3x favoriete natuurgebieden in Nederland + tips

Reismeisje 19 november 2020

Wat is Nederland toch mooi hè?! Ik ga niet zeggen dat ik het reizen naar verre bestemmingen niet mis. Dat doe ik zeker Knipogen. Maximaal. Dat is zó’n onderdeel van wie ik ben en hoe we graag leven! Dit bijzondere jaar heeft er echter ook toe geleid, dat ik Nederland weer meer ben gaan zien. De pracht die soms letterlijk om de hoek ligt. De diversiteit ook. In ons eigen kleine landje. Omdat ik bij voorkeur in de natuur ben, ver weg van de drukte, deel ik vandaag graag mijn 3 favoriete natuurgebieden in Nederland met je. Inclusief leuke tips om er te verblijven en, juist ook in deze tijd, te genieten van een andere omgeving. Komen ze!

Veluwe2

#1 De Veluwe

Ik kan niet anders dan met mijn eigen thuis beginnen Knipogen; de Veluwe. Ondanks dat ik erg bekend ben op de Veluwe en veel mooie plekjes al sinds mijn jeugd bezoek, blíjft het voor mij één van de mooiste natuurgebieden die we hebben. De Veluwe is in elk jaargetijde prachtig en blijft verrassen. Zeker ook als je voor de iets minder bekende stukjes kiest. De Veluwe telt namelijk in totaliteit maar liefst 1.000 km2 aan oppervlakte, dus er is genoeg te ontdekken buiten bijvoorbeeld de bekende Posbank bij Arnhem. Zelf vind ik het gebied bij het kleine dorpje Speuld supermooi, wat voornamelijk bestaat uit dicht, heuvelachtig bos. Als je graag wild spot, raad ik je het Aardhuis aan; onderdeel van de zogeheten Kroondomeinen en dichtbij Apeldoorn gelegen. Is de heide meer je ding en wil je iets wat écht totaal anders is? Neem dan eens een kijkje bij Radio Kootwijk; een prachtig heide- en bosgebied, waar je tevens het gelijknamige, tikkeltje bizarre gebouw Radio Kootwijk vindt. Qua accommodaties in de natuur vind ik dit aanraders:

☛ Hotel De Echoput dichtbij het Aardhuis. Een prachtig gelegen, luxe hotel met kamers vanaf €120 per nacht (incl ontbijt). En je kunt er fantastisch goed eten! Bekijk hier hotel De Echoput.

☛ Bungalowpark Rabbit Hill in Uddel. Dit park ligt midden in het bos, je wandelt zo de stille natuur in. Een aanrader! Bekijk hier bungalowpark Rabbit Hill.

Weerribben2

#2 De Weerribben

Nog zo’n favoriet; de Weerribben. Of officieel: nationaal park De Weerribben-Wieden. Een prachtig mooi natuurgebied in de provincie Overijssel. Het is zelfs het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa! Als je van water en wandelen houdt, zijn de Weerribben zeker het bezoeken waard. In het voorjaar en de zomer kun je er heerlijk bootjes kijken en in de herfst en winter is de natuur er voor mij op haar mooist. Kleurrijk en puur. Het dorpje Kalenberg ligt midden in de Weerribben en is heel pittoresk. In een uurtje loop je er vanaf het dorpje Ossenzijl, langs het water, heen. Een aanrader! Als je De Weerribben maximaal wilt ervaren, zou ik er een paar dagen blijven en dan is een huisje op Villapark De Weerribben een geweldige uitvalsbasis. Midden in de natuur en met uitzicht op het water.

Bekijk hier Villapark De Weerribben

Twente

#3 Sallandse Heuvelrug

De Sallandse Heuvelrug. Twente. Het gebied van mijn jeugd. En nog steeds voel ik me er heel erg thuis. Het is er rustig en qua natuur heel divers. Bij vlagen voelt het bijna alsof je in het buitenland bent; de Belgische Ardennen of ergens in Duitsland. De Sallandse Heuvelrug bestaat voor het grootste deel uit een heuvelrug die tussen Holten en Nijverdal loopt. Het is er serieus erg heuvelachtig en je kunt er prachtig wandelen. Bovenop de heuvel heb je allerlei leuke restaurantjes (Woody’s is mijn favoriet!) en een interessant informatiecentrum. Misschien is de Sallandse Heuvelrug niet meteen waar je warm voor loopt, maar het is echt ontzettend de moeite waard! En als je nog eens een pareltje van een Twents stadje wilt bezoeken: Ootmarsum. De foto zegt denk ik genoeg Knipogen. Een tweetal accommodaties die ik je aan kan raden bij de Sallandse Heuvelrug:

☛ Hotel De Swarte Ruijter, bovenop de heuvel, een kamer boek je hier vanaf €108/nacht (incl ontbijt). Bekijk hier hotel De Swarte Ruijter.

☛ Vakantiepark Twenhaarsveld. Dit park heeft mooie huisjes en ligt aan de voet van de heuvel. Heerlijke plek! Bekijk hier vakantiepark Twenhaarsveld.

Dit zijn mijn 3 favoriete natuurgebieden in Nederland. Ik kan ze je stuk voor stuk aanraden, inclusief de accommodatie tips. Door de ligging in de natuur, júist ook heel erg in deze tijd. Wat zijn jouw favoriete natuurgebieden in Nederland?

#nederland #Veluwe #Sallandse Heuvelrug #Weerribben #reistips #Weekendje weg

1 reactie

  • Daan

    22 november 2020 om 16:47

    Deze natuurgebieden zijn ook super gaaf. Zelf ben ik met de fiets en wandelend nu 3 keer bij Nationaal park de Maasduinen geweest. Dat is ook echt een aanrader!

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.