Op naar de volgende bestemming!

Reismeisje 03 maart 2017

Belgie 4222

Het is weer tijd voor een nieuwe bestemming Lachen. Een leuk klein reisje waar ik erg blij van word! Aan het einde van de middag stap ik in de auto, pik ik een vriendin op en rijden we een aantal uurtjes naar het Zuiden. Wat onze bestemming is? De prachtige stad Mechelen in Vlaanderen it is!

Wat gaan we er doen? Eigenlijk is Mechelen voor mij redelijk bekend. Ik kom er namelijk heel regelmatig voor mijn werk, maar van de oude binnenstad heb ik eerlijk gezegd nog vrij weinig gezien. Toen ik dus een uitnodiging kreeg om een weekend lang Mechelen te ontdekken, leek me dat meteen erg leuk. Helemaal omdat het thema van dit weekend 'Bier in vrouwenhanden' is. Ha! Vrouwen schijnen in de brouwgeschiedenis van Mechelen een belangrijke rol te hebben gespeeld Lachen. Superleuk thema voor een gezellig vriendinnenweekendje toch? Als we vanavond aankomen gaan we waarschijnlijk niet heel veel meer doen, behalve lekker eten bij een gezellig, Belgisch restaurantje. Morgenochtend willen we de stad gaan verkennen en krijgen we een rondleiding door stadsbrouwerij Het Anker. Daarna gaan we lekker lunchen en 's middags misschien wat shoppen en hopelijk een vroeg terrasje pakken. 's Avonds weer lekker eten en dan zondag nog een beetje genieten van ons fijne hotelletje in hartje Mechelen. 

Belgie 4335

Kortom, er staat ons een heerlijk relaxt en gezellig weekend te wachten in het mooie Vlaanderen! Ik heb er onwijs veel zin in. Wil je ons op de voet volgen? Volg me dan via Instagram. Wie heeft er nog leuke ideeën, goede restaurantjes of andere fijne tips voor Mechelen en omstreken? 

@België @Europa #Weekendje weg #mechelen #stedentrip #belgie

8 reacties

 • Michel

  03 maart 2017 om 08:58

  Bier, gezellig Belgisch restaurantje, terrasje pakken, weer lekker eten.... en Gerben mag niet mee. Arme Gerben hahahaha Veel plezier!!!

  Beantwoorden

 • Lizette

  03 maart 2017 om 11:20

  Ah leuk, veel plezier! Il Cardinal schijnt geweldig te zijn voor een etentje, maar was helaas vol toen ik er was. En het eten bij het Anker vond ik verrassend goed; ook leuk te combineren met een bierproeverij.

  Beantwoorden

 • Yvonnevanderlaan.nl

  03 maart 2017 om 14:42

  Wat leuk! Veel plezier... zelf ben ik ook nog nooit in Mechelen geweest, maar wil zeker de komende tijd meer bij onze zuiderburen gaan kijken, dus komt er vast nog eens van.

  Beantwoorden

 • Sander

  03 maart 2017 om 16:04

  Als dat het thema is.... Gouden Carolus Cuvee van de Keizer ;-).... Wij hebben zelfs geslapen in Het Anker. Gaaf hoor, België is altijd leuk! Veel plezier.

  Beantwoorden

 • Truus

  03 maart 2017 om 18:33

  hmmm! tja het Zuiden altijd leuk! Maar reismeisje kom je ook eens naar het Noorden!? Zie www.natuurlijknoorden.nl als je niet weer wat je moet kiezen, wij kozen voor huisje Natuurschoon in Gasselte absoluut een aanrader!

  Beantwoorden

 • Sander

  03 maart 2017 om 21:17

  Veel plezier! Drink een lekkere Maneblusser op de Grote Markt.

  Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  05 maart 2017 om 14:04

  Gaaf! Ik moet ook vaker tripjes plannen naar Belgie! Ik ken de steden van onze zuiderburen nauwelijks!

  Beantwoorden

 • Laura

  09 maart 2017 om 21:40

  Hi Wendy!

  Je hebt mij en een vriendin op een goed idee gebracht! Wij hebben bij deze voor eind april ook een weekendje Mechelen geboekt incl een bezoek aan het Anker voor de bier brouwerij! Leuk idee!!!

  Heb jij nog restaurant tips om te lunchen en te dineren?
  Groetjes,
  Laura

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.