Ervaring met een reisverzekering op wereldreis

Reismeisje 09 februari 2016

Reisverzekering wereldreis

Een reisverzekering is zoiets waarvan je hoopt het niet nodig te hebben, maar waar je eigenlijk niet buiten kunt. Zeker als je een langere reis gaat maken en best wat spullen mee hebt. Vóór we op wereldreis gingen, hebben we ons flink verdiept in wat de beste reisverzekering voor ons zou zijn. Uiteindelijk kwamen we uit bij de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance. De overwegingen om voor die reisverzekering te kiezen, kun je in dit artikel lezen. Na 3.5 maand reizen, brak laatst het eerste moment aan dat we een beroep moesten doen op onze reisverzekering. Helaas. Aangezien veel reizigers worstelen met het kiezen van een geschikte reisverzekering en/of niet goed weten wat er nu precies onder valt, leek het me goed een artikel te schrijven over onze eerste ervaring met onze reisverzekering nu we op wereldreis zijn.

Backpackers on the go. Als backpacker herken je het vast. Na een lange nachtbus ben je bijna op de plaats van bestemming. Nog een beetje groggy van de slaap ben je uitgestapt, wordt je backpack naast je neer gekwakt en ga je op zoek naar een taxi. Of eigenlijk vinden de chauffeurs jou wel, want binnen no time staan er drie om je heen te roepen. Je kiest er eentje, gooit je spullen in de kofferbak en gaan met die banaan. 10 minuten later ben je bij je hostel. Je stapt uit, betaalt, pakt je backpack en loopt het hostel binnen. En ineens weet je het…Shit. Je hebt wat in de kofferbak laten liggen. Neeheeeee! Nou, precies dat gebeurde ons dus. In Huacachina, Peru. In de hectiek van het moment letten we niet goed op en hebben we Gerbens slaapzak laten liggen. Nu denk je misschien: ‘slaapzak?! Lekker belangrijk!’ Wel als het er eentje van een paar honderd euro is, waar we superveel gebruik van hebben gemaakt en nog hopen te gaan maken. Gerben is zelfs nog terug gegaan naar het busstation om de taxichauffeur te vinden, maar dat mocht niet baten…

Gedekt door de reisverzekering of niet? Hoewel dit gelukkig nog niets echt groots is, wilden we dit toch bij onze reisverzekering opgeven. Daar heb je zo’n verzekering per slot van rekening voor Knipogen. We vroegen ons nog even af of de Globetrotter Verzekering geen kleine lettertjes kent met betrekking tot ‘eigen schuld’, maar de superoverzichtelijke website maakte ons al snel duidelijk dat de slaapzak binnen de dekking zou vallen. En daarna was het eigenlijk megasimpel; formuliertje online ingevuld, verzonden en een paar dagen later kregen we al de bevestiging dat het aankoopbedrag volledig vergoed zou worden. Whoop whoop! Dat is nog eens fijn hè. Juist op dit soort momenten is het super als je eerder wat tijd hebt gestoken in het uitzoeken van de voor jou best passende reisverzekering. Hieruit blijkt voor mij in elk geval al wel dat we voor de juiste reisverzekering hebben gekozen voor onze wereldreis Lachen.

Ik ben benieuwd hoe jij verzekert bent voor op reis? Heb je een langlopende verzekering of juist bewust niet?

#wereldreis #reisverzekering #reistips

5 reacties

 • Romano

  09 februari 2016 om 06:58

  Nou wij Hebben iets minder geluk met onze reisverzekering. We Hebben echter exact de zelfde reisverzekering als Jullie. Nu heeft mijn vriendin te kampen gehad met een blaasonstekeking naar de dokter en naar 10 min met een recept naar de appotheek. Dat is dus top . Kosten $80 deze hebben we gedeclareerd bij de verzekering. Ook een online formulier. Echter na 14 Dagen nog steeds Geen bericht. Na een telefoontje blijkt dat het wel goed is aangekomen maar vertellen ze ons dat ze het helaas niet Kunnen vergoeden ivm een Eigen risico van €100. Jammer dus.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Romano

   09 februari 2016 om 15:31

   Ai, dat is vervelend ja...De kleine lettertjes moet je inderdaad altijd erg goed checken. Gelukkig was het verder niets groots of ernstigs!

