Reistips voor Lesbos

Reismeisje 18 december 2013

Van de Griekse eilanden die ik tot nu toe heb gezien, vond ik Lesbos wel één van de toppers. Niet zo supertoeristisch, mooie verlaten strandjes, oude dorpjes en een echt Grieks sfeertje. Zeker in het voor- of najaar is dit wat mij betreft een fijne vakantiebestemming. Het is geen groot eiland, dus als je op zoek bent naar veel bezienswaardigheden zou ik niet langer dan een weekje gaan. Dan heb je voldoende tijd om de highlights te bekijken en ook nog een beetje te relaxen. Ik zou sowieso een aantal dagen een auto huren, want het openbaar vervoer is niet al te best ;-). Hier wat tips die ik de moeite waard vond!

Lesbos petra

Havenstadje Petra.
Petra is een klein dorpje, dat prachtig aan de kust ligt. Van origine is het een vissersdorpje en dat is het eigenlijk nog steeds. Over al zie je vissers bezig met hun netten, inktvissen die aan een waslijntje hangen te drogen en komt de geur van verse vis je tegemoet. Je snapt dat je hier ook echt een visje moet gaan eten; verser krijg je het niet!

Lesbos Flamingo

Flamingo’s kijken.
Je gelooft ’t misschien niet, maar je kunt serieus flamingo’s bekijken op Lesbos. En dan ook echt in ’t wild hè. Je vindt de flamingo’s in de Golf van Kalloni. Daar banjeren ze in groepen van honderden rustig rond. Echt een supermooi gezicht! Klein tipje: ga ’s ochtends vroeg, dan heb je de meeste kans op grote groepen ‘ontbijtende’ flamingo’s. En neem een verrekijker mee ;-).

Verdwaal in de steegjes van Molivos.
Molivos is echt een supermooi, oud dorpje. Je kunt er rustig een ochtendje verdwalen in de oude steegjes. Het is ook nog eens aan de zee gelegen en heeft een oud kasteel op de top. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht over de baai.

Lesbos eten

Lekker eten.
Je hebt natuurlijk tal van fijne eettentjes op Lesbos, maar Bourgondisch als ik ben heb ik natuurlijk wel een tipje. Op de doorgaande weg naar Marmaro zit een klein restaurantje aan de weg. Het lijkt echt drie keer niks, maar schijn bedriegt. Aiaiai wat heb ik hier heerlijk gegeten zeg. Vooral de gevulde aubergines en tzatziki zijn een aanrader hier!

Shoppen in Mytilini.
De hoofdstad van Lesbos is gewoon een standaard hoofdstad eigenlijk. Alleen kun je er wel lekker shoppen en vakantie vieren op een terrasje. Hoort er ook bij toch?

 

@Europa @Griekenland #reizen #reistips #Griekenland #Lesbos

3 reacties

 • Debby

  18 december 2013 om 15:53

  Ohh ik vond Kreta zo fijn! Wil echt een keer gaan eilandhoppen.

  Beantwoorden

 • Jana Vmh

  18 december 2013 om 21:18

  Het lijkt me een mooi eiland!! :)

  Beantwoorden

 • Marcella

  24 december 2013 om 23:35

  Ziet er prachtig uit, mooi gebied. Die flamingo's zien er mooi uit, tof!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.