7 local hotspots in Wenen

Reismeisje 03 oktober 2013

De stad van Sissie, Schnitzels en kitscherige opera’s staat bij de meeste mensen onder de 50 jaar niet op ’t lijstje ;-). Hoewel deze typeringen wel kloppen, doen ze wat mij betreft geen recht aan de superleuke, -hippe en –mooie stad die Wenen is! Ik ben wat bevooroordeeld omdat ik er een jaartje heb gewoond, maar misschien ook wel juist daarom weet ik dat Wenen een bezoekje waard is. Zomer, winter; maakt niet uit. Gewoon doen! Hier komen 7 lokale hotspots die je niet zo snel in de reisgidsjes vindt, maar zeker de moeite van ’t opzoeken waard zijn.

Wenen Grinzing

1. Neem de tram naar ’t wijkje Grinzing. Grinzing is niet zo maar een wijk in Wenen. Je vindt er namelijk de zogenaamde Heurigen; lokale kroegjes die een eigen gemaakte, en best lekkere, wijn serveren. Er hangt een superleuk sfeertje en je vindt er hoofdzakelijk locals! En Grinzing zelf is een mooi, groen wijkje. Leuk om rond te wandelen.

Wenen Strandbar Herrmann

2. Doe alsof je aan ’t strand bent. Dit is wel alleen een tipje voor de zomer, maar zooooo leuk! Strandbar Herrmann! Midden in het centrum aan de Donau spuiten ze jaarlijks in ’t voorjaar een mini-strandje op compleet met strandstoelen, beauch volleybal setting en strandbar. Echt een heerlijk plekje om in de namiddag naar toe te gaan en te genieten van een drankje!

Wenen U4

3. Dance the night away in U4! Houd je van dansen? Dan moet je zeker de club U4 niet over slaan. Vernoemt naar de metrolijn waar de club letterlijk aan ligt, is het lekker centraal gelegen. Er wordt voornamelijk een soort trance meets urban meets lounge gedraaid, heel bijzonder ;-). En vergeet achteraf de ‘Wiener wurstl niet’! De Weense versie van de hot dog.

Wenen opera

4. Ga voor €5 naar de opera. Niet echt mijn ding eerlijk gezegd, maar ergens hoort opera natuurlijk wel bij een bezoekje aan Wenen. Als je dit overweegt, kies dan zonder meer voor de Staatsoper; alleen al vanwege het gebouw is dit een belevenis. En, leuke tip: je kunt voor veel voorstellingen een staplaats reserveren voor €5. Mocht ’t je dan niet bevallen, kun je altijd nog weer wegsluipen ;-). Vraag even naar dit soort kaartjes bij de kassa.

Wenen Donau

5. Wandelen op Donau Insel. Midden in de Donau die dwars door Wenen loopt, ligt Donau Insel. Juist, een groot eiland. Naast de festivals en andere feestjes die hier in de zomer worden gegeven, is ’t ook een fantastisch wandelgebied. De metro heeft er een apart station en van daaruit kun je het eiland makkelijk op lopen.

Wenen VN

6. Bezoekje aan de VN. Veel mensen weten dit niet, maar in Wenen is ook een kantoor van de VN gevestigd. En een grote ook! Best leuk om hier een bezoekje aan te brengen. Je kunt gewoon naar de VN zelf gaan en daar om een rondleiding vragen. Ze organiseren dit een aantal keren per dag.

Wenen Semmering

Snowboarden of Bratislava bezoeken. Wenen ligt heel centraal; zowel binnen Oostenrijk als ook binnen Europa. Als je een weekje in Wenen hebt, zou ik zeker ook een dagtrip naar Bratislava of het skigebied Semmering overwegen. Bratislava ligt ongeveer op een krap uurtje per trein vanaf Wenen en is verrassend leuk! Ben je in de winter in Wenen en je houdt van wintersporten, kun je makkelijk per skitrein in Semmering komen. Dit skigebied ligt op zo’n 100 km van Wenen en is niet groot, maar voor een dagje superleuk!

@Europa @Oostenrijk #reizen #stedentrip #reistips #Oostenrijk #Wenen

8 reacties

 • Explorista

  03 oktober 2013 om 16:23

  Ben ooit zes dagen in Bratislava geweest en had toen geen mogelijkheid om Wenen te bezoeken, maar Wenen in de winter staat wel op de wishlist! ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Explorista

   04 oktober 2013 om 08:19

   Zeker doen!

 • Marcella

  08 oktober 2013 om 08:37

  Lijkt me een erg mooie stad, ik ga er graag nog eens heen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marcella

   08 oktober 2013 om 10:49

   Doen, doen, doen ;-)!

 • Begin je eigen reisblog! | Reismeisje

  13 november 2013 om 08:30

  […] ouderwets dagboekje met een slotje er op ging geleidelijk verder in een simpel blogje toen ik in Wenen studeerde, old school schriftjes als ik op reis ben en nu dan sinds een half jaar een wat minder simpel blog […]

  Beantwoorden

 • Liebster Award: this is me! | Reismeisje

  28 december 2013 om 12:03

  […] aan thuis. Toen ik in Wenen woonde besefte ik me voor het eerst hoe Nederlands ik eigenlijk ben in mijn doen en laten. En dat […]

  Beantwoorden

 • 5 redenen op in het buitenland te studeren | Reismeisje

  28 januari 2014 om 08:48

  […] Ik heb in mijn laatste studiejaar zo’n 8 maanden in de hoofdstad van Oostenrijk gestudeerd: het protserige Wenen. En wat is dat een leuke tijd geweest ! Er kwam weinig van studeren moet ik zeggen, maar dat […]

  Beantwoorden

 • Lente in Wenen | Reismeisje

  29 maart 2014 om 13:43

  […] dit is echt een toppertje in Wenen ! Toen ik zelf in Wenen woonde, was ik er ook heel regelmatig te vinden. Midden in het centrum bouwen ze elk jaar opnieuw […]

  Beantwoorden

 • Reimeisje | Win een reis naar Oostenrijk | Reismeisje

  20 augustus 2014 om 06:41

  […] vaste lezers van Reismeisje weten ondertussen wel dat ik een aantal jaren geleden in Wenen woonde. Ik heb altijd al een zwak voor Oostenrijk gehad , maar sindsdien ben ik echt een enorme […]

  Beantwoorden

 • Linda | OneDayTrip

  27 februari 2015 om 21:49

  Wat een leuke tips! Ben al best vaak in Wenen geweest en dacht dat ik al veel wist/kende, maar Grinzing en strandbar Herrmann zijn nieuw voor mij. Ga ik zeker onthouden voor de volgende keer :)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.