Ontwikkelingen met Reismeisje

Reismeisje 24 april 2016

Reismeisje ontwikkelingen

Over een klein maandje is het zo ver. Mijn 3-jarig jubileum met Reismeisje Lachen. 3 jaar al weer! 3 jaar waarin een hobbymatig geschrijf over een grote passie uitmondde in een professioneel gemaakte site, externe schrijfopdrachten en uiteindelijk zelfs mijn eigen bedrijfje. Dingen die ik echt nooit had verwacht toen ik op een blauwe maandag begon met mijn eerste blogpostje. En dat alles natuurlijk dankzij jullie! Jullie als (vaste) bezoekers van Reismeisje maken dat dit alles heeft kunnen gebeuren. Dat ik elke dag opnieuw over reizen mag schrijven en elke maand nog steeds groei in bezoekersaantallen. Echt heel erg bedankt daar voor!! 

Ontwikkelingen sinds de nieuwe website. Toen in het najaar van afgelopen jaar de nieuwe site (met dank aan de jongens van The Webmen!) live ging, duurde het eerst een poosje voor de kinderziektes er uit waren. Ik merkte in eerste instantie een kleine terugval in bezoekers en het duurde gewoon even voor alles weer op z'n plaats was gevallen. Toen dat echter eenmaal was gebeurd, ging 't ineens als een malle. De aanvragen voor advertorials op Reismeisje stroomden binnen, ik begon meer te halen uit affiliates en ik kreeg meer en meer externe opdrachten voor copywriting. Te gek natuurlijk, maar dit soort dingen maakt wel dat je constant de balans moet blijven vinden tussen dat wat je echt helemaal gaaf vindt en dat waar je inkomsten mee kunt genereren. Het is per slot van rekening ook m'n bedrijfje Knipogen. Ik heb echter te veel mensen gezien die voor het snelle geld zijn gegaan. Vergeten zijn waarom ze ooit zijn begonnen met wat ze doen. En juist met die intrinsieke passie begint en eindigt alles wat mij betreft. Ik stel mezelf bij elke aanvraag voor Reismeisje dan ook altijd de vraag: vind ik dit echt leuk? Sta ik achter dit verhaal, merk of deze organisatie? Het antwoord moet 'ja' zijn. Dat ben ik aan mezelf en zeker ook aan jullie verplicht. Plus dat alle content echt door mij (of Gerben) wordt geschreven cq gemaakt. Een andere smaak is er niet.

Wat gaat er de komende tijd gebeuren? Nu het blog lekker staat, er structuur in de opdrachten zit en ik mijn draai heb gevonden in de copywriting voor externe opdrachten, is het tijd om te gaan focussen op wat nieuwe dingen Lachen. Ik heb grootste dromen voor Reismeisje, die verder reiken dan alleen online. Noem me een dromer, maar ik geloof er echt vanuit m'n tenen in! Dat zijn echter plannen die niet 1-2-3 te realiseren zijn en zeker niet in de komende tijd. Daarom heb ik besloten om te focussen op de volgende dingen:

- Een te gekke, maandelijkse nieuwsbrief versturen. YES! Hierin komen de gaafste reisnieuwtjes te staan, de nieuwste hotspots en natuurlijk te gekke winacties. Je kunt je nog steeds aanmelden voor mijn nieuwsbrief natuurlijk. Hoe meer, hoe beter Tong uitsteken!

- Werken met passende gastbloggers. Hoewel ik nogal een controlfreak ben en er echt waarde aan hecht alle content voor Reismeisje in eigen hand te houden, wil ik op korte termijn graag gaan werken met gastbloggers, die ook bereid zijn persreisjes voor Reismeisje te maken. Mensen die van eenzelfde manier van reizen houden, net even wat andere bestemmingen hebben gezien dan ik en er vlot over kunnen schrijven. Op die manier krijg ik wat meer lucht om me ook met andere dingen bezig te gaan houden en het geeft soms even een andere invalshoek anders op het blog. Ik zal de teksten wel zelf blijven redigeren trouwens Knipogen

