Budgettips dans la Paris

Reismeisje 03 juli 2014

Parijs budget

Parijs staat bij veel mensen hoog op het lijstje van fijne stedentrips. En wel terecht natuurlijk. Hoewel Parijs niet mijn all time favorite is, blijft het natuurlijk wel een romantische, karakteristieke stad waar je vanuit Nederland ook nog eens zo bent. Perfect dus voor een lang weekend! Parijs is alleen niet bijster goedkoop, zeker als je een beetje leuk dans la centre wilt zitten 8-) . Ik zet wat budgettips voor een stedentripje in Parijs voor je op een rijtje.

Ga fietsen!
Wij Hollanders draaien onze hand niet om voor een beetje fietsen toch ;-) ? Parijs is best groot en uitgestrekt, dus niet alles is even handig te voet te doen. De metro is een goed alternatief, maar een nog leukere én goedkopere optie is fietsen! Op verschillende plekken kun je fietsen huren, die je op een andere plek weer in kunt leveren. Een beetje ons OV fietsen systeem. Een dagkaartje kost zelfs maar €1,50!


Musea.
Een bezoekje aan Parijs is natuurlijk niet helemaal compleet zonder een bezoek aan een aantal musea. In elk geval het Louvre zou op de planning moeten staan ;-) . Mocht je nou meer musea willen bezoeken en daarnaast bezienswaardigheden als de Arc de Triomphe en Centre Pompidou mee willen pakken, zou ik voor de ‘Paris Museumpass’ gaan. Afhankelijk van hoeveel dagen je in Parijs bent, kun je vanaf €42 toegang krijgen tot tientallen musea en bezienswaardigheden. Lijkt misschien duur, maar als je alle losse entreekosten bij elkaar optelt, ga je daar ruim over heen.


Eten in een parkje.
Één van de dingen die ik zo fijn vind aan Parijs zijn de parkjes en het groene karakter van de stad. Heerlijk! Zeker als je Parijs in het voorjaar of de zomer bezoekt, kun je prima en goedkoop eten in één van deze parkjes. Haal je eigen baguette, vers fruit, lekker Frans kaasje, goedkoop slobberwijntje en klaar ben je 8-) . De Luxembourg Gardens zijn erg mooi.


Goedkope accommodatie.
Ja, dat kan wel echt een uitdaging zijn in Parijs. Als je niet te veel kwijt wilt zijn aan een overnachting zou ik in elk geval uit het echte centrum blijven, hoe jammer ook. Maarrrrr er is een alternatief: couchsurfing! Heb je dat wel eens gedaan? Superleuk! Via deze website kun je allerlei mensen ontmoeten die letterlijk hun bank aanbieden als ‘hotelbed’. Supercheap en je ontmoet leuke lokale mensen.  

Heb jij nog een budgettip voor Parijs?

@Europa @Frankrijk #reizen #stedentrip #budget #parijs

3 reacties

 • Reizigersblog

  03 juli 2014 om 07:33

  Mijn favoriete gratis plekjes zijn de eiffeltoren en de beroemde brug van de liefde met duizenden slotjes! Daarnaast zijn er ook vele goedkope hostels. Zelf had ik met oud en nieuw een hostel voor maar 30euro per nacht en nog op een goede plek ook.

  Beantwoorden

 • Nienke

  03 juli 2014 om 09:39

  Ik heb überhaupt nooit fietsen in Parijs overwogen, maar het klinkt echt als een heel goed plan. Voor de volgende keer!

  Beantwoorden

 • Marcella

  11 juli 2014 om 18:16

  Voor verre bestemmingen pakten we de metro op de heenweg en liepen dan gedurende de dag terug naar ons hotel. Goed te doen!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.