Op weg naar een nieuwe bestemming!

Krakau

Hop! Daar gaan we weer. Een nieuw reisje. Een nieuwe bestemming. Een totaal onverwachte zelfs. Of eigenlijk niet helemaal. Laatst schreef ik al even over de plannen voor 2019. Reizen. Dat is zeker één van de plannen. Ik wil weer meer bestemmingen ontdekken. Genieten van de vrijheid die ik nu als fulltime ondernemer heb. Jullie mee nemen op die reisjes. Het allerleukste wat er is ♥. In principe stond voor komende week IJsland op de planning. Een persreis naar een oude bekende. 10 jaar geleden reisde ik er heen. Het is altijd één van mijn favorieten gebleven. Plannen wijzigden echter. Het gaat er zeker van komen, alleen niet komende week. Ik besloot dat dat niet hoefde te betekenen dat er überhaupt niet gereisd zou gaan worden. Actie in de tent! En dus staat er voor komende week een extra bestemming op de planning. Het is een stedentrip geworden. Een stad in het Oosten van Europa. Waar historie mooi en pijnlijk tegelijk kan zijn. Krakau.

Een stedentrip naar Krakau in Polen

Krakau. Één van de oudste steden van Polen. Ik heb er al heel veel mensen over gehoord. Dat het er prachtig moet zijn. Een superoud centrum, prachtig authentiek Joodse buurt, dramatische kerken, een mooi kasteel en natuurlijk die ene plek, die we nooit mogen vergeten, om de hoek. Auschwitz. Ruim 1 miljoen mensen werden er omgebracht. Een gruwelijke werkelijkheid. Eentje die ik met eigen ogen wil zien. Móet zien. In Jeruzalem bezocht ik ooit het holocaust museum. Dat raakte me al tot in mijn tenen. Ik kan me niet voorstellen hoe gruwelijk intens Auschwitz moet zijn…

Reizen naar Krakau

Ik heb ontzettend cheap een vlucht naar Krakau kunnen boeken. €53 per persoon. Retour. Heen met Ryan Air, terug met Transavia. In Krakau zelf verblijven we in een appartementje via AirBnB. Midden in het oude centrum á €110. Voor 5 nachten! Dat zijn nog eens fijne prijzen. Woensdag vertrekken we. Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik ben ontzettend benieuwd naar de pracht en praal van de stad en dat wat de historie met me doet. Uiteraard ga ik er over bloggen op Reismeisje, maar als je me écht live wilt volgen, kan dat via mijn Instagram. En tips zijn meer dan welkom!

Alle reacties

 • Susan - 18 januari 2019, 09:10

  Ik vond Krakau heel gaaf! Auschwitz was indrukwekkend, maar ook echt te druk. Birkenau maakte op mij daarom meer indruk. Ik zou zeker voor een combinatie van beiden gaan. In Krakau vond ik het museum van Schindler echt een hoogtepunt (is gratis op maandag) en onder het grote plein is ook een soort museum waar je ziet hoe het plein er in de middeleeuwen uit zag. Verder hadden wij zo'n 100% Krakau gidsje mee, daarin staan allemaal mooie wandelingen.

  Veel plezier!

  • Reismeisjenl - 18 januari 2019, 12:41

   Dank Susan voor de tips. Ze staan allemaal op de planning!

 • Pauline - 18 januari 2019, 20:21

  Hoi Wendy, afgelopen oktober zijn mijn vriend en ik een paar dagen naar Krakau geweest. Een ontzettend mooie en interessante stad!
  Alle standaard tips vond ik absoluut de moeite waard! Maar ik moet ook aan een aantal ervaringen/tips denken die ik niet in boekjes vond. Misschien ook iets voor jou?
  De eerste is een Thais restaurant midden in het centrum. I know, niks Pools aan, maar echt...zo lekker eten! Alsof je in Thailand zelf eet, en misschien alvast een voorproefje voor je?! Het restaurant heet ‘ Samui’, en zit in een zijstraatje van de centrale markt. Echt...alleen daarom zou ik al terug gaan

  • Pauline - 18 januari 2019, 20:26

   Oh de andere tips zijn niet zichtbaar. Maar in het kort: fietsen door de stad! Iets drinken bij de piano rouge op het centrale plein (vlakbij de Mariakerk). Niet voor het drankje maar vooral voor het bijzondere interieur binnen! En een soort pizzabroodje eten op het plein Plac Nowy, in de joodse buurt. Echt iets van daar en lekker!