Texel in lockdown tijd: mijn tips

Reismeisje 15 januari 2021

DSC 0661

2 weken geleden waren we op Texel. Vaste prik tijdens oud & nieuw. We hebben eind december wel even overwogen om dit jaar niet te gaan. Inderdaad, vanwege de lockdown. Hoe je het went of keert; we genieten op Texel altijd maximaal van de horeca. Warme chocolade na een lange strandwandeling en borrelen bij het haardvuur. Een bezoekje aan het gezellige Den Burg. Dingen die niet kunnen of veel minder charme hebben tijdens deze lockdown. Net als overal natuurlijk. Toch besloten we na de kerstdagen naar Texel te gaan. Simpelweg ook om even een andere omgeving te hebben en te genieten van de prachtige natuur. Het was een supergoede keus en we hebben er ontzettend genoten Lachen! Via Instagram kreeg ik veel vragen over waar we precies hebben gezeten qua accommodatie en of er nu wel iets te beleven valt. Daarom vandaag een artikel speciaal over Texel in lockdown tijd en mijn tips wat je er ook nu kunt doen. Mocht je de komende tijd naar dit heerlijke eiland gaan, hoop ik dat je hier iets aan hebt. En veel plezier al vast!

Texel vakantiehuis

#1 Kies een vakantiehuis met veel bewegingsruimte

Als je regelmatig op Reismeisje te vinden bent, weet je vast wel dat wij meerdere keren per jaar op Texel te vinden zijn Knipogen. Het voelt voor ons als een tweede thuis. Zodra we de boot afrijden, laat ik letterlijk én figuurlijk het vaste land achter. En Texel is groot genoeg om steeds weer verrassend te zijn, terwijl het tóch de charme van een klein eiland heeft. Heerlijk! Qua accommodaties verblijven we eigenlijk altijd ergens anders, behalve tijdens oud & nieuw. Dan kiezen we altijd bewust voor een huisje bij Eldorado; een klein, particulier park aan de Westkant van Texel. Je hebt verschillende opties qua huisje, van gezellig knus tot luxe wellness, en de ligging vinden wij perfect. Eldorado ligt namelijk tegen Nationaal Park duinen van Texel aan. ’s Ochtends ren ik zo het bos in om hard te lopen en een stukje verder vind je de duinen al. Een aanrader dus! In deze tijd is het bovendien wel echt lekker om veel bewegingsruimte te hebben. Wij verbleven in bovenstaand huisje, mét houtkachel en grote woonkeuken. Een aantal andere vakantieparken waar we eerder hebben gezeten, die ik je ook aan kan raden zijn:

Landal Sluftervallei in het Noordwesten. Mooie huisjes en je loopt zo het strand op!

Chalets Loodmansduin in het Zuiden. Voor ons één van de mooiste, meest rustige natuurgebieden op Texel. Prachtig gelegen!

Vakantiehuis Prins Hendrik. Gelegen aan de Waddenzee en er hoort een hotel bij mét goed restaurant.

Loodmansduin

#2 Mijn favoriete wandelingen op Texel

Één van de dingen die Texel voor mij zo prachtig maken, is de natuur. De diversiteit daarin ook. Texel is een uniek Waddeneiland, met de zo typische Noordzee kusten gecombineerd met diepe bossen. Prachtig! Wij wandelen sowieso graag op Texel, maar tijdens deze lockdown is het natuurlijk helemaal een leuk uitje Lachen. Ik zet een aantal van mijn favoriete wandelingen en gebieden voor je op een rijtje:

Loodmansduin. De naam kom je hierboven al even tegen bij het vakantiepark. Loodmansduin ligt in het Zuidwesten van Texel en is echt een pareltje. Een relatief onontdekt pareltje ook, want soms loop je hier echt in je eentje. Wat dit gebied zo mooi maakt, is een combinatie van de hoogteverschillen, het water, de ruige grassen en de bunker die je er vindt. Texel heeft een strategische rol gespeeld in de WO II en daar vind je onder andere bij Loodmansduin nog de overblijfselen van. Je kunt hier met gemak 1.5 uur wandelen.

