Op naar de volgende bestemming

Reismeisje 21 oktober 2016

Vlaamse Ardennen 9608

En daar gaan we weer hoor Lachen! Op weg naar onze volgende bestemming. Sinds we drie maanden geleden terug zijn gekomen van onze wereldreis stonden Oslo en onze mooie Hollandse kust al op het programma. Heerlijk om Europa ook weer een soort van te herontdekken. De bestemming waar de we komende dagen zullen verblijven, past daar ook helemaal perfect in! En bij onze liefde voor natuur, groen en lekker Bourgondisch leven Lachen. Waar we heen gaan? De Vlaamse Ardennen it are!

Eten, fietsen, wandelen en lekkere biertjes. Ik hoor je denken: de Vlaamse Ardennen? Bestaan die?! Eerlijk gezegd was dat ook mijn eerste reactie Knipogen. De Ardennen ken ik natuurlijk wel, maar van de Vlaamse Ardennen had ik nog niet eerder gehoord. Dit gebied behoort tot de provincie Oost-Vlaanderen en wordt vooral zo genoemd vanwege de flinke heuvels die je er vindt. Die schijnen dus erg veel weg te hebben van, juist, de Ardennen. Een aantal maanden geleden kreeg ik een super enthousiast mailtje van Toerisme Oost-Vlaanderen; of ik interesse had in het ontdekken van de Vlaamse Ardennen. Het mag duidelijk zijn dat Gerben en ik beiden dol zijn op natuur, hiken en lekker hardlopen in het bos. En laat dat nu nèt zijn wat je perfect in de deze regio kunt doen! Combineer dat met de heerlijk Bourgondische manier van leven met bijbehorende Belgische biertjes en je hebt wat mij betreft een fijn recept voor een lekker weekendje weg.

Eten 4178

Hoe ziet 't programma er uit? Er is eigenlijk niet zo'n uitgebreid programma, waar ik ook echt de voorkeur aan geef. Op die manier kunnen we de regio lekker op ons eigen gemakje verkennen en de leukste, tikkeltje off the beaten track, tips verzamelen. We verblijven in elk geval bij een kleine B&B met de tè leuke naam ''t Huys van Enaeme' Lachen. Gelegen in het dorpje Ename en met maar 3 gastenkamers past dit helemaal bij ons. Fijn fijn. Zaterdag willen we er lekker op uit gaan; fietsen, wandelen, gewoon lekker de mooie natuur daar in. 's Middags staat er ook nog een bierproeverij op het programma Lachen. En voor de rest zien we het wel; genieten van een fijn weekend weg! En vooral heeeeeeeeeel lekker eten, love it!

De komende dagen kun je ons volgen via Instagram en natuurlijk zal er volgende week een uitgebreid verslag gaan volgen. Mocht je nog leuke tips hebben voor deze regio, let me know!

@België @Europa #belgie #vlaanderen #Weekendje weg #europa

1 reactie

  • Dominique || dominiquetravels.com

    22 oktober 2016 om 11:38

    Gaaf! Veel plezier! Ik ben benieuwd!

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.