregen van Argentinië. Een immens groot, rauw en landschappelijk prachtig land, met een heerlijke, Europees aanvoelende hoofdstad. Ben jij al eens in Argentinië geweest en zo ja wat vond je er van?

@Argentinië @Zuid-Amerika #argentinie #zuid-amerika #reizen #reisfotografie #backpacken #roadtrip

2 reacties

 • Dominique || dominiquetravels.com

  20 juli 2017 om 22:30

  Ik zou zo de hele wereld kunnen afreizen op zoek naar pinguïns. Ik vind dat zulke leuke beestjes :-) Argentinie lijkt mee een heel gaaf land om te bezoeken. Al jaren koester ik de wens om een paar weken/maanden spaans te leren in Argentinie, omdat zij zo prachtig spaans spreken! (En de mannen zien er ook super goed uit ;-) )

  Beantwoorden

 • Loes | Road2explore.com

  27 augustus 2017 om 10:42

  Waauw! Des te meer reden waarom we Zuid-Amerika op onze bucketlist hebben staan. We zijn net terug van een wereldreis door Azië, Nieuw-Zeeland en Australië en kan niet wachten om weer te gaan.. Zuid-Amerika wordt in ieder geval de volgende bestemming! In Australië was het heel makkelijk om een auto te kopen voor een paar maanden en weer te verkopen. Weet jij zo hoe dit in Zuid-Amerika is? Of heb je toevallig reizigers gesproken die dit hebben gedaan?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.