Reismeisje 2.0 is live!

Reismeisje 06 september 2015

Reismeisje live

Eindelijk is het dan zo ver. De nieuwe site is live J! Wat eind vorig jaar begon met wat kleine wensen, groeide geleidelijk uit tot een reus van een project met een compleet nieuwe website als resultaat. De afgelopen maanden heb ik jullie behoorlijk in spanning gehouden, want steeds leek het er op dat we bijna live zouden gaan. Maar ja. Een eigen logo is ook wel gaaf. En als je op zoek bent naar een nieuwe bestemming, wil je ook graag het beste seizoen in één oogopslag kunnen zien…En zo kan ik nog wel even door gaan. Er kwamen elke keer weer nieuwe ideeën op tafel, die we niet wilden laten liggen. Maar goed. Wat zijn nu de belangrijkste veranderingen op Reismeisje?

Lay out

Ja, dat was je natuurlijk al opgevallen ;-). Iets waar dit hele verhaal ook mee begon. Een nieuw jasje waarmee ik een eigen stijl voor Reismeisje neer kon zetten, inclusief een aantal handigheidjes zoals een goede zoekfunctie, specifiek kleurgebruik per categorie en gerelateerde artikelen bij artikelen die je aan het lezen bent. Zoals je kunt zien is het design behoorlijk aangepakt. Wat mij betreft frisser, meer inspirerend en met veel meer ruimte voor mooie, gave beelden.

Landeninformatie

Bovenaan de website vind je nu een balk (navigatie) met verschillende onderdelen. Één van de nieuwe onderdelen is de landeninformatie. Dit onderdeel bevat alle landen waar we tot nu zijn geweest (+ een aantal waar we snel gaan komen :-)) inclusief klimaattabellen, visa informatie, informatie over vaccinaties en de beste manier om er te komen. Zelf ben ik altijd op zoek naar dat soort informatie als we een nieuwe bestemming aan het plannen zijn. En dus moest dit voor mij absoluut in een nieuwe versie van Reismeisje komen Lachen.

Reisfotografie

Nog een nieuw deel in de bovenste balk. In de ‘oude’ website was er ook al een kopje met reisfotografie te vinden, maar dat had niets te maken met wat je er nu kunt gaan vinden. Het reisfotografie deel wordt volledig geschreven en beheerd door Gerben. Hij beschrijft hier wekelijks  in eigen artikelen het verhaal achter bepaalde reisfoto’s die hij zelf heeft gemaakt. Daarnaast kun je hier ook een uitgebreid portfolio vinden van zijn allermooiste foto’s! Voorlopig nog niet helemaal in de vorm zoals we het het liefste zouden willen, maar dat volgt snel. Gave foto's vind je er in elk geval, neem zeker een kijkje. Een supermooie toevoeging aan Reismeisje vind ik zelf J!

Dat zijn eigenlijk de voornaamste wijzigingen op Reismeisje. Naast natuurlijk een hoop kleine, minder zichtbare, maar wel superhandige dingetjes die er in verwerkt zijn. Het was een lang project waar we met veel verschillende mensen intensief aan hebben gewerkt. Zonder de hulp van de fantastische mannen van The Webmen was ons dit sowieso nooit gelukt. Echt chapeau voor al het denkwerk en praktische hulp! Tja en nu is het moment dus aangebroken…Wat vinden jullie er van?? Ik ben zo ontzettend benieuwd!

#reisblog #bloggen #reismeisje

25 reacties

 • GoYvon

  07 september 2015 om 02:32

  Ziet er strak uit Wendy! Het is zeker een frissere en strakkere site geworden!

  Er zijn me zo 2 dingen die opvallen. Ten eerste het duimpje omhoog, volgens mij dat de Facebook like, toch? Zou fijn zijn als je een bericht ook direct op de site zou kunnen liken, zonder tussenkomst van Facebook.
  Ten tweede zie ik dat je bij het reageren geen website meer in kunt vullen, alleen maar je naam & e-mail? Ben wel benieuwd wat je reden daarachter is.

  En hoeveel nachtjes slapen nog? ;)

  Beantwoorden

  • Reismeisje GoYvon

   07 september 2015 om 08:09

   Thanks Yvon! Goede punten inderdaad. Beiden wordt aan gewerkt nu. Zijn van die laatste puntjes op de i. Nog zo'n 3 weken nu, niet te geloven toch ;-)?!

