Over mijn eerste week als ondernemer

Reismeisje 12 december 2018

Ondernemer

Hatsa! De eerste week als ondernemer zit er al weer ruim op. Ondernemer. Ik. Het voelt ergens helemaal niet zo. Simpelweg omdat mijn beeld van het ondernemerschap anders was. Gevoed vanuit traditie. Ik kan het lastig omschrijven. Het heeft in elk geval weinig te maken met de vrijheid die ik nu voel. Al langere tijd trouwens. Dat zit in jezelf. Heeft niet zo zeer te maken met een keus voor ondernemerschap.

Er zijn genoeg ondernemers die zich verre van vrij voelen. En mensen in loondienst die elke dag alle keuzevrijheid ervaren. Dat is je eigen mindset. Hoe je tegen de dingen aan kijkt. Wat je toe staat bodem te vatten.

Mijn keuze voor het ondernemerschap was een logisch gevolg van de vrijheid die ik meer en meer in mezelf begon te voelen. Het leven dat ik leidde, sloot daar simpelweg steeds minder bij aan. Beknotte de keuzes die ik zo graag wilde maken. Door fulltime op mezelf verder te gaan, heb ik mezelf ook die praktische vrijheid gegeven. Om de dag in te delen hoe het goed voelt. Tijd te investeren in dingen waar ik daadwerkelijk iets in toe kan voegen. De ruimte te hebben om nieuwe dingen uit te proberen. Mijn grenzen te verleggen en daadwerkelijk dát te doen waar ik gewoon ontzettend blij van word ♥. 

Deze eerste 1.5 week is me in elk geval heel erg goed bevallen Knipogen. Het is op dit moment nog een mix van dingen. Een mix die ik van tevoren niet zo had bedacht, maar die heel goed voelt. Voor 2 á 3 dagen per week werk ik nog in mijn vakgebied. Marketing. Een klus die tot en met februari zal lopen. De rest van de week heb ik alle tijd om met Reismeisje  bezig te zijn én mijn plannen voor mijn yoga avontuur steeds meer vorm te geven. Met Reismeisje focus ik me deze eerste maanden vooral op content produceren. Meer artikelen. Meer reizen. Parallel daaraan ben ik in gesprek met een aantal mensen. Waarvan afgelopen week ook een voorbeeld was. Opdrachtgevers en mensen uit mijn netwerk die met me mee denken. Over de toekomst van Reismeisje. Over wat het nu al is en de ideeën die ik er bij heb voor de komende jaren. Superleuk en verrijkend. Op korte termijn gaan jullie daar op Reismeisje weinig van merken. Hooguit vertel ik er soms iets over. Maar begin volgend jaar gaan er zeker dingen veranderen.

Het wordt alleen maar beter, geloof me. En daarin zal ik jullie mening zeker meewegen. Zonder jullie geen Reismeisje ♥.

Yoga

Het yoga avontuur bestond eerst alleen in mijn hoofd. Tot ik naar Andalusië ging. Om mijn yoga opleiding te doen. Ik had een specifiek doel. Onderzoeken of het idee wat ik in mijn hoofd had verder gevoed zou gaan worden. Bleef resoneren. Het werd meer dan dat. Ik kwam vol inspiratie en ideeën terug. Die ben ik de afgelopen weken op papier gaan zetten. Ik ben er met mensen over gaan praten. In eerste instantie de mensen om me heen. Die me goed kennen. De ideeën werden steeds concreter en rijker. En nu zit ik in de fase dat ik serieuze gesprekken aan het voeren ben met partijen die me hierbij kunnen helpen. Dat is echt nog prematuur. Daarom wil ik er ook nog niet te veel over kwijt. Nog los van het feit dat Reismeisje lekker Reismeisje blijft. Géén yoga blog Knipogen

Deze week zal er soortgelijk uit zien. Ik heb een paar gesprekken staan met opdrachtgevers en eentje om te brainstormen over Reismeisje. December zal voorbij vliegen denk ik. Het is nog maar heel kort, maar het voelt onwijs goed. Dit zo. Om half 8 op staan, 5 kwartier op mijn yogamat te staan of een rondje hard te lopen, rustig ontbijten en aan de slag voor mijn eigen bedrijf. Of een mooie marketing klus waar ik blij van word. Het leven is goed. 

Op mijn vorige artikel over het ondernemerschap kreeg ik onwijs veel reacties en vragen. Ik ben daarom eens benieuwd wie van jullie al eigen ondernemer is of dat graag zou willen zijn?

#persoonlijk #reismeisje #reisblog

5 reacties

 • Daniëlle

  12 december 2018 om 09:43

  Super fijn dat je deze stap voor jezelf hebt kunnen nemen. Ik heb begin deze maand mijn baan op gezegd en ben nu op zoek naar een andere baan. Maar in de tussen tijd concentreer ik mij op mijn blog: reizenmetdanielle.com, wie weet kan ik in de toekomst ook de stap naar ondernemer maken :) Succes net je plannen!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Daniëlle

   12 december 2018 om 10:11

   Wat goed Daniëlle, go for it! Heel veel succes en plezier.

   Beantwoorden

 • Eef Rhodee

  12 december 2018 om 09:54

  Ik ben afgelopen juli gestart met mijn eigen bedrijf als virtueel assistent. Deze maand staat in het teken van de puntjes op de i zetten. En daarna is er geen enkel excuus meer om achter de laptop vandaan te komen en zichtbaar te worden. Ik herken zo wat je zegt over het gevoel wat je krijgt als ondernemer. Voor mij is het een groot avontuur. Soms heel spannend maar het geeft altijd energie, groei en voldoening. Succes met alles. Ik blijf je volgen!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Eef Rhodee

   12 december 2018 om 10:11

   Dat vat je mooi samen Eef ♥. Gaaf dat je hier voor hebt gekozen en je hart volgt. Ik wens je veel succes!

   Beantwoorden

 • Sjoeke

  12 december 2018 om 10:40

  Wat goed dat je deze stap hebt genomen!
  Stiekem zou ik dit wel willen, maar er staan nog te veel beren op de weg. Ik zou willen reizen of langere tijd in het buitenland leven (en dus ook werken). Maar we hebben drie kinderen. Ik loop er tegen aan dat ik voor hen ook graag een stabiele basis wil hebben. Dus eerst een goede financiële buffer opbouwen. En dan samen werken aan onze toekomstdroon.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Sjoeke

   12 december 2018 om 17:28

   Dat kan ik me voorstellen Sjoeke. Terwijl je die buffer op bouwt, kun je ook kleine stapjes richting jullie droom zetten. Elke stap is er één. Veel succes en plezier!

   Beantwoorden

 • Shamira | Wander Rebel

  12 december 2018 om 11:17

  Mooie stap! Ik werk inmiddels al 6,5 jaar als zelfstandig ondernemer, maar vanaf komend jaar ga ik meer aan de slag met mijn reisblog Wander Rebel. Het mooie van ondernemen vind ik immers vooral de vrijheid om eigen ideeën uit te werken op een manier die jou het beste past :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Shamira | Wander Rebel

   12 december 2018 om 17:29

   Ja precies! Dat lijkt mij ook. Mooi dat je je meer op je reisblog wilt gaan richten, veel succes!

   Beantwoorden

 • Kirsten - madefortravellers.com

  17 december 2018 om 16:04

  Supertof dat je je hart hebt gevolgd! Doen wij ook; huis verkocht en al een jaar fulltime op reis. Onderweg maken we eigen reisprogramma en zijn wij reisblog gestart: madefortravellers.com Veel succes met alles!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.