Pareltje in Afrika

Reismeisje 05 februari 2014

Afgelopen week was er een programma op Discovery over Ethiopië. Over hoe mooi en bijzonder dit toch wat vergeten land is. 2 jaar geleden hebben wij een reis gemaakt door Ethiopië en toen kregen we steeds de vraag: waarom?! Tja. Het leek ons gewoon een mooie bestemming :-). En dat was ’t ook! Ik kan me goed voorstellen dat Ethiopië niet je eerste keus is als je naar een bestemming in Afrika zoekt, maar als je van mooie landschappen, gave treks, cultuur en een laag budget houdt, zou ik echt Ethiopië overwegen. Misschien overtuig ik je hiermee:

Ethiopie parel 1

Landschappen.
Nou, die hebben ze in Ethiopië. Eindeloos, ruig en zelfs verrassend groen. Mijn beeld van Ethiopië was vooral dat van een gortdroog en superarm land. Nu kloppen beiden wel, maar ’t geeft geen eerlijk beeld van de fantastische landschappen die je er ook vindt. Vooral het Simien gebergte is meer dan de moeite waard! Hier vind je ook de inheemse Galada bavianen, waar je serieus op een paar meter afstand van kunt staan. En je kunt hier supermooie meerdaagse treks maken voor weinig geld. Echt doen!

Ethiopie parel 2

Lieve mensen.
Toch een heel belangrijk onderdeel van een reis vind ik: de lokale bevolking. De Ethiopische bevolking is gastvrij en supervriendelijk. Juist omdat er niet veel toeristen komen, waarderen ze het des te meer als je wel naar hun land af reist. En dat levert je gegarandeerd te pas en te onpas koffie’tjes op, een lekker zuur injera pannenkoekje :-) of gewoon een leuk babbeltje met een gezin.

Ethiopie parel 3

Cultuur & religie.
Ethiopië is een erg groot land dus wij hebben eigenlijk alleen de Noordelijke helft gezien. Dat is ook meteen het on-Afrikaanse deel; geen stammen of natuurgeloven hier, maar orthodoxe Christenen. Ja, je leest het goed. Ethiopië is  van origine Christelijk en dat merk je over al. Je vindt er de meest mooie kerkjes, uitgehakt in de bergen. Veel mensen lopen in traditionele witte gewaden met een Bijbeltje in de hand. Echt een bijzonder gezicht!

Ethiopie parel 4

Transport is top.
Je zou ’t niet verwachten, maar het openbaar vervoer in Ethiopië is echt dikke prima. Natuurlijk gaan vooral de timetables wel met een Afrikaanse kwinkslag :-), maar de bussen die rijden zijn echt prima. Ook rijden er veel, wat meer comfortabele mini-busjes tussen de grotere plaatsen. En het kost allemaal niets!

Kortom, er zijn genoeg redenen om naar Ethiopië te gaan. Mooi weer, prachtige landschappen, authentiek en lieve mensen. Het enige minpuntje is eigenlijk het eten :-). Dat is niet echt om over naar huis te schrijven en vrij eenzijdig. Maar goed, dat is dan ook het enige. Vliegen kun je rechtstreeks vanaf Amsterdam op Addis Abeba voor rond €500. Retour. Ook niet duur toch?

 

@Ethiopië @Afrika #reizen #backpacken #ethiopie

1 reactie

  • Mijn 3 favo treks | Reismeisje

    17 februari 2014 om 12:15

    […] Geen heel alledaagse bestemming, maar zó de moeite! Ik schreef laatst al een blogbericht over Ethiopië als Afrikaanse parel en dat komt voor een groot deel door de fantastische Simien Mountains. Groen, supermooie […]

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.