Highlights in Guatemala & Belize

Reismeisje 21 februari 2015

Guatemala Belize

Over minder dan een week zitten we in het vliegtuig naar Guatemala :-) ! Ik heb er echt superveel zin in! Zeker omdat ik een paar jaar geleden helemaal verliefd ben geworden op Nicaragua. Veel mensen zeggen dat Guatemala vergelijkbaar is met Nicaragua, dus ik denk dat ik het fan-tas-tisch ga vinden. Van Belize had ik in eerste instantie niet heel veel verwachtingen, behalve mooie strandjes en een gave onderwaterwereld. Nu ik me echter wat meer in Belize heb verdiept, denk ik dat dit land echt wel meer te bieden heeft. Dus ook naar Belize kijk ik heel erg uit! Hoewel we 4 weken full pool zullen backpacken en op de bonnefooi rond reizen, hebben we ondertussen wel redelijk duidelijk waar we in elk geval graag heen willen gaan. De volgende highlights gaan we zeker niet over slaan!


Rio Dulce in Guatemala.
Nadat we een nachtje in Guatemala City hebben geslapen, gaat dit de plek zijn waar we als eerste heen gaan; Rio Dulce. Een klein dorpje, gelegen aan een mooie rivier met veel mooie vogels en andere dieren. Net iets voor ons ;-) . Vanuit Guatemala City zal het een 6 uur durende busrit zijn, waarna we hier waarschijnlijk 2-3 nachtjes zullen blijven. Even lekker acclimatiseren, in een hangmatje van de junglegeluiden genieten en boottochtjes op de rivier maken. Fijn!


Thatch Caye, Caye Caulker en nog meer cayes.
Belize staat bekend vanwege de mooie, bounty-achtige strandjes. Je hebt superveel verschillende paradijsjes, allemaal genaamd ‘caye’. We hebben nog niet vast staan naar welke caye we echt willen gaan, maar sowieso staat er een caye verder de zee op op de planning. Eigenlijk dus veelal riffen waar dan een paar huisjes op staan en verder niets. In het Zuiden hopen we ook nog met walvishaaien te kunnen duiken :-P . In onder andere maart komen de walvishaaien met volle maan richting de Zuidelijke kust van Belize, dus dan schijn je een behoorlijk goede kans te hebben om ze te zien. Zou te gek zijn! Verder willen we ook nog wel een paar dagen naar Caye Caulker in het Noorden.


Tikal in Guatemala.
Toeristischer dan toeristisch waarschijnlijk, maar met een reden. Tikal. Wat lijkt het me gaaf om dat enorme Maya bouwwerk met eigen ogen te zien en van het uitzicht bovenop te genieten. De meeste toeristen gaan naar Tikal vanuit Flores; een stad op iets van 1,5 uur met de bus. Wij willen echter proberen in het national park Tikal zelf te overnachten, zodat we ’s ochtends vroeg en aan het einde van de middag zonder al die hordes toeristen van Tikal kunnen genieten. Het zal wel iets van kamperen worden, want de 3 hotels die bij Tikal zitten weten wel hoe ze geld moeten verdienen :-? .


Wandelen in Cockscomb in Belize.
Cockscomb is een van die verrassingen in Belize. Het is national park van zo’n 400 km2 in het centraal Zuiden van Belize. Je hebt hier een redelijke kans om een jaguar te spotten. Ow my! Ik heb nog nooit een jaguar in het wild gezien, lijkt me echt geweldig. Verder is Cockscomb een prachtige jungle waar je mooie wandelingen kunt maken. Dat willen we zeker gaan doen!


Lago de Atitilan in Guatemala.
Nog zo’n bekende hotspot in Guatemala; Lago de Atitlan. Een groot meer omringd door machtige, nog deels actieve vulkanen. Op foto’s ziet het er echt sprookjesachtig uit. Het lijkt me heerlijk om hier in een fijn hostel te zitten met uitzicht op het meer en misschien een vulkaan te beklimmen. Ik heb echt iets met vulkanen, ze fascineren me. Dan ben je in Guatemala sowieso aan het juiste adres, want het barst er van de vulkanen. Verder heb ik eigenlijk nog niet zo’n beeld van Atitlan, behalve dat ik er dus wel graag heen zou willen ;-) .