- YouTube verder uitbouwen. Hm. Daar issie weer. De vaste lezers herkennen 'm vast. Ik wil al een poosje graag beter worden in het maken van mooie reisfilmpjes. Ik heb zo superveel materiaal om mee te werken, maar ik gun mezelf gewoon de tijd niet om er echt goed voor te gaan zitten. En ok, ik ben ook niet bepaald de meest geduldige persoon op aarde...Ik vind zelf dat filmpjes zo veel toe kunnen voegen aan geschreven content! Dan gaat een bestemming veel meer leven. Ondertussen heb ik al wel bijna 20.000 views op mijn reisfilmpjes gehad, maar het kan echt nog een stuk beter allemaal.

- Zoektocht naar designers. Er is een specifiek project waar we de afgelopen tijd vooral druk mee zijn geweest. Met het uitdenken, uitschrijven en visualiseren er van. Ik kan nog niet te veel in detail treden, maar het gaat om heel gave content, wat als een aanvulling zal gaan werken op alle andere reisinfo die er maar is. Content die je kunt consumeren wanneer, waar en hoe je wilt. Iets wat bij Reismeisje past, maar tegelijk anders is en verder nog niet bestaat. Maak ik je nieuwsgierig Tong uitsteken? Binnenkort verschijnt er een artikeltje over, want voor dit project ben ik op korte termijn op zoek naar een goede, enthousiaste en pro actieve designer! En aan wie zou ik dat beter kunnen vragen dan aan jullie?! Maar goed, een groot project waar binnenkort meer over volgt dus.

Dat zijn de dingen waar ik me nu vooral op wil gaan focussen. En man, wat heb ik nog een ideeën meer zeg! Zat er maar 80 uur in een week Knipogen. Mocht je (al vast) tips hebben voor bovenstaande of dingen die je me mee wilt geven voor Reismeisje; ik hoor het graag in een reply!

En dank nogmaals voor jullie aandacht. Voor jullie moeite om elke dag Reismeisje te bekijken, uitgebreide reacties achter te laten, me te volgen via social media en altijd enthousiast te zijn over nieuwe content. Dit is voor jullie!

 

 

#reisblog #bloggen #persoonlijk

9 reacties

 • Sanne

  24 april 2016 om 09:08

  Ik heb jullie filmpjes gelijk even bekeken! Erg leuk! Vooral de filmpjes van de hikes zijn leuk om te kijken. Mij lijkt het leuk als er ook reviews van jullie reisgear op komt!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sanne

   24 april 2016 om 20:20

   Wat leuk Sanne, dank! En fijn dat je meedenkt, is zeker een leuk idee!

 • Sanne Lil

  24 april 2016 om 09:56

  Oehh ben wel benieuwd naar je design ideeën!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sanne Lil

   24 april 2016 om 20:21

   :-) To be continued...:-)

 • Renate

  24 april 2016 om 10:13

  Ja reviews op reisgear = top!

  Beantwoorden

 • Margreet Pruis

  24 april 2016 om 10:26

  Ik ben benieuwd wat er allemaal gaat veranderen ! Ik volg je nu ruim een jaar , maar ik heb wel alle blogs gelezen en ik vind het nog steeds superleuk om elke dag je post te lezen ! Helemaal nu jullie op wereldreis zijn. Door jou ben ik zelf ook gaan bloggen, nu bijna een jaar geleden. Ik heb ietsie pietsie minder volgers ☺☺☺maar vind het nog steeds leuk werk. Succes met alles !

  Beantwoorden

  • Reismeisje Margreet Pruis

   24 april 2016 om 20:23

   Daar gaat het toch om Margreet ;-)? Echt, het begint allemaal met dat je het zelf gewoon heel leuk vindt om te doen en dat graag met anderen wilt delen. En ik vind het heel uniek hoe en vooral waar jij over blogt! Lekker mee door gaan. En dank dat je me zo trouw volgt :-).

 • Robert | Traveljunks

  24 april 2016 om 11:35

  Veel plannen, maar nog meer gebrek aan tijd ken ik ;-) Ben zeer benieuwd naar alle ontwikkelingen. Daar waar ik bij veel reisblogs na een tijdje afhaak, volg ik jullie nog steeds bijna dagelijks met veel plezier!

