Reistips voor te gek en anders Medellin

Reismeisje 11 maart 2016

Medellin is niet bepaald een stad die van tevoren hoog op mijn bucketlist stond. Je denkt toch al snel aan Pablo Escobar en onveiligheid. Beetje bekrompen natuurlijk, want die hele situatie is ondertussen al weer 23 jaar geleden en in de tussentijd is er heel wat veranderd in Medellin. In positieve zin. We zijn uiteindelijk 3 dagen in Medellin gebleven en de stad heeft me echt enorm verrast! Er hangt een relaxte, vrolijke sfeer, je vindt er veel mooie parkjes en fijne koffiebarretjes en onveilig heb ik me er geen moment gevoeld. Vandaag geef ik je een aantal leuke reistips en highlights voor een bezoekje aan Medellin!

 Medellin voetbalwedstrijd

Ga naar een voetbalwedstrijd. Echt de allerleukste ervaring ever Knipogen. Hoewel ik geen club in Colombia ken, leek het me toch leuk om naar een voetbalwedstrijd te gaan. Gewoon vanwege de hilarische sfeer. We hadden het geluk dat we op zondag in Medellin waren én dat er een thuiswedstrijd was: Medellin versus Cali. Aartsrivalen. Een kaartje kostte ons 30.000 pesos (ongeveer €8) en we hebben echt 90 minuten lang genoten. Niet zo zeer van de wedstrijd, maar wel van de mensen. Man, wat kunnen die feesten zeg! Echt 90 minuten lang werd er muziek gemaakt, gezongen, gesprongen en gelachen. Zelfs toen de tegenstander scoorde. Fantastisch om een keer mee te maken!

 Medellin Pablo Escobar

Treed in de voetsporen van Pablo Escobar. Waar de naam Pablo Escabor vroeger alleen al voor een enorme angst zorgde, wordt er tegenwoordig dik geld verdiend mijn zijn naam. Er worden door verschillende bureautjes tourtjes aangeboden, waarmee je een aantal van de belangrijke plekken uit Pablo’s leven bezoekt. Of je hier nu helemaal achter staat of niet, ik vond het tourtje dat wij hebben gedaan echt heel interessant. We zijn met voormalig agent Carlos uit de tijd van Escobar op pad geweest en hij wist echt superveel te vertellen. We bezochten Escobars voormalige gevangenis, zijn graf, hebben door zijn half vergane idioot grote huis geslenterd en hebben als laatste de plek gezien waar hij is dood geschoten. Dit tourtje duurde al met al een kleine 4 uur en kostte ons $88 voor twee personen. Echt een aanrader!

 Medellin Laureles

Verblijf in de wijk Laureles. Vrijwel alle toeristen die Medellin bezoeken, verblijven in de wijk El Poblado. Op zich begrijpelijk, omdat dit wijkje bekend staat als hip en vol met restaurantjes en leuke barretjes. Ik zou echter toch aanraden in de wijk Laureles te verblijven. Een nieuw opkomende wijk, waar wat mij betreft een nóg leukere sfeer hangt en je bovendien midden tussen de Colombianen zit. We verbleven in een superleuk hotelletje, Quinta Avenida Medellin. Rustig gelegen en toch midden in de gezelligheid van Laureles. Om de hoek heb je een hele rits aan leuke restaurantjes en een grote supermarkt. Ideaal! Een kamer boek je hier vanaf $28 voor een double. Niet spotgoedkoop, maar in Medellin absoluut een aanrader!

 Medellin slopenwijken

Neem de kabelbaan over de sloppenwijken. Ik heb me er echt over verbaasd dat deze enorme highlight niet eens in de Lonely Planet te vinden is. Als je met de metro naar de halte Acevado reist, kun je vanaf daar een kabelbaan omhoog nemen. Het uitzicht is niet eens waar je dit voor zou moeten doen, maar vooral de reis zelf. De kabelbaan gaat namelijk dicht over de enorme krottenwijken van Medellin. Een heel bijzonder gezicht, zo van boven. Ik zou niet aanraden er echt rond te gaan lopen, maar op deze manier geeft het toch een inkijkje in een wezenlijk onderdeel van een stad als Medellin. De kabelbaan is trouwens gratis als je met de metro reist (een enkel kaartje kost je rond €0.50 per persoon).

