Een sprong in het diepe: supergroot én gaaf nieuws!

Reismeisje 25 oktober 2018

Kreta3

AHHHHH! Ik heb iets héél spannends met jullie te delen. Iets wat ik een jaar geleden totaal niet voor mogelijk had gehouden. Om verschillende redenen. Iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Waar ik intens blij van word en waar mijn hoofd overuren in maakt qua ideeën en creativiteit. Het is tegelijkertijd iets wat ik niet gepland heb. Verre van zelfs. Heel lang was het een vaag idee. Een droom. Een gevoel. Dit jaar werd dat concreter. Kwamen er dingen, mensen en situaties op mijn pad die me daar blijkbaar moesten brengen. Het vage idee ging léven. De droom werd een plan. En het gevoel werd een drive. Een dieper wéten dat ik dit moest gaan doen. Wat het is?

Ik heb besloten als ondernemer verder te gaan. Als Reismeisje. Mijn leven in loondienst achter me te laten en me volledig te focussen op mijn eigen bedrijf. Reismeisje ♥. BAM!

Ik praat er niet veel over op Reismeisje, maar ik heb al die jaren gewoon een betaalde baan gehad. Daar lag mijn focus. Volledig en vanuit passie. 10 jaar geleden kwam ik van de universiteit. Een bakvisje was ik. Al doende leerde ik iets van marketing. Het had mijn interesse. Ik kon er mijn creativiteit in kwijt. In de jaren er na ontwikkelde ik me. Ik leerde bij, kwam bij een nieuwe werkgever terecht, ontdekte dat dát het niet was en startte bij mijn huidige werkgever. Een mooie organisatie waar ik ondertussen al weer 6 jaar werk. Ik kreeg er veel kansen. Kon tussendoor op wereldreis. En weer terug komen in een nieuwe functie. Luxe. Niets dan dankbaarheid. Ik kwam in het management team. Ging mensen aan sturen. Leerde veel over het nemen van beslissingen die niet altijd stroken met een persoonlijke mening. En toen begon 2018.

Een jaar dat grotendeels nog zou bestaan uit verlies, zoeken en afscheid nemen. Dat soort periodes maken echter ook weer ruimte voor nieuwe dingen. Een andere blik op je leven. Dat is precies wat bij mij gebeurde.

Ik begon met wat afstand naar mezelf te kijken en de keuzes die ik maakte. Wat wil ik eigenlijk in mijn leven? Welke waarde staat nou bovenaan en hoe kan ik mijn leven zó inrichten dat ik daar naar ga leven? Het antwoord was redelijk duidelijk voor mij. Vrijheid. Dat is altijd een heel belangrijke waarde voor me geweest. Grote beslissingen heb ik altijd gemaakt met dat in mijn achterhoofd. En toch voldeed de plek waar ik zakelijk stond daar deze zomer niet meer aan. Ik voelde die vrijheid niet meer voldoende. Of misschien wil ik nu een andere vrijheid. Het was voor mij meteen duidelijk dat een andere werkgever niet de oplossing zou zijn. Daar ligt het niet aan. Het had alles met mezelf te maken. Ik wil mijn eigen agenda kunnen bepalen. Passend bij mijn eigen ritme en waarden. Begrijp me niet verkeerd, ik realiseer me zeker dat het leven van een ondernemer lang niet altijd over rozen gaat. Dat je ook dán soms geleefd kunt worden. Dan is het echter altijd nog mijn eigen keus om daar ja tegen te zeggen. Iets wat in loondienst simpelweg niet zo werkt. 

Wat ik precies ga doen.