 • Sarah

  09 februari 2016 om 11:02

  Handig artikel ! Wij kwamen er achter dat een standaard doorlopende reisverzekerinhg die we hadden bij de ING niet langer dan 30.dagen dekt. Dus we zijn ook op.zoek gegaan naar een oplossing. Toen kwamen we erachter dat we, als we het niet te duur willen maken, een reisverzekering met werelddekking konden.afsluiten bij de ANWB tot 180 dagen voor 16,- samen. We hebben de complex gekozen die alle spullen tot geloof ik 2000 euro verzekert. En ook al dekt onze cz verzekering zorg in het buitenland, hebben we dat toch nog erbij verzekert. We hebben ook ons geld erbij verzekert + aansprakelijkheid. We maken veel gebruik van couch surfing (aanrader!) en het zou kunnen voorkomen dat we per ongeluk schade maken.
  Nu gaan we mogelijk langer reizen en zullen we het ns 180 dagen opniew moeten aanvragen.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sarah

   09 februari 2016 om 15:32

   Dat is een goede inderdaad, met aansprakelijkheid i.v.m. couch surfing!

 • Mark | Longwayhome.nl

  09 februari 2016 om 11:04

  Wij hebben een doorlopende zakelijke reisverzekering en eind vorig jaar ook voor het eerst moeten gebruiken. We waren een dure zonnebril kwijt of hij was gestolen. Normaal zou ik denken, eigen schuld, dikke bult. Maar toen dacht ik, waarom heb ik dan zo'n reisverzekering als ik er niks mee doe? Ik kon het altijd proberen.

  Het was bij ons ook inderdaad heel simpel een formuliertje online invullen, geen rare vragen of flink je best moeten doen om diefstal/verlies te bewijzen en binnen een dag of 2 had ik al bericht terug dat ik (na het aftrekken van de eigen risico) de rest van het volledige aankoopbedrag terug kreeg. En vervolgens hebben we een nieuwe zonnebril gekocht :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Mark | Longwayhome.nl

   09 februari 2016 om 15:34

   Zo is het ook toch? Je betaalt inderdaad niet voor niets en heel veel dingen vallen gewoon onder de verzekering. Fijn he, als ze je zo goed helpen?

 • Rianne

  12 februari 2016 om 12:57

  Ik ga niet zo vaak op vakantie, maar dit jaar ga ik naar Oostenrijk. Van de organisatie die de vakantie een groot gedeelte regelt, heb ik begrepen dat ik goed moet nakijken of een helikopter ook vergoedt wordt, want mocht er iets gebeuren kan een auto niet op de plek komen waar het zijn moet. Met weinig ervaring in reisverzekeringen kijk ik wel op tegen die zoektocht naar de beste verzekering haha maar het moet wel gebeuren.
  Het is altijd fijn als zulke dingen wel vergoedt worden. Ik heb het ook eens gehad met een ipad die in botsing kwam met onze puppy -oeps-

  Beantwoorden

 • Jeroen

  26 februari 2016 om 16:43

  Voor de dure spulletjes (cameraspulletjes etc) heb ik een extra buitenshuis (oid) verzekering afgesloten. Daarnaast een goede doorlopende reisverzekering die ook de dure helicoptervlucht of dergelijke uit de onheebergzame gebieden dekt. Juist met Antarctica en Spitsbergen hier even goed naar gekeken.
  Gelukkig nog nooit ergens gebruik van hoeven te maken. Hopen dat het zo blijft.
  Wel mooi dat het bij jullie zo goed en snel geregeld is! Hopelijk kun je wat vergelijkbaars terug vinden op locatie.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.