Rondje Gastropaviljoen XV. Deze strandtent vind je in het Westen van Texel. Je kunt je auto daar parkeren en vervolgens het strand oplopen en in zuidelijke richting wandelen. Net zo lang tot je links een duinopgang ziet, ongeveer 30 minuten lopen is dat. Als je daar de duinen op loopt, zie je aan de andere kant een prachtig natuurgebied liggen. Als je links aanhoudt slinger je door dit ruige landschap terug richting de parkeerplaats. Mooie wandeling!

De Hors. Dit is een mooie, bijna desolate wandeling, maar ik raad je wél aan dit te doen als het weer ok is. Droog en niet te veel wind. De Hors ligt namelijk in het Zuiden en je kunt daar echt enorm veel wind vangen. Je kunt je auto parkeren bij het uitkijkpunt en daar beginnen met wandelen. Het eerste deel loop je over het strand en een stuk naar het Noorden. Tot je bij een strandtent komt (dat duurt wel 45-60 minuten) en vanaf dat punt kun je door de duinen en het binnenland terug lopen. De Hors is een beschermd vogelgebied, dus grote kans dat je hier van alles rond ziet fladderen. Trek in totaal wel zeker een uur of twee uit voor deze wandeling.

De Bollekamer. Dit plaatje van een natuurgebied ligt aan de overkant van Loodmansduin. Ik kan je niet vertellen hóe mooi dit is! Op sommige dagen doet het me denken aan een Afrikaanse vlakte. Serieus. In de Bollekamer loopt namelijk ook een grote kudde Schotse hooglanders. Prachtige beesten! Je kunt hier een wandeling maken van een uurtje en als je er één moet doen, is het wat mij betreft deze.

Strand Texel

#3 Opwarmen bij vuurkorven op het strand

Horeca is natuurlijk allemaal gesloten, maar dat wil niet zeggen dat ondernemers niet creatief zijn! Het heeft ons verrast hoeveel er nog mogelijk is, ook in deze tijd. Veel strandtenten bieden een aangepast assortiment aan qua dranken, lunch en diner. Niet alleen om af te halen, maar ook om gewoon buiten bij een vuurkorf te eten en op te drinken. Dat is echt ontzettend goed en veilig gedaan! Wij vonden de setting bij Paal 17 en Kaap Noord het leukste. En mocht je nog een keertje iets leuks willen doen qua eten ’s avonds, kan ik je ook het gourmet menu van Paal 17 aanraden. Alles is vers, veelal van Texel, er is veel vegetarisch mogelijk en ze kunnen er zelfs een gourmetstel bij leveren. Wij hebben er van genoten in elk geval Knipogen!

Dit is hoe onze week op Texel er in lockdown uit heeft gezien. En verder een beetje hardlopen, schaken, kletsen en gewoon genieten. Het leven is eigenlijk zo eenvoudig toch? Blijf gezond allemaal!

Vakantie op Texel boeken

#texel #nederland #Weekendje weg #vakantie

1 reactie

  • DOMINIQUE

    20 november 2022 om 16:54

    Lening aanbieding tussen serieus en eerlijk U bent werkloos of werkloos, CDD, CDI, tijdelijk, in een moeilijke financiële situatie, overmatige schuldenlast, bankdocumenten, investeerders, Handelaren die hun kapitaal winstgevend willen maken? Maak je geen zorgen meer over jezelf, ik zal mijn kennis tot je beschikking stellen om je de eer te geven Wat voor u het beste werkt, is het rentepercentage van 2% over de hele lening, en de voorwaarden van de leningaanbieding zijn heel eenvoudig. Financier al uw projecten: - Autoleningen - Consumentenleningen - Woningleningen - Doorlopende leningen - Persoonlijke leningen - Arbeidsleningen - Terugkoop van een lening. Let op: u heeft uw lening voor elke betaling op uw bankrekening staan. E-mail: dellenbach.dominique1964@gmail.com

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.