Antigua in Guatemala.
Ik denk dat we hier de reis zullen eindigen. Antigua ligt redelijk dicht bij Guatemala City en het vliegveld, dus dat zou perfect zijn. Ik stel me Antigua voor als Granada in Nicaragua. Hoewel ik helemaal geen stadsmens ben, vond ik dat zo’n heerlijke plek. Koloniaal, fijne sfeer, veel dingen in de omgeving om te zien of te doen en ’s avonds heerlijk op het terras hangen. Ik heb nog niemand negatief gehoord over Antigua, dus het lijkt me een superplek om deze reis te eindigen.   Natuurlijk gaan we nog veeeeeeel meer doen en zien, maar dit zijn wel zo’n beetje de highlights die we in elk geval willen gaan bekijken.

Wat zouden we verder niet moeten missen??

@Belize @Guatemala @Midden-Amerika #reizen #backpacken #highlights #guatemala #belize #tikal #thatch caye #caye caulker #antigua

8 reacties

 • susanne

  21 februari 2015 om 09:48

  Bij 1 van de hotels in Tikal (vlakbij de ingang) kan je in de tuin een tent met matras huren, heel goedkoop en zo kan je toch s ochtendsvroeg het park in!

  Verder kan je echt de ATM cave in Belize niet missen...te bereiken met een tour vanuit san Ignacio.. Kom je toch langs als je van Tikal naar caye caulker wilt! Echt een superervaring!

  Beantwoorden

  • Reismeisje susanne

   21 februari 2015 om 10:57

   Ow wauw Susanne. Thanks! Nemen we zeker mee.

 • Eva - eighty7

  21 februari 2015 om 10:06

  Klinkt echt geweldig allemaal; jullie gaan top weken tegemoet. Benieuwd naar de verhalen en foto's :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Eva - eighty7

   21 februari 2015 om 10:57

   Thanks Eva. Hebben er ook superveel zin in! Keep you posted via Reismeisje :-)!

 • Sieds | siedsmytravels.nl

  21 februari 2015 om 12:17

  Alvast heel veel plezier met jullie reis! Het wordt volop genieten!! :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sieds | siedsmytravels.nl

   21 februari 2015 om 13:10

   Thanks Sieds!

 • Ester

  21 februari 2015 om 13:42

  Wat een goede lijst met plannen, ik ben heel benieuwd naar Guatemala. Veel voorpret!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Ester

   21 februari 2015 om 15:38

   Dank Ester!

 • Sander

  21 februari 2015 om 14:29

  Klinkt goed allemaal en hopen dat je zowel de jaguar als de walvishaai te zien krijgt!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sander

   21 februari 2015 om 15:37

   Owwww, dat hoop ik ook zo :-)!

 • Debby

  21 februari 2015 om 15:44

  Aaaa zo spannend! Maar please vergelijk Guatemala niet met Nica, het is zó anders!!! Maar ook oh zo mooi...

  Kamperen bij Tikal was geloof ik 70 Q incl. het huren van een kingsize hammock, vergeet vooral je zaklamp niet want het krioelt er van de vogelspinnen :D

  Er zijn ook restaurantjes waar je voor 40Q wel een simpele rijst met bonen kunt eten.

  Ik ben heeel benieuwd. Tikal en Atitlan waren voor mij echt de hoogtepunten.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Debby

   22 februari 2015 om 10:57

   Haha, thanks Debby! Ik ben echt heel benieuwd hoe ik het achteraf heb gevonden, zeker ook in vergelijking met Nicaragua ja. Dank voor al je handige tips de afgelopen weken, hebben we echt iets aan!

 • Jeroen

  23 februari 2015 om 07:53

  Klinkt als een erg mooi reisplan!
  Ben erg benieuwd naar de verhalen en foto's! Hoop voor jullie dat het gaat lukken met de walvishaaien en jaguars!

  Beantwoorden

 • Roos

  16 januari 2017 om 23:40

  Hi! Ik ben heel benieuwd of je denkt dat het te doen is in 4 (of 5?) weken mexico - guatemala en belize.... Of dat we misschien toch 1 land moeten skippen? En is het nog gelukt de walvishaaien te spotten in het zuiden van belize?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.