Mijn favoriete vliegvelden over de wereld

Reismeisje 08 april 2019

Vliegen. Je ontkomt er niet aan als je van reizen houdt. Zeker als je graag de wat minder ontdekte plekken bezoekt. Tijdens de wereldreis hield ik in het begin alle vliegbewegingen bij. Elke vlucht en elk uur in een vliegtuig. Door de route die we volgden, raakte ik al snel de tel kwijt Knipogen. Al die kleine eilandjes in de South Pacific, waar de enige manier van transport een vliegtuig is. De beweging van Zuid-Amerika in tegengestelde richting uiteindelijk weer terug naar Europa. Allemaal vluchten. Het werd een soort tweede natuur, dat vliegen. Ondanks dat eigenlijk alle vluchten meer dan prima verliepen, zijn er zeker ook plekken geweest waar we strandden. Een aansluiting mistten. Een nacht moesten door halen. Of 24 uur transfertijd te doden hadden. Vandaag neem ik je mee naar wat mijn favoriete vliegvelden zijn. Om te stranden en om eigenlijk sowieso rond te lopen.

Frans Polynesie2

Tahiti en andere eilanden van Frans Polynesië

Ik denk dat dit niet zo moeilijk voor te stellen is Knipogen. Frans Polynesië ligt enorm afgelegen. Omringd door niets anders dan eindeloze oceaan. Het hoofdeiland Tahiti en vooral de hoofdstad Papeete zijn nog wel redelijk druk, maar ook daar waan je je ver weg van alles. Ik vond de aankomst op Tahiti fantastisch! Alles gaat op het dooie gemakje en prachtige lokale vrouwen staan je met een zo typische bloemenkrans op te wachten. Stereo typisch en ow zo leuk. Als je vervolgens naar één van de andere eilanden vliegt, beland je helemaal in the middle of no where. Op het vliegveld van Moorea, wat mijn favoriete Frans Polynesische eiland is, heb je letterlijk één korte strip en een klein gebouwtje waar je kunt wachten. Om je heen niets dan weelderig groen en de geur van de oceaan. Er zijn geen prikkels, maar voor mij is het één van de leukste vliegvelden om tijd door te brengen. 

Los Angeles

Ik ben niet zo'n Verenigde Staten liefhebber. Dat komt deels ook door onwetendheid. Daar ben ik eerlijk in. Ik heb er simpelweg nog niet superveel gezien. Het blijft echter ook een land dat me niet trekt. De keren dat ik er tot nu toe ben geweest hebben dat voor mij nog niet kunnen veranderen...Wat ik wél heel leuk vond, was een stop over in Los Angeles. De stad van de sterren. Hollywood om de hoek. We hadden er toen een uur of 18 te 'verdoen', dus we konden de stad ook echt even in. Los daar van vond ik het vliegveld van LA erg leuk. Ik heb er goede herinneringen aan. Slap bier drinken in een hamburgertent en kletsen met Amerikanen, die over al iets van vinden. Het was een heel leuke avond, daar op het vliegveld. Plus dat de wifi er mega sterk was en we nog wat uurtjes konden Netflixen Knipogen

Dubai3

Dubai International Airport

Toegegeven, Dubai is niet bepaald een off the beaten bestemming. Verre van. En toch vind ik het een leuke bestemming om als stop over mee te pakken. Als je daar geen tijd voor hebt, is het vliegveld van Dubai geen vervelende plek om wat tijd door te brengen. Los van de extreme luxe die je tegemoet schittert, vind ik het vliegveld vooral zo leuk vanwege de mensen die er rond lopen. Veelal Arabisch. Gezinnen van rijke sjeiks, gesluierde vrouwen met de mooiste schoenen onder hun gewaad en glinsterende sieraden bungelend aan hun polsen. Fascinerend vind ik 't. En omdat er veel gastarbeiders uit landen als India en Bangladesh in Dubai werken, vind je er superveel Indiase restaurantjes. Zo ook op de luchthaven. Heerlijk!

Bangkok Suvarnabhumi Airport

Bangkok blijft een speciaal plekje in mijn reishart houden. Altijd. Het is gewoon zo'n fijne Aziatische hub. Bizar druk en soms tenenkrommend toeristisch, maar ook eigen en met gevoel voor tradities. Het vliegveld van Bangkok is één grote mix van mensen. Er vliegen ontzettend veel verschillende vliegmaatschappijen uit alle windrichtingen naar en van Bangkok. Juist die wirwar aan verschillende mensen vind ik er zo leuk. Voor de 6 weekse reis door Azië later dit jaar, vliegen we ook op Bangkok. Ik kan niet wachten!

Dit zijn mijn favoriete vliegvelden ter wereld. En zo zijn er nog wel meer. Ik vind vliegen ook nooit een probleem. Zie het als begin van een nieuw avontuur. Iets nieuws. Iets leuks. Hoe is dat voor jou? Vind je vliegen een noodzakelijk kwaad of geniet je er wel van? En wat is jouw favoriete vliegveld?

 

 

#vliegen #vliegvelden #reizen #dubai #los angeles #frans polynesië #Bangkok

1 reactie

 • Michel

  08 april 2019 om 11:32

  Oeh.... de mooiste vond ik wel Singapore denk ik. Zooooveel te doen tijdens een tussenstop. Vlindertuin, bioscoop, binnenzwembad en best wel een mooi buitenterras, wat volgens mij heel ongebruikelijk is op een vliegveld.
  Maar als je het hebt over de aankomst, dan was de aankomst op Funchal - Madeira wel het meest spectaculair: een zeer korte start-/landingsbaan waar alleen ervaren piloten op mogen vliegen.
  Overigens mogen we met Schiphol zeker niet klagen. Niet zozeer erg mooi, maar wel van alle gemakken voorzien vind ik. Ik vermaak me er altijd prima.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Michel

   08 april 2019 om 14:22

   Ja, Funchal kan ik me inderdaad ook nog goed herinneren. Heel spectaculair! Ik vermaak me ook altijd op vliegvelden, daar begint de vakantie of reis altijd al ;-).

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.