Het mooiste dorpje in Zuid-Frankrijk

Reismeisje 12 september 2015

Lapopie 1

Vorige week waren we op een mini honeymoon naar het Zuiden van Frankrijk. De Lot regio om precies te zien. Een regio die ik eerlijk gezegd nog niet kende, maar vanuit Nederland supergoed bereikbaar is. Het ligt namelijk op ongeveer een uurtje rijden ten Noorden van Toulouse, waar je vanaf Schiphol rechtstreeks op kunt vliegen. Ideaal! We huurden een auto in Toulouse en off we went Lachen. Onze eerste stop was bij een fan-tas-tisch mooi dorpje. Saint Cirq Lapopie. Dit zou het mooiste, oude dorpje in Frankrijk moeten zijn. Ja ja. Er zijn vast meer dorpjes die met die second name toeristen hopen te trekken, dacht ik nog. Tot we aan kwamen rijden en Saint Cirq Lapopie voor ons oprees. Ik was meteen verkocht!

Middeleeuws dorpje aan de Lot.

De eerste, bekende geschiedenis van Saint Cirq Lapopie stamt uit de 12de eeuw. Toen speelde dit strategisch gelegen dorpje al een belangrijke rol in de strijd tussen Engeland en Frankrijk. Met een hoogte tussen de 120 en 400 meter en de directe ligging aan de rivier de Lot was Saint Cirq Lapopie een belangrijke tussenstop voor handel in allerlei lokale producten.

Lapopie straatjes

Vandaag de dag herinnert er nog veel aan die oude tijden. Kijk alleen al naar dit soort straatjes. Je kunt je toch zo voorstellen dat de ridders en jonkvrouwen hier door heen paradeerden? Prachtig! Er wonen maar zo’n 200 mensen in Saint Cirq Lapopie, waardoor het authentieke en charmante sfeertje extra goed behouden is. In de winter zakt het inwonertal zelfs naar 19! Voornamelijk kunstenaars, want het dorp is een geliefde plek voor beeldhouwers, houtbewerkers en schilders. Toen wij er waren, hebben we ook een aantal van die die-hard kunstenaars ontmoet Lachen. Bijzondere types die Saint Cirq Lapopie letterlijk kleur geven.

Lapopie uitzicht

Qua bezienswaardigheden zijn er een aantal historische gebouwen die je kunt bezoeken, waaronder een origineel bewaard gebleven kerk uit de 16de eeuw en een oud fort. Het fort zou ik zeker even op klimmen, want check dat uitzicht over de wijde omgeving! Verder is het vooral leuk om in Saint Cirq Lapopie wat rond te lopen, de sfeer op te snuiven en lekker ergens te gaan lunchen en naar alles om je heen te kijken. Ik begrijp ondertussen absoluut dat Saint Cirq Lapopie één van de allermooiste dorpjes in Frankrijk moet zijn Lachen.

Lapopie accommodatie 1

Slapen in een bubble.

Op ongeveer 20 minuten rijden van Saint Cirq Lapopie vind je een te gekke accommodatie. Noct’ en Bulle. Letterlijk in the middle of nowhere vind je twee grote bollen die constant vol worden geblazen met frisse lucht en waar een bed in staat. Yes. Jouw bed Lachen. Op de foto kun je wel een beetje zien wat een bizar gezicht dit is. De bovenkant van de bol is helemaal open, dus ’s nachts kun je met een beetje mazzel naar de sterrenhemel kijken vanuit je bed. Romantischer wordt het niet toch?!

Lapopie accommodatie

Noct’ en Bulle wordt gerund door twee superrelaxte jongens die alles doen om het hun gasten naar de zin te maken. Tot een eigenbereide picknick aan het zwembad aan toe! Een overnachting inclusief ontbijt voor 2 personen kost €120. Meer informatie vind je op de website van Noct’ en Bulle.

 

Ben jij al eens in het Zuiden van Frankrijk geweest? Spreekt Frankrijk je überhaupt aan of heb je een andere favoriete bestemming in Europa?

@Europa @Frankrijk #Frankrijk #saint cirq lapopie #accommodatie #reistips

5 reacties

 • Sandra

  12 september 2015 om 09:55

  Hier ben ik drie jaar geleden ook geweest. Zo prachtig daar! Heb zo veel gave herinneringen aan die omgeving. Absoluut de moeite waard. :)

  Beantwoorden

 • Danny | Reizen & Reistips

  12 september 2015 om 10:41

  Nog nooit van gehoord, maar ziet er zeker leuk uit. Dat slapen in een bubble moet wel uniek zijn, neem aan dat jullie dat ook gewoon gedaan hebben?

  Beantwoorden

 • Adi

  12 september 2015 om 18:16

  In die omgeving (nog) niet geweest, maar ziet echt leuk uit. Wie weet...

  Beantwoorden

 • Stephanie | Expeditie Aardbol

  12 september 2015 om 20:59

  Oooh ik hou zoveel van dit soort dorpjes. Geweldige plek voor een honeymoon! En die bubble ziet er ook fantastisch uit!

  Beantwoorden

 • Jeroen

  13 september 2015 om 14:28

  Ik blijf erbij, ik wil ook zo'n opblaassneeuwbal in m'n tuin! :-D
  En natuurlijk ook een mooie omgeving. Heerlijk om in rond te dwalen die dorpjes.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.