De eerste dagen roadtrippen in Argentinië

Reismeisje 09 november 2015

Roadtrip Argentinie start

Het duurde even voor ik weer iets live kon zetten. Zoals ik de laatste keer al eventjes schreef, vertrokken we afgelopen vrijdag vanuit Colonia del Sacramento in Uruguay met de boot naar Buenos Aires. Een tochtje van zo’n 5 kwartier, met als eerste doel onze auto ophalen J. De komende 4 weken crossen we met onze eigen auto door Argentinië. Superleuk!

Deel 1 van de route. Nadat we de auto bij Kia op hadden gehaald en helemaal waren geïnstalleerd, reden we rond half 4 in de middag weg uit Buenos Aires. Aan het einde van de roadtrip gaan we hier zeker nog een paar dagen blijven, maar voor nu lonkt Ruta 3! De weg die helemaal vanuit Buenos Aires naar Ushuaia in het uiterste Zuiden van Argentinie loopt. We zullen nu niet helemaal naar Ushuaia rijden, maar deel 1 van onze roadtrip gaat wel over een groot deel van de Ruta 3 zijn. Het eerste doel is Puerto Piramides, bij Puerto Madryn. Walvissen en ander prachtig wild spotten Lachen!

Roadtrip Argentinie camping

Het duurde eventjes voor we Buenos Aires uit waren, maar eigenlijk verliep het allemaal wel soepeltjes. Van tevoren had ik wat campings op de route uitgezocht, zodat we niet helemaal in het wilde weg zouden moeten zoeken naar een slaapplaats. We hebben tenslotte niet voor niets onze kampeerspullen mee genomen Knipogen. De eerste plek waar we stopten was San Miguel de la Monte. Een nietszeggend dorpje waar je echt niets te zoeken hebt. Behalve dus een staplek voor je tent aan een mooi gelegen meertje. De perfecte plek om onze nieuwe lichtgewicht tent uit te proberen. Het ding stond binnen een half uur! Inclusief opblazen van onze matjes. Top! Na een wimpel maaltje van wat sla met brood en €1 wijn Knipogen, doken we er lekker vroeg in. Prima dagje!

De volgende dag begon de roadtrip voor ons gevoel pas écht. De eerste, wat langere afstand. We hadden bedacht om ongeveer 6-7 uurtjes te rijden, tot aan de stad Bahia Blanca. Daar had ik weer een ok camping gevonden en we zouden mooi op de helft zijn richting onze eindbestemming voor het eerste deel: Puerto Piramides. ’s Ochtends hebben we lekker rustig aan gedaan en we reden rond half 10 weg. Over dit deel van de roadtrip is eigenlijk verder weinig te vertellen, want zoals een aantal van jullie al eerder zeiden: dit deel van Argentinië is behoorlijk saai. Echt saai. Niets dan enorm uitgestrekte vergezichten, wat koeien her en der en soms een huis of dorpje. C’est ça. De weg is gelukkig wel heel goed, dus we kwamen uiteindelijk iets na 4 uur ’s middags bij een vaag ogende camping naast een nog vager industrieel gebied aan. Ach. Het was maar voor een nachtje.

Roadtrip Argentinie dag 2

We sliepen er uiteindelijk redelijk en de volgende dag vertrokken we weer vroeg. Om 7 uur sharp zaten we in de auto. Dat was dus vanochtend. Op weg naar ons voorlopige einddoel: Puerto Piramides. Het eerste deel is weer weinig spannend, maar vanaf ongeveer een derde van de route verandert het landschap. Het wordt grilliger met in de verte mooie bergen. Supermooi! En zodra we het schiereiland waar Puerto Piramides op ligt oprijden, wordt het helemaal gaaf. We zien de eerste guanacos! Say what?! Een soort lama’s, maar dan net even anders Knipogen. We doen er in totaal 8 uur over en dan zien we Puerto Piramides liggen. Je komt vanaf iets hoger aangereden en dan kijk je op het dorpje aan zee. Het voelt een beetje als het einde van de wereld; ik houd er van! De komende 3-4 dagen blijven we hier. Sowieso willen we graag een walvissen tour gaan doen en daarnaast vind je hier van alles qua wildleven; wilde katten, pinguïns, zeeleeuwen en met een beetje mazzel ook orka’s. Het is er niet helemaal het seizoen voor, maar ik hoop dat we ze gaan zien! Ik heb in elk geval superveel zin in de komende dagen!

Het is hier nu ’s avonds laat, dus ik kruip lekker ons bed in. Veel liefs en tot gauw!

@Argentinië @Zuid-Amerika #argentinie #wereldreis #roadtrip #reisroute

3 reacties

 • Lisanne

  09 november 2015 om 01:53

  Wij hebben vandaag in Torres del Paine ook guanaco's gespot: rennen dat ze kunnen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lisanne

   09 november 2015 om 23:33

   Haha, ja hilarisch he ;-). Ik had ze zelf nog nooit gezien, maar wat een grappige beesten! Veel plezier!

   Beantwoorden

 • Jeroen

  09 november 2015 om 07:29

  Hij is wel erg rood! ;-)
  Have fun en hoop dat jullie mooie dingen kunnen zien op en rond Península Valdés!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   09 november 2015 om 23:34

   Haha :-). Klopt! Valt ook erg op tussen al die opvallend witte auto's hier ;-).

   Beantwoorden

 • Peter

  11 november 2015 om 11:08

  Jeetje!! Wat een heerlijke en avontuurlijke trip zijn jullie aan het maken zeg!! prachtig om jullie zo te volgen op deze wereld verkenning!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.