Lente in Wenen

Reismeisje 29 maart 2014

Lente Wenen 1

Heerlijk hè, die beginnende lente? Hoewel ik eigenlijk wel van elk seizoen houd, is de lente toch wel mijn favoriet. Alles wordt weer mooi groen, de zon wordt weer sterker en iedereen lijkt automatisch blijer. Fijn! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar juist in de lente krijg ik ook altijd weer de reiskriebels :-). Zin om er lekker op uit te gaan! Een stedentripje vind ik dan ideaal. Vandaag heb ik een leuke lente-stedentrip-tip voor je: Wenen in Oostenrijk! Waarom je daar in de lente heen zou moeten? Hierom!

Heerlijk weertje.

Wenen ligt best diep Europa in en heeft daardoor een sterk landklimaat. Dat betekent dus koude winters en juist; warme zomers :-). De lente is daardoor in Wenen altijd al heerlijk qua temperatuur. Gemiddeld is het er in april/mei toch al wel 18-20°C. Heerlijk toch?

Lente Wenen 2

Strandbar Herrmann!

Ahhhh, dit is echt een toppertje in Wenen :-)! Toen ik zelf in Wenen woonde, was ik er ook heel regelmatig te vinden. Midden in het centrum bouwen ze elk jaar opnieuw een strandje aan de Donau. Het stelt qua strand niet veel voor, maar de bar die ze er aan maken is des te toffer. Strandbar Herrmann is vanaf 1 april geopend. Een dikke vette plus voor Wenen!

Festival tijd.

Als je van festivals houdt, zit je in Wenen goed! Midden in de Donau ligt ‘Donauinsel’; een langgerekt stukje land waar het in de lente heerlijk vertoeven is. Ennnn er worden dus regelmatig festivals en optredens georganiseerd. Het grootste festival vindt traditioneel pas eind juni plaats, maar in het voorjaar is er ook al zo veel leuks te beleven. Zeker een reden om Wenen in de lente te bezoeken!

Voel je een kind bij Prater.

Je kent vast dat traditionele beeld van Wenen met een groot reuzenrad wel. Dat ding heet dus Prater. Rondom het Prater ligt echter ook een supermooi en groen park met allerlei leuke attracties. Vanaf half maart gaat dit weer open voor het publiek en gaan de Wiener massaal aan de lente picknick :-). Superleuk sfeertje!

Goedkope tickets.

De vroege lente is prijstechnisch ook een prima tijd om een stedentripje Wenen te doen. Niet onbelangrijk! Zeker als je bereid bent bijvoorbeeld vanaf Düsseldorf te vliegen, kun je voor zo’n €125 retour klaar zijn. Best ok toch? Tix biedt verschillende vluchten en aanbieders aan.

Kortom, Wenen is ’t meer dan waard om in de lente te bezoeken. Ik ben benieuwd of Wenen jou iets lijkt? Of heb je al andere stedentripjes gepland staan?

 

@Europa @Oostenrijk #reizen #stedentrip #reistips #Oostenrijk #Wenen

4 reacties

 • Mark W

  29 maart 2014 om 15:41

  Naar mijn mening mis je nog wat puntjes ;)

  6. Pronkzaal van de nationale bibliotheek
  7. Crossfields Australian pub
  8. Skybar (lachen om ordinaire/vulgaire Russen met te veel geld en te jonge 'vrouwen'

  Beantwoorden

  • Reismeisje Mark W

   31 maart 2014 om 06:47

   Haha, thanks voor je aanvulling!

 • Sandra

  30 maart 2014 om 18:42

  Wenen lijkt me prachtig... Leuk trouwens dat je in Wenen hebt gewoond, tof! Ik heb (nog) geen stedentrips staan, maar mijn bucketlist wordt langer en langer. Deze gaat er zeker bij!

  Beantwoorden

 • Marcella

  30 maart 2014 om 20:09

  Wenen lijkt me echt een heel mooie stad, ik ga er graag nog es naartoe. Ik heb er voor de lente nog niet aan gedacht, maar het is best een toffe tip! Bloesem en frisgroene blaadjes zijn sowieso erg fijn!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marcella

   31 maart 2014 om 06:45

   Ja, zou zeker een idee kunnen zijn! Echt een mooie stad!

 • Linda | OneDayTrip

  27 februari 2015 om 21:53

  Ik ben dit jaar voor het eerst in de winter naar Wenen gegaan (normaal ga ik in de lente of zomer), maar vond het toch wel erg koud. Geef mij maar de lente of zomer. Lekker relaxen in één van de parken...

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.