  Ps: op mijn werk-pc kan ik niet reageren vanwege de blokkering op jullie captcha. Misschien kunnen de webmen daar iets mee. Heb ik met andere sites nl niet.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert | Traveljunks

   24 april 2016 om 20:25

   Superleuk om te horen Robert :-). Een mooi compliment! Wat vervelend trouwens, ik ga het gelijk even door geven, thanks! Enne, jullie website mag er ook wezen!!

 • Rhona

  24 april 2016 om 21:45

  Ohh klinkt spannend allemaal, super leuk! Ik had me geloof ik al aangemeld voor de nieuwsbrief en ik wilde toch ook graag nog even zeggen dat foto's ook heel goed een verhaal en bestemming tot leven kunnen laten komen! En ik vind daarbij dat de foto's die Gerben maakt dat zeker doen, filmpjes zijn leuk maar goede foto's kunnen juist heel krachtig zijn door hun eenvoud in vergelijking tot film en verhaal. En.. ik ben ook wel ontzettend benieuwd naar dat laatste project, ik houdt mezelf in ieder geval graag aanbevolen als goede, enthousiaste en pro actieve designer, als ik zo vrij mag zijn haha! :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Rhona

   24 april 2016 om 22:38

   Heel leuk te horen Rhona! Ook dank van Gerben ;-). En wat leuk dat je zelf designt! Dat ga ik zeker onthouden ;-). Binnenkort lees je er sowieso meer over op Reismeisje.

 • Evelien

  24 april 2016 om 22:09

  Wat een leuke plannen allemaal! Net als vele volg ik je/jullie al een aardige tijd en vind het altijd weer leuk om al je posts te lezen. Nu we zelf ook weer opzoek zijn naar een unieke reis voor Augustus is je website ook zeker informatief! Afhankelijk wat voor designer je zoekt houd ook ik me aanbevolen en natuurlijk ook voor die persreisjes in de toekomst, als fotograaf! In iedergeval, ga zo door met de mooie en goede plannen en dromen zijn er om te realiseren toch ;)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Evelien

   24 april 2016 om 22:41

   Dank Evelien. Wat word ik blij van je reactie :-). Daar doen we 't voor!! En leuk dat je jezelf 'aanmeldt'. Staat zeker genoteerd!

 • Jeroen

  25 april 2016 om 09:58

  Gefeliciteerd met je 3 jarig jubileum alvast!
  De boel staat als een huis en ik ben heel benieuwd naar het vervolg. Je stopt er super veel werk en moeite in en ik vind het mooi om te zien dat dit zich terug begint te betalen. Ga vooral zo door en ook alle nieuwe projecten zal ik natuurlijk blijven volgen!

  Beantwoorden

 • Eline Scheire

  25 april 2016 om 12:27

  Toen ik dit artikel las dacht ik "ooh wauw, wat een droom om te kunnen bloggen over de reizen die je maakt en om over je passie(s) te kunnen schrijven!" Zelf heb ik al verschillende plekken in de wereld bezocht en probeerde op langere reizen ook een blog bij te houden voor familie aan het thuisfront ;-) Deze zomer gaan mijn vriend en ik voor 3 weken een rondreis door Indonesië maken en zullen we gebruik maken van AirBnb om de kosten wat te drukken. We hebben al enkele prachtige en betaalbare plaatsjes gevonden, ik zie het helemaal zitten! Het is de eerste keer dat ik zo'n verre reis maak zonder mijn globetrotter-ouders dus ben ik van plan om ook deze keer een blog bij te houden! Ik haal enorm veel inspiratie uit de blogposts die je schrijft en het motiveert me om ook zelf regelmatig te gaan bloggen! Ik zag dat je enkele dagen geleden een post schreef 'Plannen voor Bali', wat een toeval! Daar zal ik vast en zeker nog heel wat tips kunnen uithalen voor mijn eigen reis naar Indo in de zomer! Ik kijk al uit naar de komende artikels! Groetjes!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.