Hoe vind je 't beste hostel?

Reismeisje 29 april 2014

Tips beste hostel

Na een hobbelige busrit van 8 uur kom je eindelijk aan in dat ene stadje, je stapt uit en bam! Meteen zwermt er een hele groep enthousiastelingen om je heen, die allemaal een stukje van jouw portemonnee proberen te krijgen en je naar een fan-tas-tisch hotel beloven te brengen :-). Herkenbaar? Het is mij in elk geval al heel wat keren gebeurd. En dan nog op zoek naar dat echt leuke hotel of hostel. Niet altijd makkelijk, maar ik zet wat tips voor je op een rijtje!


1. Voorbereiding met de LP in je hand. Of je nu voor een Lonely Planet of Rough Guide gaat; bereid je een beetje voor. Meestal heb je toch wel even in een bus of trein, dus dan kun je mooi even de tips in de gids bekijken. Een gids is natuurlijk ook niet de heilige graal, maar ik vind wel vaak dat de hostels in de Lonely Planet heel prima zijn. En je moet toch ergens beginnen :-). Als je een beetje wat bent voorbereid, voorkom je dat je helemaal wordt opgeslokt door die mannetjes die je aanschieten en kun je gericht rond vragen.
2. Andere reizigers. Maar al te vaak ben ik bij een supergaaf hostel uit gekomen op advies van andere reizigers! Zeker als je backpackt zul je onderweg genoeg mede-backpackers ontmoeten. Vraag rond en sta open voor nieuwe, onverwachte plekken. Zo ontdek je juist de allerleukste hostels!
3. Neem je tijd. Als het je uiteindelijk gebeurt dat je in die zwerm mannetjes staat, negeer ze dan. Klinkt een beetje rot, maar dat kun je echt het beste doen. Pak je spullen en loop gewoon even 100 meter weg van de bus of trein. Beslis daar rustig waar je heen wilt en mocht je een taxi of tuktuk nodig hebben; houd daar gewoon iemand aan. Dikke kans dat dit veel eerlijker gaat.
4. Ga binnen kijken. Als ik bij een hostel aan kom, ga ik altijd even binnen kijken in een kamer. Beslis niet zonder dat je dat hebt gedaan. Anders heb je de kans dat ze je ergens in een donker hokje zonder raam stoppen voor de prijs van die mooie, frisse kamers aan de andere kant.
5. Lokale tips. Soms heeft een hostel in plaats 1 contacten met een hostel in plaats 2. Het loont echt om de eigenaar van een hostel waar je ’t superleuk hebt gehad te vragen naar tips in een andere plaats. Ik ben zo al regelmatig op leuke plekken terecht gekomen.


Hoe zoek jij naar het leukste hostel??

#reizen #backpacken #reistips #hostel #accommodatie

1 reactie

 • Lisette | Travellust.nl

  29 april 2014 om 20:09

  Precies zoals ik ook te werk ga! :D

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lisette | Travellust.nl

   30 april 2014 om 15:07

   ;-)

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.