Dadelijk heb ik ineens heel veel uren extra die ik in Reismeisje kan gaan steken. Daar zal in de eerste plaats dan ook mijn focus liggen. Die eerste maanden. Content produceren voor Reismeisje. Het blog. As it is. Concreet? Er zullen niet meer 3x per week nieuwe artikelen live staan, maar bijvoorbeeld 6x per week. Natuurlijk mét mooi beeldmateriaal. Ook daar ga ik me meer op richten. Ik krijg nu ook meer tijd om te reizen en dat ben ik zeker ook van plan Knipogen. In de maanden daarna ga ik me richten op twee andere pijlers, die beiden helemaal met Reismeisje te maken hebben, maar niet met het blog zoals jullie dat kennen. Maar daarover later zeker meer! Wees overigens niet bang dat Reismeisje één groot uithangbord van reclame zal gaan worden. Dat heb ik nooit gewild. De samenwerkingen die ik nu ook al heb met opdrachtgevers vermeld ik altijd expliciet en ik schrijf álle content zelf. Dat zal zo blijven. Ik doe niets wat niet goed voelt of niet bij me past. Ook dat verandert niet. 

Voor nu wilde ik dit nieuws al vast even met jullie delen. Het is zó groot voor me. Het is sneller gekomen dan verwacht, maar uiteindelijk helemaal op het juiste moment. De vraag is ook wanneer zo'n moment er dan wél is. Ik denk eigenlijk dat dat nooit komt. Als je wilt, je vertrouwen hebt en je gelooft er in, moet je gaan. Move before you're ready.

Dus dat is wat ik doe. Vol passie, energie en nieuwsgierigheid naar wat er op mijn pad gaat komen. Ik zal jullie daar zeker bij gaan betrekken, want zonder jullie had ik deze stap überhaupt nooit kunnen zetten. Het is door jullie, soms jarenlange, trouw dat Reismeisje vandaag de dag het bereik heeft dat ik dit kan gaan doen. Mijn hart kan volgen. Dank daarvoor ♥. Alle liefs!

#persoonlijk #reismeisje #bloggen #reisblog

13 reacties

 • Saskia

  25 oktober 2018 om 06:46

  Tof! Ik blijf je volgen. Veel succes én sterkte met de overgang en het afscheid nemen van een leven in loondienst. Goed dat je je hart volgt.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Saskia

   25 oktober 2018 om 15:46

   Dank Saskia en super dat je me volgt.

 • Michel

  25 oktober 2018 om 08:31

  Wauw inderdaad heel groots nieuws!! Spannend ook vooral, alhoewel je hier ongetwijfeld een weloverwogen keuze in hebt gemaakt. Als ik nu zie/lees hoe Youtubers en collega (reis-) bloggers toch een behoorlijk inkomen bij elkaar kunnen verdienen, weet ik wel zeker dat het voor jou ook mogelijk moet zijn. Heel veel succes en vertrouw op jezelf dan gaat het helemaal goed komen

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Michel

   25 oktober 2018 om 15:48

   Thanks Michel. Volger van het eerste uur

 • Melanie | travelwithmel

  25 oktober 2018 om 09:36

  Wat knap en goed om je passie te volgen! Het spannend, maar ook weer een nieuwe uitdaging. Ik blijf je nog steeds volgen. Heel veel succes en geluk!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Melanie | travelwithmel

   25 oktober 2018 om 15:49

   Dank Melanie❤️

 • Froukje

  25 oktober 2018 om 09:49

  Bam indeed! Gaaf en inspirerend. Succes en bovenal heel veel plezier!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Froukje

   25 oktober 2018 om 15:50

   Thanks Froukje!

 • D

  25 oktober 2018 om 15:37

  Wat een prachtig verhaal en geweldig dat je dit moois hebt kunnen ontdekken .
  Wens je heel veel succes en ik hoop nog heel veel van je verhalen te mogen lezen .
  Voor mezelf heb ik nog steeds de vraag hoe ik het voor elkaar ga krijgen om alleen een paar prachtige verre reizen te gaan maken . Dat is waar ik van droom ,maar ik moet nog heel wat overwinnen om dit alleen te gaan doen . Je bent voor mij een bron van ispiratie ,dank je wel hiervoor . Groetjes Dievera

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl D

   25 oktober 2018 om 15:53

   Wat een lieve, mooie reactie Dievera. Dank daarvoor. Ga er voor! Je kunt zo veel meer dan je vaak denkt. De gedachtes aan wat er mis kan gaan zijn bijna altijd angstiger dan het avontuur zelf. Ik spreek uit ervaring

 • Wilhelm

  25 oktober 2018 om 22:06

  Hoi Reismeisje,

  Super dat je je droom volgt. ben heel benieuwd hoe het allemaal gaat lopen. Maar dat lezen we vast wel op Reismeisje

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Wilhelm

   31 oktober 2018 om 20:05

   Zeker ;-). Dank Wilhelm!