   • Ruud Kok Reismeisje

    07 september 2015 om 08:25

    Ziet er gelikt uit hoor! Zeker als er meer sfeerbeelden in de berichten zitten dan deze voornamelijk textuele aankondiging, zal het waarschijnlijk een stuk meer van het beeld afspatten. En ik denk dat de extra info ook van grote waarde kan zijn :)

    Twee details die mij opvielen. De smilies werken nog niet lekker (zal met de encoding te maken hebben), ik zie namelijk een paar keer "J" in je bericht staan, en dat moet vast een smiley zijn.
    En op de homepage verschuift niet alleen de grote foto, maar ook de naam van het land (op dit moment India) als je er met een touchpad overheen scrollt. Neigt een beetje naar zeeziekte, en zou ook verwachten dat alleen de foto fancy meebeweegt, maar niet de tekst.

    Veel plezier met j(ulli)e nieuwe website! :D

    • Reismeisje Ruud Kok

     07 september 2015 om 08:31

     Thanks Ruud. Dat van de smileys klopt inderdaad ;-). Staat op het lijstje en wordt snel omgezet. Dat andere puntje, met de naam van het land, is eigenlijk bewust. Dat was een trucje waar de ontwikkelaar mee kwam, wat wij wel een grappig en minder stijf effect vonden. Ik snap wel dat je 'zeeziek' zegt haha. Dank in elk geval voor je reactie, we nemen het zeker mee!

     • Karin I Traveladdict Reismeisje

      07 september 2015 om 08:52

      Supermooi!! Ik ben onder de indruk :)

      • Laurens | Rondreis.nl Karin I Traveladdict

       07 september 2015 om 09:06

       Gefeliciteerd! Mooi geworden! Lekker clean en duidelijk. Mooi logo, leuke details.
       Een heel klein beetje meer (persoonlijke) sfeer qua look had niet misstaan, maar is geen ramp ;)

       • Laurens | Rondreis.nl Laurens | Rondreis.nl

        07 september 2015 om 09:07

        Die reactie onderaan die als reactie op de laatste reactie komt is misschien ook niet het beste idee :P

        • Marijke Laurens | Rondreis.nl

         07 september 2015 om 09:27

         Prachtig resultaat! Ik vind het echt een hele knappe website en ook erg leuk gevonden met die verschillende kleuren! Ik vind dat je het duidelijk merkt dat jullie hier goed over nagedacht hebben! Wel grappig dat jullie net hetzelfde voor hebben als ik met jullie nieuwe lay-out: alle smileys in jullie tekst worden vervangen door de letter 'J' . Ik had het zelf ook pas na 3 blogposts door en heb geen idee hoe dat komt... Maar het blijft wel een pracht van een site!

         • Eva - eighty7 Marijke

          07 september 2015 om 11:47

          Wat is ie mooi geworden! Ik ga er thuis eens goed naar kijken want op mijn heeeeeule oude IE op het werk werkt niet alles helemaal goed, maar dat ligt absoluut niet aan jouw site ;) Complimenten!

          • Sandra Eva - eighty7

           07 september 2015 om 12:24

           Mooooi geworden zeg! Heel clean én een prettiger lettertype in combinatie met het speelse vind ik erg leuk! Ik ben ook altijd bezig met mijn lay-out en die is nooit af haha! Gefeliciteerd met dit resultaat!

           • Kim Sandra

            07 september 2015 om 13:12

            Supermooie layout! Wow, daar moet me een werk in gezeten hebben zeg ;-) Het ziet er wel echt professioneel uit, maar ook gewoon 'gezellig' haha, goeie combi!

            • Reismeisje Kim

             07 september 2015 om 18:53

             Thanks Kim!

           • Reismeisje Sandra

            07 september 2015 om 18:54

            Thanks Sandra!! Je blijft altijd bezig he ;-).

          • Reismeisje Eva - eighty7

           07 september 2015 om 18:55

           Thanks Eva. Superleuk om te horen! Zeker van een vaste volger als jij ;-).

         • Reismeisje Marijke

          07 september 2015 om 18:56

          Thanks Marijke. Lief :-). Die smileys zijn inderdaad nog een puntje op de i!

       • Reismeisje Laurens | Rondreis.nl

        07 september 2015 om 18:51

        Thanks Laurens, goed te horen. En ja, er blijven altijd dingen die beter kunnen en je kunt het nooit iedereen helemaal naar de zin maken. We blijven er in elk geval mee bezig!

       • Reismeisje Laurens | Rondreis.nl

        07 september 2015 om 18:52

        Dank Laurens. Goed te horen. Tja. Je kunt het nooit iedereen naar de zin maken, maar we zijn er nog steeds mee bezig. Het kan altijd beter ;-).

