Op weg naar een nieuw werelddeel!

Reismeisje 13 maart 2016

Cariben

En weer zijn er 3.5 week voorbij. 3.5 week sinds we in het Noorden van Ecuador de grens over gingen met Colombia. Op weg naar een land dat al heel lang hoog op mijn bucketlist stond! In 3.5 week tijd zijn we vanuit Popayan en Salento in het Zuiden van Colombia naar mythisch Medellin gereisd. Vervolgens zijn we naar het uiterste Noorden gegaan en hebben we het strand van Palomino bezocht, 3 dagen in national park Tayrona gekampeerd, hebben we 4 dagen intensief gehiked naar Ciudad Perdida en afgesloten met een paar dagen in prachtig Cartagena. Man, wat was Colombia te gek Lachen! Het is echt voor mij het allerleukste land tijdens onze wereldreis tot nu toe. De mensen, het diverse landschap, het eten en het lage prijsniveau; alles is er gewoon heel relaxt. Een dikke aanrader! Hoewel we met gemak nog wat langer in Colombia hadden kunnen blijven, is het vandaag tijd voor een nieuw avontuur. En wel in een heel nieuwe werelddeel!

Op naar de Cariben! Tegen de tijd dat deze blogpost live staat, zitten we in het vliegtuig op weg naar de Cariben. Trinidad en Tobago om precies te zijn. Whoop whoop! Een bestemming die we niet bepaald op ons vizier hadden, maar hey, dat is juist het leuke van ongepland reizen Tong uitsteken. Vanaf Cartagena vliegen we eerst naar Fort Lauderdale in de Verenigde Staten. Of all places. Vanaf daar vliegen we de volgende ochtend door naar Trinidad en Tobago. Toegegeven, het is wat om, maar voor €250 per persoon hadden we er wel een tussenstopje voor over! Uiteindelijk zullen we maandag aan het begin van de middag in de Cariben zijn. Heerlijk can't wait!

In principe hebben we niet veel op de planning staan op Trinidad en Tobago. We blijven er een weekje, vooral om van de natuur en prachtige stranden te genieten. En het lijkt me ook een heel eigen, gezellige cultuur hebben of zo. Ik ben echt superbenieuwd! De komende dagen zal ik in elk geval heel regelmatig een foto'tje posten op mijn Instagram, zodat jullie al vast wat mee kunnen genieten. Ben jij toevallig ook al eens op Trinidad en Tobago geweest en heb je nog tips? 

@Trinidad en Tobago @Caribisch gebied #wereldreis #RTW #Trinidad en Tobago

3 reacties

 • Timme

  13 maart 2016 om 07:48

  Hallo reismeisje, vorige week met Miranda in de kroeg nog over jullie gehad, opweg naar Suriname! Maar lees nu ook Trinidad. Ik ben er een paar weken terug een paar dagen geweest! De mensen zij idd heel relaxed. Ga iig even naar het nationaal museum (gratis, niet groot) dat gaf ons meteen een mooi beeld over het land!
  Verder had ik graag naar het betumen meer gewild (lake asfalt) maar dat was te ver voor ons! Hoe bizar een natuurlijk meer)
  We zijn ook nog een ochtend naar maracasbay gegaan. Kon net voordat we verder vlogen. Jullie gaan vast nog veel mooiere stranden zien maar daar was het ook prachtig. Mooie stijle rotsen onderweg meet heel veel donker groen (jungle). Veel plezier daar!
  Ps wat is het verschil tussen werelddeel en continent? Want Trinidad is gewoon zuid Amerika!;)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Timme

   13 maart 2016 om 15:44

   Thanks voor de tips Timme! Klinkt goed. Ben reuze benieuwd :-)!

 • Jeroen

  13 maart 2016 om 09:30

  Zie graag meer verhalen over Colombia tegemoet. Lijkt me super.
  Ben ook donders benieuwd hoe Trinidad gaat bevallen. Misschien maar een weekje maar zeker leuk om een indruk te krijgen lijkt me. Have fun!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   13 maart 2016 om 15:44

   Thanks Jeroen! Komt goed.

 • Lisa

  13 maart 2016 om 23:30

  Tobago zelf is zeker de moeite waard! Vanaf trinidad gaan er verschillende vluchten en kun je last minute makkelijk aan een vliegticket komen (een soort van wachtlijst). In een dag kan je het hele eiland rond rijden! En betere stranden dan trinidad.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lisa

   14 maart 2016 om 02:15

   Heerlijk! Klinkt fijn en gaan we zeker doen.

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.