 • Sander

  25 oktober 2018 om 22:32

  Gaaf hoor! Superstoer. Ik benijd je, ik wil het ook wel. Maar ben nog steeds niet achter waarmee. En wanneer ik het wel weet, zou ik dan de sprong in het diepe ook durven wagen??? Heel veel succes in ieder geval!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Sander

   31 oktober 2018 om 20:07

   Dank Sander. Lief van je. Het helpt wel als je een passie hebt, waar je je werk van kunt maken. Dat klopt. En dan moet je uiteindelijk nog de sprong durven wagen. Ook dat is waar. Het leven is te kort om het niet geprobeerd te hebben denk ik maar. Ik hoop dat jij ooit ook nog een dergelijke stap maakt.

 • Kim | Kim Around the World

  25 oktober 2018 om 23:22

  Súpergoed van je. Gefeliciteerd!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Kim | Kim Around the World

   31 oktober 2018 om 20:08

   ♥♥♥

 • Jeroen

  26 oktober 2018 om 06:17

  Vanuit Java heel veel succes gewenst! Ga ervoor. Ik blijf het volgen.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   31 oktober 2018 om 20:08

   Dank Jeroen. Jij bent één van de volgers van het eerste uur, waardoor ik deze stap uiteindelijk kan gaan maken ♥.

 • Dominique || dominiquetravels.com

  27 oktober 2018 om 19:18

  Leuk!!!! Dapper dat je deze keuze hebt durven maken, ik ben ook gewoon full-time aan het werk naast mijn blog en vind dat stiekem toch best jammer! :-) Ik zal je met veel plezier blijven volgen !

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   31 oktober 2018 om 20:09

   Leuk Dominique, lief van je. Dank voor je altijd enthousiaste reacties en het volgen. Dat betekent veel voor me!

 • Emmy

  27 oktober 2018 om 20:49

  Succes meis! Als iemand het kan ben jij het!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Emmy

   31 oktober 2018 om 20:10

   Dank lieve Em!

 • Laura

  28 oktober 2018 om 17:41

  Jaaaaa!! Heerlijk! Full time ondernemen en van je passie(s) je werk maken! Spannend, maar een goede beslissing! Niks anders dan lof. Ik onderneem zelf ook (ook op het gebied van schrijven) maar ben nog part time in loondienst. Reizen, schrijven en vrijheid en wellicht ga je straks ook yoga les geven? ;) supergoed bezig!!! Een dikke vette zwaai aan alle 9 tot 5 kantoor baan mensen haha :p

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Laura

   31 oktober 2018 om 20:12

   Hahaha, ik moet lachen om je laatste zin Laura ;-). Ik heb altijd met ontzettend veel plezier invulling gegeven aan mijn baan. En dat zou ik nog 10 jaar kunnen doen. Ik heb echter een ontzettende drang om dit te gaan doen. Mijn hart te volgen en te doen waar het sneller van gaat kloppen. Vanuit vrijheid. En dat heb ik dus besloten te gaan doen inderdaad. Yoga zal zeker ook iets gaan betekenen ;-). Daarover later meer. Liefs!

 • Jessica Groot

  01 november 2018 om 07:54

  Hi Wendy, ik had het in de wandelgangen al vernomen maar lees nu je verhaal. Wat super stoer dat je deze stap heb gezet. We hebben altijd leuk samengewerkt en zal je blijven volgen! Heel veel succes meid.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.