Ga naar het Museo de la Memoria. Wat had ik graag naar dit museum gewild…Helaas bleek het dicht te zijn toen wij er aan kwamen en hebben we er later geen tijd voor gehad. Het Museo de la Memoria schijnt echter een dikke aanrader te zijn. In het museum vind je een enorme expositie over de gewapende strijd in Colombia. De strijd met en tegen de FARC. Het moet natuurlijk wel je interesse hebben, maar dit is één van de weinige musea die ik hier tot nu toe over heb kunnen ontdekken. Het museum ligt op ongeveer 20 minuutjes lopen vanaf het metrostation Parque Berrio in het oude centrum.

Kortom, we hebben ons meer dan prima vermaakt in Medellin. Ik had er met gemak nog een dag of 2 kunnen blijven Tong uitsteken. Ik ben benieuwd of jij al eens in Medellin bent geweest en dezelfde ervaring hebt als ik? Of zou je juist nooit naar Medellin willen?

@Colombia @Zuid-Amerika #wereldreis #colombia #medellin #stad #reistips

6 reacties

 • Jeroen

  11 maart 2016 om 07:41

  Medellin zou zeker 1 van de plekken zijn die ik zou aandoen als onderdeel van een bezoek aan Colombia. Sfeer schijnt echt super lekker te zijn. Jullie hebben het er ook erg leuk gehad zo te zien :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   11 maart 2016 om 14:49

   Ja heel erg :-)! Heeft me erg verrast! Zeker een dikke aanrader.

 • stafman

  11 maart 2016 om 12:30

  Medellin is een must voor mij! Fantastisch klimaat en de mensen uit Medellin (paisas) zijn ongelooflijk gastvrij. Niet voor te stellen hoe mensen die je voor het eerst ontmoet voor je zorgen en ik moest echt truukjes uithalen om de rekening een keer te kunnen betalen in een restaurant (Wanneer je in Santa Marta bent kun je zonder moeite voor iedereen betalen lachen ze dan). De costeños (kustbewoners) hebben idd een iets andere insteek wat dat betreft :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje stafman

   11 maart 2016 om 14:50

   Klopt! Vinden wij ook. Nu we in het Noorden zijn, zijn de mensen inderdaad wel anders ;-). Maar man, wat is Medellin een leuke, relaxte stad he.

 • Rick

  12 maart 2016 om 05:16

  Leuke tips voor deze stad, die we zeker willen gaan bezoeken als we over een paar maand in Colombia zijn. Ik ga zeker even kijken of er dan ook een voetbal wedstrijdje wordt gespeeld!

  Beantwoorden

 • Meliana

  13 maart 2016 om 09:57

  Hoi! Superleuk om te lezen! Wij willen ook graag naar Colombia, alleen twijfel ik ivm het Zika virus! Ik ben niet zwanger en ben dat ook niet van plan te worden de komende tijd, alleen over een paar jaar wel! Weet jij of het wordt afgeraden?

  Beantwoorden

 • Tamara

  15 augustus 2017 om 20:42

  Hoi! Klinkt allemaal heel goed! Via welke organisatie deed je de rondleiding over Pablo Escobar?

  Beantwoorden

  • Nicole Tamara

   22 augustus 2017 om 12:37

   Vroeg ik mij idd ook af :)

 • Inger

  17 december 2018 om 23:16

  Hoi! Super leuk stuk heb je geschreven! Ik ben op dit moment in Medellin en wil na lang twijfelen toch graag de Pablo tour doen. Mag ik vragen waar je deze geboekt hebt? Er zijn zoveel aanbieders en die jij hebt gedaan lijkt me erg interessant! Alvast bedankt voor je berichtje terug :)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.