Lekker op vakantie naar Griekenland ♥

Reismeisje 06 juli 2018

Griekenland

Dit jaar heeft tot nu toe in het teken gestaan van veel korte tripjes. Stedenreisjes, weekendjes naar de kust, een weekje naar Texel. Dat. Heerlijk, maar ik ben langzamerhand ook wel weer toe aan een échte reis. Óf vakantie. De laatste keer was vorig jaar oktober. Een roadtrip op Tenerife. Voor de tweede helft van dit jaar heb ik allerlei ideeën. Ik twijfel nog wat tussen Thailand en het Midden-Oosten. En nu is daar ook nog eens een ashtanga yoga opleiding in Spanje bij gekomen. Een luxeprobleem. Daar niet tussen kunnen kiezen Knipogen. Ik wist in elk geval wél dat ik deze zomer een week of wat naar een Europees eiland wilde. Het maakte me niet zo heel veel uit waar naar toe. De afgelopen jaren heb ik verschillende eilanden in het Zuiden van Europa ontdekt. Heerlijk vind ik het er. Echt vakantie. Al snel dacht ik aan Griekenland. Lang geleden ben ik wel eens op Samos en Lesbos geweest. Ik heb er genoten. Van het klimaat, de lieve mensen, pittoreske dorpjes, het pure eten en de mooie landschappen. En dus leek het me voor deze zomer een goed idee om een Grieks eiland te bezoeken!

Griekenland is natuurlijk groot. Er valt genoeg te ontdekken. Verschillende eilanden passeerden de revue. Uiteindelijk is het een eiland geworden wat niet per sé boven aan mijn bucketlist stond: Kreta. Beelden van Chersonissos schoten als eerste door mijn hoofd. Toeristen met opblaaskrokodillen over straat. Betonnen all inclusive complexen. Friet bij Piet. Dat zegt natuurlijk vooral veel over het eenzijdige beeld wat ik bij Kreta heb. Hád. Ik viel voor een prachtige B&B die ik vond, via Eliza was Here. In het Zuidelijke binnenland van Kreta. Een klein ding met een paar accommodaties. Witte huisjes tegen een heuvel geplakt. Zwembadje er bij en een uitzicht over eeuwenoude olijfgaarden. Ik zag mezelf er al zitten. Ver weg van Chersonissos en de drukte. Je schijnt er prachtig te kunnen wandelen, uitgestorven baaitjes te hebben én goed te kunnen duiken. Iets waar ik ook wel weer eens zin in heb. 5 minuten later had ik geboekt. Autootje er bij en gáán. 10 dagen. 10 dagen om heerlijk te ontspannen en Kreta vanaf een andere kant te leren kennen. Het me te laten verrassen. Over 6 weken ga ik. Tot die tijd droom ik al vast mijn Griekse droom.

Als je tips hebt voor mooie hikes, lokale restaurantjes, rustige strandjes en andere bezienswaardigheden op Kreta, heel graag ♥!

@Europa @Griekenland #Griekenland #europa #kreta #reizen

3 reacties

 • Ruud Kok

  06 juli 2018 om 09:35

  De Samaria kloof! Da's een ietswat pittige maar prachtige wandeling!
  Veel plezier op Kreta, het is er heerlijk vertoeven :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Ruud Kok

   06 juli 2018 om 10:46

   Dank voor de tip Ruud, super!

   • Susan Reismeisjenl

    08 juli 2018 om 09:56

    Dat schijnt inderdaad echt fantastisch te zijn. Die staat ook op mijn lijstje.

    • Reismeisjenl Susan

     09 juli 2018 om 12:52

 • Melina

  06 juli 2018 om 09:53

  Wat heerlijk!! Griekenland zal altijd mijn tweede thuis blijven! Alhoewel op Lesbos mijn hart ligt, dit jaar gekozen voor een ander eiland: Zakynthos. Als je van leuke Griekse dorpjes houdt en een echte Griekse sfeer is dit eiland geen aanrader. We hebben over het hele eiland getoerd met de auto maar ik heb het er helaas niet gevonden... Ik ben daarom heel erg benieuwd wat je van Kreta vindt! Maar zal sowieso meer zijn dan oh oh Cherso en friet van Piet! Heel veel plezier alvast! Hoor graag hoe je het hebt ervaren!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Melina

   06 juli 2018 om 10:47

   Leuk te horen Melina. Ben ook erg benieuwd en zal er zeker over gaan schrijven op Reismeisje!

 • Nick

  26 juli 2018 om 15:07

  Er zijn 2 prachtige authentieke Venetiaanse steden in het westen, Chania en Rethymnon. Er zijn ook 2 prachtige stranden langs de westkust, 1 er van is beschermd natuurgebied, Elafonissi in het zuidwesten, met roze stranden en meer naar het noordwesten, Phalasarna. Matala zou ook de moeite zijn, maar daar ben ik niet geraakt tijdens men reis, het is een voormalig hippiedorp met grotten waar de hippies in woonden.
  Je kan ook heel lekker eten op Kreta, met wilde kruiden die ze plukken in de bergen.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.