Hoe combineer je reizen & bloggen?

Reismeisje 12 november 2015

Reisbloggen

Nu we op wereldreis zijn, krijg ik regelmatig de vraag hoe ik dat toch doe? Reizen en tegelijkertijd Reismeisje redelijk actueel houden. Tja. Er zijn natuurlijk wel wat basisdingen die goed geregeld moeten zijn wil je je blog een beetje up to date kunnen houden, maar verder is het ook wel een kwestie van er tijd voor vrij (willen) maken. Vandaag in elk geval een artikel met hoe ik het bloggen en reizen met elkaar combineer.

Goede spullen mee. Één van die basisdingen is absoluut dat je over goede spullen moet beschikken. In mijn geval: een fijne laptop en een smartphone. Zonder die twee dingen begin ik gewoon niets met Reismeisje. Toen ik 2.5 jaar geleden met Reismeisje begon, had ik nooit gedacht dat ik ooit zou gaan reizen met dat soort ‘dure’ spullen op zak. Ik reis namelijk het liefste zo licht en cheap ass mogelijk. Vanaf het moment dat mijn blog een beetje begon te lopen, Gerben er meer bij betrokken raakte en we besloten dat we er graag meer uit wilden proberen te halen, besefte ik me dat dat ook consequenties had voor het reizen. En zeker voor de wereldreis die we wilden gaan maken. Ik reis daarom met een lichtgewicht laptop van 13” met behoorlijk wat opslagcapaciteit, aangevuld met m’n oude vertrouwde iPhone.

Bij goede wifi meteen aan de bak! Ik moet zeggen dat we tot nu toe op veel plekken heel prima wifi hebben gehad. Jaren geleden was dat toch wel anders en was ik al blij met een shabby internetcafeetje waar ik snel een mailtje naar huis kon sturen Tong uitsteken. Hoewel het internet tot nu toe dus heel ok is, heb ik me wel aangeleerd om meteen flink aan de bak te gaan als de verbinding snel en goed is. Je weet maar nooit hoe het op de volgende bestemming is en dan heb ik in elk geval een serie nieuwe artikelen klaar staan. Ik zorg sowieso dat er altijd een stuk of 3-4 artikelen geschreven zijn. Dat geeft rust.

Opletten met tijdzones. Op dit moment is het 4 uur vroeger waar wij zitten ten opzichte van Nederland. Dat betekent dat je qua publiceren van artikelen altijd net eventjes achter loopt. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, maar in Nederland check ik tijdens de eerste 2 uur van publicatie toch wel altijd even goed hoe het artikel van die dag het doet, of er veel reacties op binnen komen enzovoorts. Hier publiceer ik artikelen altijd ’s avonds, als de nieuwe dag dus net is begonnen in Nederland, zodat er meteen als jullie wakker zijn een nieuw artikel te lezen is Knipogen.

Extra tijd pakken. Naast dat er vrijwel dagelijks nieuwe artikelen op Reismeisje staan, vergt ook het selecteren van beelden, editen van filmpjes, bij houden van social media en zeker ook mijn e-mail behoorlijk wat tijd. Ik wist dus van tevoren dat als ik met Reismeisje door wilde gaan tijdens onze wereldreis, ik er wel serieus tijd voor vrij moet blijven maken. Anders hoef ik er niet aan te beginnen. Dat betekent dat ons reistempo een tikkeltje lager ligt, omdat we nu gewoon af en toe een hele dag pakken om te werken. Ik aan Reismeisje en freelance opdrachten, Gerben aan zijn foto’s en eigen website (daarover later meer!). Eerlijk gezegd vind ik dat wel prima. Heerlijk om in een gezellig cafeetje of hostel een dagje te werken. The best of both worlds!

Dat is een beetje hoe ik tot nu toe het reizen en bloggen met elkaar combineer. Ik merk dat ik soms wel even een pas op de plaats moet makken. Meer moet genieten van wat we aan het doen zijn en gewoon soms een boek er bij pakken. Dat vind ik nog wel een beetje lastig. Maar hey, klagen doe ik zeker weten niet, want ik vind Reismeisje echt het leukste om te doen. Met dank aan jullie Lachen!

Wil je ons op de voet volgen tijdens onze wereldreis? Volg me dan via mijn Instagram en/of die van Gerben. Zou jij reizen en bloggen met elkaar willen combineren of zie je dat niet zo zitten?