  • Leonie | troikatripper.nl GoYvon

   07 september 2015 om 08:14

   Ziet er mooi, fris en overzichtelijk uit hoor! Ben heel benieuwd hoe het er op een laptop/computer uitziet maar zoals ik het nu op de mobiele versie kan zien is het een hele verbetering! Al had het simpele WordPress-thema ook z'n charmes hoor :-)

   • Reismeisje Leonie | troikatripper.nl

    07 september 2015 om 08:29

    Thanks Leonie! Lief :-).

 • Jeroen

  07 september 2015 om 08:08

  Top! Erg leuk logo ook.
  Veel plezier ermee en ik zie zeker de voordelen :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   07 september 2015 om 08:28

   Haha, thanks Jeroen!

 • Robert | Traveljunks

  07 september 2015 om 08:14

  Mooie site is het geworden! Lekker clean, iets wat ik persoonlijk erg fijn vind. Mij valt op dat je favicon alleen op home werkt. Ga je de foto's in toekomst uitlijnen met de breedte? Ik ben ook met een nieuwe layout bezig, dus weet een beetje hoeveel werk het is. Ik vind de site lekker prettig ogen :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert | Traveljunks

   07 september 2015 om 08:28

   Uhhhh. Dat weten we eigenlijk nog niet ;-). Er zijn nu nog best wat puntjes op de i die we moeten gaan zetten, dus deze zal daar ook vast tussen zitten. Benieuwd naar jouw nieuwe layout!

 • Paul backtrackers.nl

  07 september 2015 om 08:16

  Mooie site. Overzichtelijk. Gefeliciteerd!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Paul backtrackers.nl

   07 september 2015 om 08:27

   Dank Paul, fijn :-)!

 • Sieds | Sieds My Travels

  07 september 2015 om 08:41

  Gave site zeg! Wat zullen jullie daar een werk van hebben gehad, ook om alle landeninformatie op site te zetten. Maar het resultaat mag er zijn, het ziet er goed uit! :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sieds | Sieds My Travels

   07 september 2015 om 08:47

   Thanks Sieds. Fijn te horen. Ja, klopt. Het was best wel een heel werk ;-). Nog wat laatste dingen en dan is het wat we in onze gedachten hadden!

 • Annemiek | Travellist.nl

  07 september 2015 om 09:02

  Gaaf Wendy en Gerben! Ziet er erg profi uit en wat is het logo mooi geworden!
  Ik denk dat ik jullie landeninformatie nog veel ga bezoeken, wat is dat handig zeg. Ga zo door!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Annemiek | Travellist.nl

   07 september 2015 om 10:27

   Goed te horen Annemiek! Daar word ik blij van :-). Hopelijk ga je er nog veel aan hebben!

 • Linda | Meisje van de Wereld

  07 september 2015 om 09:12

  Ik zit nu op m'n telefoon er doorheen te scrollen en ziet er goed uit! Dat zal een flink karwei geweest zijn. Ik vind het onderdeel reisfotografie ook heel gaaf!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Linda | Meisje van de Wereld

   07 september 2015 om 10:26

   Goed te horen :-). Alle credits voor Gerben voor dat deel! Het is inderdaad een hele klus geweest, maar we zijn blij met het resultaat en natuurlijk de leuke reacties. Super!

 • Kirsten | Travelaar.nl

  07 september 2015 om 09:16

  Het is echt super mooi geworden! Leuk met die verschillende kleurtjes en inderdaad een stuk overzichtelijker :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kirsten | Travelaar.nl

   07 september 2015 om 10:25

   Fijn om te horen van jou als een van de vaste volgers van Reismeisje :-). Thanks Kirsten!

 • Sacha | Health-island.nl

  07 september 2015 om 09:30

  Wauw, ik vind het echt heel gaaf!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sacha | Health-island.nl

   07 september 2015 om 10:25

   Leuk Sacha. Goed te horen!

 • Peter

  07 september 2015 om 09:36

  Ziet er prachtig en overzichtelijk uit!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Peter

   07 september 2015 om 10:24

   Dank :-)!

 • Mellisa - Grenzeloosreizen.nl

  07 september 2015 om 09:37

  Super mooi geworden! Heel overzichtelijk! Het kopje landinformatie is erg cool geworden :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Mellisa - Grenzeloosreizen.nl

   07 september 2015 om 10:24

   :-):-) Thanks! En hopelijk ga je er wat aan hebben bij een volgende reis!

