Mijn favoriete stadje in Guatemala

Reismeisje 25 maart 2015

Na de superleuke 2 weken door Belize, zijn we inmiddels weer in Guatemala aangekomen. Vanuit Belize City hebben we een rechtstreekse bus naar het plaatjes Flores gepakt. Waarschijnlijk zegt Flores je niets, maar Tikal des te meer ;-). Het bekende Tikal ligt op ongeveer 45 minuutjes rijden vanaf Flores, wat dit stadje een geliefde uitvalsbasis maakt voor tourtjes naar Tikal. Maar daarmee doe ik Flores geen recht, want ow my; wat is Flores een superleuk stadje zeg! Zo leuk als iets ineens veel leuker blijkt te zijn dan verwacht!


Flores Guatemala meer

Stadje aan een meer.
Één van de grote voordelen van Flores is, dat het aan een groot meer ligt. Aan de zijkant zie je weelderige jungle en kleurrijke huisjes en aan de kant van Flores loopt een gezellige, soort van boulevard. Geeft meteen al een vakantiesfeertje 8-) . Flores zelf stelt verder eerlijk gezegd niet superveel voor. Het heeft een klein, oud centrum met dito kerk, klinkertjes en vergane, charmante pandjes. Maar wat Flores voor mij zo leuk maakt, is simpelweg de sfeer. Er hangt echt een backpackersfeertje. Leuke cafeetjes, gezellige boetiekjes, souvenirwinkeltjes en gewoon niets hoeven. Hoewel we van tevoren Flores helemaal niet op onze planning hadden staan, zijn we hier uiteindelijk toch mooi 3 nachten blijven hangen ;-) . Tussendoor wel naar Tikal gegaan en daar in het park gekampeerd, maar daarover later meer!


Flores Guatemala San Telmo

Lekker eten.
Lekker eten kun je in Flores big time! Er zijn veel leuke restaurantjes, maar mijn favoriet is toch echt San Telmo aan het meer. Wat een superleuke tent is dat! Het eten is er een mengelmoes van lokaal en Westers, het is heel gezellig en kleurrijk ingericht en de wifi is er supergoed. Toch fijn, met Reismeisje :-P . Mocht je naar Flores gaan, zou ik ook een middagje of avond bij de eetstalletjes op de boulevard gaan eten. In de loop van de middag komen hele gezinnen in een bootje aangevaren en laden een enorme vracht eten uit. Alles zelfgemaakt en spotgoedkoop. Ik vond eerlijk gezegd niet alles even lekker ;-) , maar voor een paar euro heb je echt een bord vol met eten.


Flores Guatemala eten

Tot slot zijn er legio keuzes voor fijne hotels in Flores. Wij zijn uitgekomen bij Aurora; een hotelletje dat net in de straat achter de boulevard ligt. De kamers zijn superschoon, ruim en hebben een eigen badkamer (woehoe :-) ). Een double kost je hier 150 Quetzel, ongeveer €18. Een bed in een dorp heb je al vanaf €5. Geen geld toch? Vanaf hier gaan we verder naar het Zuidwesten, richting Nebaj. Een ruraal en rauw gebied van Guatemala. Ik heb er superveel zin in, maar zal zeker nog wel eens met weemoed aan mijn gebakken eitje en sunset melon juice in Flores terug denken ;-) .

Ben jij al eens in Flores geweest??

@Guatemala @Midden-Amerika #reizen #backpacken #Midden-Amerika #guatemala #tikal #flores

6 reacties

 • Tessa | 52druppels.nl

  25 maart 2015 om 05:13

  die onverwachte ontdekkingen zijn inderdaad vaak het meest bijzonder... erg knap trouwens dat zelfs tijdens jullie reis reismeisje gewoon door draait!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Tessa | 52druppels.nl

   25 maart 2015 om 22:15

   Thanks Tessa! Ik doe mijn best inderdaad, al ben je natuurlijk wel heel erg afhankelijk van internet ;-).

 • Ester

  25 maart 2015 om 06:53

  Klinkt leuk! En die prijzen lijken nog beter dan Mexico! De mevrouw op de markt had zeker niet haar beste haardag ;)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Ester

   25 maart 2015 om 22:12

   Whahahaha! Inderdaad ja.

 • Sieds | Sieds My Travels

  25 maart 2015 om 08:39

  Ik heb helaas te weinig van Flores gezien. :-( We kwamen er 's avonds aan, douchen, hapje eten en vroeg op bed, want de volgende morgen stond heel vroeg Tikal alweer op het programma. En daarna weer in de bus op weg naar Rio Dulce.. Wat een mooie foto's weer, die kleuren, top! :-D

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sieds | Sieds My Travels

   25 maart 2015 om 22:12

   Ow jammer Sieds! We vonden het echt een verrassing! En dank voor je compliment; Gerbens werk ;-).

 • Debby

  25 maart 2015 om 15:18

  Jaaa Flores was echt de time of my life. Ben je al naar de rope swing geweest? ZO LEUK.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Debby

   25 maart 2015 om 22:11

   Ja ja ja, fijn!

 • Edith | [travel.create.repeat]

  26 maart 2015 om 10:21

  Jep ik vond Flores ook heerlijk! Kinderkopjes, pastelkleurige huizen en spectaculaire sunsets over het meer... Had ik niet verwacht en ik was ook echt verrast! Plus de lekkerste guacamole die ik in mijn leven op heb, denk ik

  Beantwoorden

  • Reismeisje Edith | [travel.create.repeat]

   26 maart 2015 om 16:38

   Owwww ja, inderdaad. Wat is die guacamole lekker he?!

 • Linda | Meisje van de Wereld

  26 maart 2015 om 17:18

  Ja, Flores is leuk! Ik kan me er alleen niet zoveel meer van herinneren, alleen dat ik het leuk vond. En de kleuren van de huisjes en winkels. Daarom ben ik zo dol op Midden-Amerika, heerlijke die kleuren! En eens met Sieds: mooie foto's!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.