Liefs vanaf het vliegveld

Reismeisje 15 augustus 2018

Vliegveld

Daar sta ik dan. Op het vliegveld. Dat is al best eventjes geleden. Los van een zakelijk reisje her en der is de laatste keer mijn vakantie naar Tenerife geweest. Vorig jaar oktober. Bijna een jaar! Vanaf nu gaat het echter anders worden Knipogen. Halverwege oktober vertrek ik voor een maand naar het Zuiden van Spanje en vandaag staat er dus ook een reisje op de planning. 10 dagen Griekenland. Kreta om precies te zijn. Een bestemming waar ik in eerste instantie niet heel erg voor warm liep. Eerlijk is eerlijk. Beelden van Chersonissos. Zwalkende pubers met een opblaas krokodil in de hand. Not my cup of tea. Eerst had ik een ander eiland in gedachten. Santorini. Idyllische blauw witte huisjes. Ook al Grieks. Ik kwam echter toch uit bij Kreta. Simpelweg omdat ik verliefd werd op de accommodatie die ik tegen kwam. Bij Eliza was Here. Een klein reisorganisatie met fántastisch mooie adresjes. Altijd kleinschalig, authentiek én veelal afgelegen. Precies wat ik leuk vind. Autootje er bij en gáán. In eerste instantie viel ik dus voor de accommodatie, maar hoe meer ik het met mensen deelde, hoe positiever mijn beeld van Kreta werd. Zeker toen ik de Lonely Planet van Kreta in mijn brievenbus vond. Wat een mooi eiland lijkt het me. 10 dagen alleen maar genieten wordt het! Wat ik er ga doen? Nou dit:

♥ Duiken. Je schijnt supermooi te kunnen duiken rondom Kreta. Vooral in het Zuiden. In de buurt van Plakias. Ik heb er een Nederlands duikschooltje ontdekt en ben zeker van plan een aantal mooie duiken te gaan maken. 

♥ Samaria Gorge hiken. Of vergelijkbaar. De Samaria kloof moet prachtig zijn. Je kunt er een mooie en ook bekende hike doen, die je dwars door de kloof leidt. Ik ben een beetje bang dat het er vrij druk zal zijn. Mocht dat zo zijn, ga ik voor een andere kloof. Een andere hike. Kreta barst er van.

♥ Agios Nikolaos. Een mooi havenstadje in het Oosten van Kreta. Ik hoor er veel goede verhalen over en de plaatjes zien er prachtig uit. Volgens mij ligt het op ruim een uurtje rijden van de accommodatie, dus perfect om een middagje rond te slenteren.

♥ Vaï. Of één van de andere stranden of eilanden. Ook daar heb je er meer dan genoeg van op Kreta. Azuurblauw water en wit zand tussen je tenen. Heerlijk.

♥ Boottochtje. Sinds ik ooit een dagtrip op een grote zeilboot in Belize maakte, ben ik verknocht aan boottochten. Beetje snorkelen, barbecueën op het strand, drankje er bij. Écht een vakantiegevoel. Je hebt een aantal kleinere eilandjes rondom Kreta liggen, waar je met een boot langs kunt varen. Dat lijkt me wel wat.

Tja en verder? Genieten van het pure, Griekse eten en goed uitrusten. Zwemmen, boeken lezen, mooie gesprekken voeren, wiebelen in een hangmat. Dag voor dag zien wat goed voelt. Dat. Ik heb er ontzettend veel zin in! Via Instagram zal ik dagelijks foto's posten van mijn reis door Kreta. Op het blog zal het de komende week waarschijnlijk iets rustiger zijn. Als het zo voelt, wil ik graag schrijven. En als het een paar dagen niet zo voelt, wil ik mezelf die ruimte ook gunnen. Daarna haal ik het zeker weer in!

Tips voor leuke restaurantjes, boetiekjes, stadjes of wat dan ook zijn méér dan welkom!

@Europa @Griekenland #vakantie #europa #Griekenland #kreta #reizen

1 reactie

 • Annemarijn

  15 augustus 2018 om 07:12

  Rethymnon Is een aanrader. Dat is één van de drie Venitiaanse steden van Kreta. Het heeft o.a. een mooie oude burcht waarbij je over de stad en de zee kan kijken, lieve winkelstraatjes en mooie steegjes en een heleboel terrasjes aan de zee.
  Genietse!!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Annemarijn

   15 augustus 2018 om 16:14

   Ahhh thanks

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.