 • Stefanie

  07 september 2015 om 09:42

  Heel mooi! Strak, overzichtelijk, duidelijk en een zoekfunctie! Daar heb ik op gewacht :D

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stefanie

   07 september 2015 om 10:23

   ;-). Meer mensen ja. En terecht. Fijn dat je 'm mooi vindt!

 • Michel

  07 september 2015 om 09:46

  Ziet er mooi en fris uit Wendy en Gerben! Top!! Het overzetten van alle info is vast een heeeele klus geweest.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Michel

   07 september 2015 om 10:23

   Dank Michel :-). Ow ja, praat me er niet van. En ook alle artikelen van zo'n 2.5 jaar bloggen...Echt een karwei, maar goed. Het grootste werk is nu gedaan en we zijn zelf ook erg blij!

 • Travellovers.nl

  07 september 2015 om 10:21

  Ziet er echt heel erg mooi uit! De reisinformatie is ook echt heel erg handig!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Travellovers.nl

   07 september 2015 om 10:22

   Thanks! Goed te horen!

 • Danique

  07 september 2015 om 11:09

  Ziet er echt heel fris en mooi uit! Goed gedaan!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Danique

   07 september 2015 om 12:05

   Thanks Danique :-):-)

 • Adi

  07 september 2015 om 11:35

  Supermooi geworden Wendy en Gerben, wat een klus is dat geweest, maar het resultaat is top!; heel origineel logo en (voor mij in ieder geval) veel prettiger letterschrift!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Adi

   07 september 2015 om 12:04

   Ah lief Adi. Dank voor je positieve reactie. Ja, het is erg veel werk geweest, maar we zijn er blij mee :-).

 • Jeroen Olthof

  07 september 2015 om 14:59

  Niet schrikken. De reactie volgorde is omgedraaid (oudste bovenaan) en ik gebruik dit bericht tevens om stiekem tussendoor te testen of het op de live site ook goed gaat ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen Olthof

   07 september 2015 om 15:56

   Top!!!

 • Sigrid | My Travel Secret

  07 september 2015 om 21:52

  Ik heb nog geen tijd gehad om de nieuwe site uitgebreid te bekijken, maar de eerste indruk is top! Overzichtelijk, gezellig en erg leuk dat Reismeisje gecombineerd wordt met Gerben's fotografie. Oja het logo past ook echt bij Reismeisje ;-)

  Beantwoorden

 • Okke

  08 september 2015 om 16:35

  Echt ge-wel-dig. Helemaal TOP!

  Beantwoorden

 • Rutger Wink

  08 september 2015 om 19:54

  Heey Reismeisje! Wat een super mooie site is het geworden. Keek er stiekem al tijdje naar uit. Kan smaak betreffen maar sommige stijlelementen zijn wel aan de grote kant. zoals de post info in de sidebar en de headerbar.

  Gefeliciteerd met de site! keep up the good work

  Beantwoorden

 • Sander

  09 september 2015 om 23:00

  Waah... zit ik hier in de camper in Slovenië ff weer eens op internet... heb je de hele website omgegooid! Je had het wel gezegd, maar toch. Bij welk artikel was ik gebleven??? Maar ziet er fancy uit hoor ;-)

  Beantwoorden

 • Danny | Reizen & Reistips

  10 september 2015 om 20:12

  De website ziet er goed uit, werkt ook prima, dus mijn complimenten aan de bouwers. Ze hebben er volop aandacht aan besteed. Ik hoop dat jullie nu weer veel kunnen bloggen en weer flink wat verhalen kwijt kunt. Geniet van jullie nieuwe site!!

  Beantwoorden

 • margreet pruis

  15 september 2015 om 09:02

  Ziet er mooi uit ! Ik vind het ook erg leuk, dat je MAN.....ja daar moet je nog even aan wennen denk ik...zijn eigen deel ook heeft op deze site ! Ik ben nl. zelf ook gek op fotograferen en hij maakt erg mooie foto's ! Geweldig dat jullie dit samen doen !

  Beantwoorden

 • margreet pruis

  15 september 2015 om 09:11

  wauh, die landeninfo is werkelijk schitterend, daar heb je wat aan ! Heb meteen even gekeken bij Ethiopie, want daar gaan we in januari naar toe ! Wat hebben jullie al veel gezien v/d wereld en dat in een relatieve korte tijd !!

  Beantwoorden

 • Diogenes Reizen

  22 september 2015 om 10:49

  Super blog!!
  Wij blijven je volgen.

  Groetjes,
  Het Diogenes Team

  http://www.diogenesreizen.nl

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.