#bloggen #blogtips #reisblog #wereldreis

6 reacties

 • Jessica

  12 november 2015 om 02:32

  Het vergt inderdaad wel wat zelfdiscipline! Aangezien ik voor mn werk ook al veel schrijf en edit, is het soms lastig om daarna ook nog tijd vrij te maken voor de blog ;p Maar een lange werkdag werkt voor mij beter dan zo af en toe tussendoor werken, word ik veels te onrustig van ;p Fijn dat jullie het zo goed kunnen combineren en allebei druk bezig kunnen zijn, anders was het misschien ook lastig geweest om iedere keer achter je laptop te schuiven terwijl Gerben 'niks te doen heeft'

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   12 november 2015 om 23:30

   Kan ik me voorstellen. Gerben is ook meer een type die liever even door ramt op 1 dag ;-). Gelukkig kunnen we elkaar daar wel de ruimte in geven.

 • GoYvon ~ Yvonne

  12 november 2015 om 05:14

  Goed bezig hoor!
  Voor mij is er niet echt sprake van nog, om beiden te combineren, maar ik zou het zeker in overweging nemen om beiden te combineren. Zeker op het moment dat je een groter bereik krijgt en het ook (een deel van) je werk wordt. Dan moet je ook wel, wil je de inkomsten behouden.
  Kortom, ja, ik het zou zeker wat voor mij zijn, mocht ik voor langere tijd op reis gaan.

  Beantwoorden

  • Reismeisje GoYvon ~ Yvonne

   12 november 2015 om 23:31

   Leuk om te horen Yvon :-). Het is soms een beetje zoeken naar de balans, maar het is inderdaad ook heel erg leuk!

 • Margreet Pruis

  12 november 2015 om 07:37

  Elke ochtend publiceer ik eerst zelf een artikel op mijn blog , zet een foto op Instagram en dan ga ik jouw verhaaltje lekker lezen ! Als je dan niks gepubliceerd hebt, denk ik ...huh ? niks ? Haha, gelukkig komt dat bijna niet voor, want meestal staat er dan later wel iets van je op ! Dus ik ben blij dat je tijdens je reis blogt ! Ikzelf doe dat niet.... Omdat wij groepsrondreizen maken en een vol programma hebben de hele dag, heb ik er geen tijd voor...Het is fijn dat jullie samen er zoveel plezier in hebben en er beide druk mee zijn, zodat er niet 1 zich zit te ergeren !

  Beantwoorden

  • Reismeisje Margreet Pruis

   12 november 2015 om 23:35

   Ow ja, kan ik me voorstellen ja. Dan ben je toch net even wat minder flexibel in je tijd en indeling van je dag. Maar superleuk hoe erg je Reismeisje volgt inderdaad :-). Dank daarvoor! En je mag zeker ook trots zijn op jouw blog!!

 • José

  12 november 2015 om 11:21

  Ik vind het echt super leuk dat jullie zoveel bloggen tijdens jullie wereldreis:-) Complimenten!

  Beantwoorden

  • Reismeisje José

   12 november 2015 om 23:32

   Thanks Jose :-)!

 • Tjapke | Tjapke Op Reis

  12 november 2015 om 16:34

  Ik ben in juli een reisblog gestart en ik vind het ook enorm moeilijk om mijn berichten op tijd te posten. Ik heb altijd een schriftje mee op reis waarin ik vanalles opschrijf, zodat ik me daarop kan baseren als ik terug thuis ben. Ik post mijn berichten namelijk nooit als ik weg ben. Ook het selecteren en bewerken van mijn foto's neemt heel veel tijd in beslag (ik geeft toe dat ik echt heel veel foto's neem op reis en dat maakt het selecteren dus een stuk moeilijker). Ik probeer voor mezelf zo goed mogelijk deadlines te maken, maar de laatste tijd is het wat lastig die te halen aangezien ik ook veel werk heb voor school. Maar ik voel het zeker niet als een verplichting, het blijft nog altijd fantastisch leuk om te doen! Bedankt voor de tips in ieder geval! :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Tjapke | Tjapke Op Reis

   12 november 2015 om 23:34

   Dat laatste is het belangrijkste toch? Dat je het leuk blijft vinden. Anders houdt je het toch niet vol. Soms moet je jezelf ook een beetje lucht geven, dat vind ik zelf ook lastig hoor. Succes verder!

 • Kimber - Reisgenie

  12 november 2015 om 18:39

  Het lijkt me inderdaad heel lastig om zo frequent te updaten als dat jij nu doet! Komende reis gaan we bijna 7 weken weg en dan wil ik ook live updaten, maar dan slechts 1x per week. Zelfs dat lijkt me soms al 'lastig'. Dus respect voor hoe je het doet!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kimber - Reisgenie

   12 november 2015 om 23:37

   Ow heeeeeeeerlijk 7 weken :-)! Soms denk ik er wel eens over wat te gaan minderen hoor, maar dan vind ik het toch weer zo superleuk om over de reis te schrijven. Maar het moet inderdaad geen verplichting worden en zeker leuk blijven!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.