5 grootste hostel ergernissen

Reismeisje 24 juli 2014

Ergernissen hostel

Hostels. Ik heb er een soort haat-liefde verhouding mee. Ze zijn heerlijk voor je portemonnee, maar lang niet altijd fijn voor je humeur ;-) . Je weet natuurlijk dat een hostel geen hotel is, maar toch heb ik nog best wel eens een behoorlijk teleurstellende ervaring gehad. Ik zet mijn 5 grootste ergernissen in hostels voor je op een rijtje. Ben benieuwd of je ze herkent!

- Een stinkende buurman. Of 2. Seriously. Vooral als je kiest voor een dorm, loop je het risico met een stel stinkerds op één kamer te liggen. Vreselijk. Ik merk vooral de laatste jaren dat ik dat toch wel een beetje ontgroeid ben. Je kunt het natuurlijk ook gewoon wèl treffen hè, maar dit is toch wel één van mijn grootste ergernissen…

- Ontbreken van een wasservice. Dat klinkt misschien een beetje decadent, maar een beetje hostel heeft een wasservice toch? Op een gemiddeld backpack reisje van 3-4 weken moet ik nog wel eens wat ondergoed wassen en een echt fris shirtje is ook wel eens fijn. Meestal heb ik zelf wel wat wasmiddel bij me, maar dat blijft toch een beetje gepruts. Een hostel zonder wasservice is dan een beetje jammer.

- Attack of the hippies. Je kent ze wel; van die reizigers die geen student meer zijn, zich wel zo gedragen en zich helemaal de bom voelen omdat ze onderdeel zijn van de backpackers scene. Niet echt mijn ding. Ik ben dol op backpacken en zou niet anders willen, maar ik heb het niet zo op het backpackerssfeertje dat in veel hostels hangt.

- Haren in het putje. Of andere rotzooi van mede-reizigers. Zelf ben ik nogal gestructureerd en netjes. En al helemaal als ik niet thuis ben. Ik vind ’t dan ook onbegrijpelijk dat sommige backpackers het nodig vinden de gemeenschappelijke keuken te verhabbezakken, klodders tandpasta in de wasbak te laten zitten of uitgevallen haren aan de douchemuur moeten smeren. Come on! Smerig toch?

- Geen computers. Vind ik ook echt zo’n hosteldingetje; een stel computers waar je gemeenschappelijk gebruik van kunt maken. Juist als je backpackt moet je nog wel eens wat op zoeken. Een internetcafé is ook heel prima, maar bij een hostel horen ook computers vind ik.  

En jij? Wat is jouw grootste ergernis in een hostel??

#reizen #backpacken #hostel

4 reacties

 • Ellen

  24 juli 2014 om 07:04

  Snurkers in je dorm room!!!! Grootste ergernis!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Ellen

   24 juli 2014 om 10:58

   Ow ja, vreselijk!!

 • Robert

  24 juli 2014 om 07:35

  Herkenbaar :) Ik heb een hekel aan bunkrooms en zal het altijd uit de weg gaan. Dat beschreven "sfeertje" begrijp ik helemaal, da's inderdaad nogal tenenkrommend..

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert

   24 juli 2014 om 10:58

   Haha, ja he. Grappig dat je 't zo herkent inderdaad!

 • Hilde

  24 juli 2014 om 11:12

  Jaaa, nummer drie vooral, een beetje zo'n in-crowd die dan heel erg samenklit, bah (& het liefst allemaal dezelfde 'originele' armbanden draagt...) Samen gewoon gezellig doen & tips enzo uitwisselen is dan wel weer heel handig van hostels ;).

  Beantwoorden

  • Reismeisje Hilde

   24 juli 2014 om 15:04

   Haha, die armbanden inderdaad :-). Of wat te denken van dreads...

 • Sita

  04 augustus 2014 om 03:40

  Of dat 'dames' hun vieze bebloede handdoek in de gezamenlijke douche laten liggen. Come on! Heb je een accident, vraag gewoon een schone handdoek en lever de ander in! Sorry, dit is nogal een recente frustratie ;-)
  Een beetje begrip en fatsoen, net als je thuis bent, dan zouden er vast minder ergernissen zijn.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.