Fotoverslag van een weekendje Vlaamse Ardennen

Reismeisje 24 oktober 2016

Als je me volgt via Instagram, zal het je niet ontgaan zijn dat we afgelopen weekend in België waren Lachen. In de Vlaamse Ardennen in Oost-Vlaanderen om precies te zijn. Hoewel ik regelmatig in België ben geweest en nog steeds kom, was dat een regio die ik nog niet echt kende. We zaten in het kleine, charmante dorpje Ename, op ongeveer 30 kilometer ten Zuiden van Gent en hebben vooral genoten van de prachtige natuur, het heerlijke bier en een fijne B&B. Vandaag neem ik je mee in een fotoverslag van dit heerlijke, ontspannen weekendje weg bij onze Zuiderburen!

 Belgie 4303

Hop! Daar gingen we. Vrijdag einde van de middag stapten we in de auto en gingen we op weg naar Ename. Helaas kwamen we veel in de file te staan, maar dat mocht de pret niet drukken. Love roadtrips Lachen!

 Belgie 4182

En toen we aankwamen bij B&B 't Huys van Enaeme waren de files helemaal snel vergeten! My ow my, wat een plaatje van een accommodatie. Jaren geleden kochten Katrien en haar man een oud, vervallen pand in het dorpje Ename. Ze zagen er een prachtige B&B in en na 5 jaar van bloed, zweet en tranen openden ze hun deuren. 't Huys van Enaeme heeft 3 kamers, variërend voor 2, 4 of 6 personen. De kamers en woonkamer zijn eigenhandig door Katrien ingericht en hebben precies de juiste balans tussen modern en passend bij de monumentale status van het pand. Echt geweldig! Heerlijk aankomen zo.

 Belgie 4204

Ondanks dat het al best laat was, konden we zo aanschuiven voor een zogeheten Breughel maal; een tafel vol lokale lekkernijen. My cup of tea Lachen. Van smeuïge kaasjes tot pittige worst en knapperig vers brood. En natuurlijk een heerlijk rood wijntje er bij. Genieten!

 Belgie 4225

De volgende dag stonden we redelijk vroeg op en vertrokken we na het ontbijt naar het dorpje Louise Marie. De Vlaamse Ardennen staan vooral bekend vanwege de prachtige natuur en ideale wandel- en fietsmogelijkheden. Wij besloten de Muziekbosroute te gaan lopen. Een heerlijke wandeling van 11 kilometer, die dus startte in Louise Marie en ons door dorpjes, bos en allerlei akkerlanden bracht.

 Belgie 4267

Kijk nou <3!

 Belgie 4307

Daarna reden we door naar het stadje Oudenaarde. Een oude stad met een mooi, sfeervol centrum. Inclusief mooie gevelhuisjes.

 Belgie 4316

En natuurlijk aten we er een Vlaams frietje Tong uitsteken.

 Belgie 4330

Die bodem hadden we ook wel nodig, want daarna reden we naar familiebrouwerij Roman iets buiten het centrum van Oudenaarde. Een brouwerij die al vanaf de 16de eeuw in handen is van de Roman familie. Elke zaterdag worden er om 2 uur 's middags rondleidingen gegeven, waarin je meer leert over het brouwen van bier, de verschillende streekbieren en hoe je een goed biertje maakt. Sowieso staat deze streek bekend om haar goed gebrouwen bier; via Plan Bier kun je bijvoorbeeld verschillende 'bier' routes wandelen en fietsen.

 Belgie 4342

Niet onbelangrijk; het proefgedeelte Lachen. Ik vond zelf vooral het blonde Ename biertje heerlijk!

 Belgie 4185

Daarna waren we een tikkeltje moe en voldaan en dus besloten we terug te rijden naar onze heerlijke B&B. Kopje thee, boekje er bij en genieten van dit fijne bad. Heerlijk!

Oudenaarde

's Avonds besloten we weer naar Oudenaarde te rijden. Vanaf de B&B maar een paar kilometer. We hadden zin in een pizzaatje en kozen voor een Italiaans restaurant net buiten het centrum; Arcobaleno. De pizza's waren er letterlijk reusachtig!

Belgie 4345

De volgende ochtend stonden we lekker vroeg op en genoten we weer van een zalig vers ontbijtje van Katrien Lachen. Jemig, ben ik al weer aan het eten...

Belgie 4258

En besloten we nog een fijne wandeling te maken in de omgeving. Hi!

Daarna was het tijd om weer in de auto te stappen en terug te rijden naar Hollanda. Het was een heerlijk, ontspannen weekend, waarin we vooral van de prachtige natuur en lekker biertjes hebben genoten. Ow en 't Huys van Enaema natuurlijk. Echt een van de fijnste accommodaties waar ik ooit tijdens een weekendje weg heb geslapen. Zalig! Mocht je nog een fijne bestemming zoeken voor een weekendje weg op maar een paar uurtjes rijden; de Vlaamse Ardennen it are Lachen! Vertel, wat is jouw favoriete bestemming voor een weekendje weg?

 

@België @Europa #plog #belgie #vlaanderen #Weekendje weg #europa

4 reacties

 • Marcella

  25 oktober 2016 om 13:17

  Klinkt als een heerlijk weekend weg, wat fijn! Jullie kamer met het bad lijkt me echt super relaxt!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Marcella

   26 oktober 2016 om 08:22

   Nou he. Was het ook!

 • Dominique || dominiquetravels.com

  25 oktober 2016 om 22:07

  Dat ziet eruit als een hele gezellige korte vakantie! Leuk!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   26 oktober 2016 om 08:23

   Heeeeeeeerlijk :-)!

 • Jeroen

  27 oktober 2016 om 22:42

  Nou dat ziet er goed uit. Grappig ook, zat gisteren nog met iemand en we kwamen tot de conclusie dat de Ardennen best wel ondergewaardeerd is als weekend bestemming. En dat terwijl je er zo bent en het er schitterend is.
  Kortom, dit maar eens op de planning gooien!

  Beantwoorden

 • Louise

  16 november 2016 om 16:16

  Door deze blog afgelopen weekend ook de Muziekbos route gelopen, wat een mooie omgeving! Zeker met de herfstkleuren nu..
  Ons hotel was tussen Gent en Antwerpen. De een dag zijn we in Gent geweest en de andere dag dus deze route gelopen. Een klein uurtje rijden maar zo de moeite!
  Bedankt voor het delen, zonder jouw blog had ik dit niet zo 1,2,3 gevonden!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.