Plekken die me positief hebben verrast op wereldreis

Reismeisje 23 maart 2016

Als je een langere reis maakt, zijn er altijd bestemmingen en plekken die anders zijn dan je je had voorgesteld. Soms blijkt een strandje wat meer paradijselijk te zijn of een stad voelt wat minder veilig aan. Er zijn echter ook genoeg plekken geweest die me positief hebben verrast! Waar ik van tevoren niet zo’n beeld bij had of simpelweg een verkeerd beeld Knipogen. Na 6 maanden reizen leek het me leuk daar eens een artikel over te schrijven. Vandaag vertel ik je dus welke plekken me op wereldreis tot nu toe positief hebben verrast!

Machu Picchu

Waanzinnig mooi Machu Picchu. Ok. Je denkt nu misschien; hoe kun je nou van tevoren NIET positief denken over Machu Picchu?! Één van de grootste toeristische trekpleisters ter wereld. Daar ligt misschien ook wel precies de reden. Het was niet zo dat ik een negatief beeld had van Machu Picchu, maar het was meer dat ik had verwacht dat het oude opgravingen zouden zijn waar ik weinig bij zou voelen. Omringd door massa’s mensen. Nu waren wij er in het laagseizoen, maar wat heb ik me vergist! Machu Picchu is echt zonder meer één van de mooiste plekken die ik ooit hebt gezien. Het is zó veel groter, grootser en indrukwekkender dan ik me ooit had voorgesteld. En dan die prachtige, weelderige en dramatische bergen er om heen. Wauw! Met recht een plek die je ooit gezien moet hebben.

De stad van Pablo Escobar, Medellin. Daar komt ie weer. Medellin. Ik schreef er laatst al een uitgebreid artikel over. Wat een superleuke stad is dat zeg! Van tevoren had ik toch echt een heel ander beeld van Medellin. Natuurlijk wist ik wel dat de enorm gevaarlijke tijden van Pablo Escobar verleden tijd zijn, maar op de een of andere manier kleeft dat onveilige imago nog steeds aan Medellin. Voor mij tenminste. We zijn uiteindelijk 4 dagen in Medellin gebleven en hebben heel wat verschillende wijken gezien. Op misschien het oude centrum en de krottenwijken na, heb ik me nergens onveilig gevoeld en voelt Medellin een soort kosmopolitisch aan. Echt een dikke aanrader met een aantal mooie highlights!

El Calafate

De gletsjer bij El Calafate in Patagonië. Ik zou niet zeggen dat het eerste deel van onze wereldreis voor mij het meest indrukwekkend was, maar Patagonië was toch wel echt adembenemend mooi. En koud Tong uitsteken. Vooral de constant bewegende gletsjer bij El Calafate heeft een diepe indruk op me gemaakt. Je denkt van tevoren; ach, een gletsjer. Mooi om even te zien. Vergelijkbaar met Europese gletsjers waarschijnlijk. Think again! Dit ding is echt enorm, kraakt aan alle kanten en er valt heel regelmatig een enorme brok ijs van af, wat een machtig gezicht (en geluid!) is. Dan voel je je echt klein. Bovendien hebben de Argentijnen een prachtige, houten loop constructie bij de gletsjer gemaakt, waardoor je vanaf verschillende niveaus steeds een ander uitzicht hebt op de gletsjer. Absoluut een aanrader!

Trinidad Tobago GvdW 1557

Authentieke karakter van Tobago. Één van de laatste verrassingen tijdens deze reis. Tobago. Een eilandje waar ik van tevoren nauwelijks beeld bij had eerlijk gezegd. Toen we er onverwacht een weekje een tussenstop konden maken in de reis van Colombia naar Guyana, leek het ons een leuke afwisseling. En man, wat was het leuk zeg Lachen. En vooral heel eigen. Echt Caribisch; van de prachtige strandjes tot aan de relaxtheid en de mensen. Ik ben zelf nog nooit op een ander Caribisch eiland geweest, maar als je op zoekt bent naar een heerlijke, ontspannen bestemming waar het toch voelt alsof je aan het ‘reizen’ bent; Tobago is your call!

El Tatio Chili

El Tatio geisers in Chili. Ik ben een sucker voor vulkanen en geisers. Serieus. Het is niet voor niets dat IJsland één van mijn favoriete bestemmingen is ;-). In het Noorden van Chili zijn we uiteindelijk een weekje in de Atacama woestijn geweest. Superdroog en –warm, maar landschappelijk echt prachtig. Het allermooiste vond ik de El Tatio geisers. Je moet er erg vroeg je bed voor uit, maar het is zó de moeite waard. Tegen zonsopkomst sta je dan op het hoogst gelegen geiserveld ter wereld, omringd door tientallen water spuwende geisers. Wauw! Echt adembenemend mooi vond ik ‘t.

Dat zijn de plekken die me op onze wereldreis positief hebben verrast. Wat zijn bestemmingen waar jij van tevoren een ander beeld van had dan toen je er uiteindelijk was?

#wereldreis #RTW #argentinie #chili #machu picchu #peru #Tobago #medellin

3 reacties

 • Jeroen

  23 maart 2016 om 07:33

  1 van de dingen die juist erg negatief uitvielen voor mij was The Giant Causeway in Noord Ierland.
  Misschien was/ben ik gewoon te verwend met de uitzichten en het natuurgeweld wat ik het jaar ervoor in IJsland gezien had. In vergelijking met dat viel dus The Giant Causeway heel erg tegen.
  1 van de meest positieve dingen die ik ooit meemaakte was een tocht door het Lemaire Channel in Antarctica. Dit was zo adembenemend mooi dat je er gewoon stil van word.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   23 maart 2016 om 12:46

   Dat kan ik me voorstellen, van Antarctica. Ik baal nog steeds dat we daar niet geweest zijn ;-). Maar ja, dan blijft er wat te dromen over he.

 • Dorrith

  23 maart 2016 om 13:17

  Ik ben vorige zomer naar Cuba geweest. Een geweldig land en zeker een aanrader!! Ik heb er van genoten. Niet alleen een heerlijk klimaat, de bevolking is enorm vriendelijk, iedereen staat voor je klaar. Als je van gezelligheid en sfeer houd is het zeker leuk om de kleine kroegen te bezoeken waar live muziek wordt gemaakt en gedanst wordt. Het eten is overigens verrukkelijk en je betaald er bijna niets voor! Cuba heeft prachtige witte stranden, zoek voor al de niet toeristische plekjes op, dan kom je helemaal tot rust.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Dorrith

   23 maart 2016 om 19:04

   Dat lijkt me ook echt een heel gaaf en bijzonder land. Ik denk dat je ook niet te lang moet wachten met een reis naar Cuba, omdat het waarschijnlijk best snel aan het veranderen is. Staat zeker op m'n lijstje ;-)!

 • Daphne | LiveTheLifeYouLove

  23 maart 2016 om 22:47

  Helemaal eens wat Machu Picchu betreft. Ik had verwacht dat het mooi zou zijn, maar ZO MOOI! En zo indrukwekkend had ik echt nooit verwacht ;) Snap je voorkomen haha. Zelfde geldt trouwens voor de Perito Moreno, dat geluid! Zo magisch! Ik wil ook terug naar Patagonië haha

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.