Het fijne en het mindere aan Bali

Reismeisje 09 mei 2018

Bali. God wat keek ik dáár naar uit. We reisden al bijna 8 maanden de wereld over. Over land door ruig Zuid-Amerika en eilandhoppend door het Pacifisch gebied. Dat eilandhoppen klinkt romantisch, maar dat ligt wat genuanceerder Knipogen. Frans Polynesië, ok. Romantisch in hoofdletters. Samoa en de Cookeilanden idem. Maar dan. Bestemmingen als Vanuatu, de Salomonseilanden en Papoea Nieuw Guinea. Bijzonder. Authentiek. Bestemmingen om nooit te vergeten. Dát zeker. Maar ook rauw en pittig qua reizen. Het slokte me aan het einde op. Ik kreeg een nare ontsteking aan mijn voet. Voelde me beroerd en was er moe van.

Bali 12

En toen was daar Bali ♥. Het eiland waar ik zó veel over had gehoord, gelezen en gezien. Weelderig, intens groene rijstvelden, blauwe oceaan, het meest zálige eten en een zachtaardige, boeddhistische cultuur. We landden op Denpasar. De hoofdstad. Drukte, chaos, backpacks die bijna zoek raakten. Midden in de nacht. Buiten nog een klamme hitte. Een meneer die keurig met een bordje in zijn hand op ons wachtte. We reden door de nacht. Toeterend en manoeuvrerend. Ik was te moe om het echt helemaal op te slaan, maar wát een drukte. Overal auto's en scooters. Overal. Na een uurtje kwamen we aan in Ubud. Het dorpje uit mijn dromen. Julia Roberts die door de rijstvelden fietst. Op weg naar haar geluk. De volgende ochtend kon ik Ubud pas echt goed zien. We zaten in een prachtig, klein hostel. Een oase achter grote, houten deuren. Zoals je er in Ubud zo veel vindt. Buiten die deuren is het een heel andere wereld. Een wereld vol backpackers, boetiekjes, tourbureautjes, massage salons en wat toeristen maar verder nodig lijken te hebben. Ubud barst er van. En toch...Toch deed Ubud meteen iets met me. Het was verre van idyllisch. Had niets te maken met het schattige rijstveld dorpje waar ik het voor had gehouden. Maar de sfeer klopte voor mij. Loop 300 meter van de hoofdweg vandaan en je staat in die rijstvelden. Merkt niets meer van die drukte. Je moet er wat je best voor doen, maar het ís er wel.

Bali 13

De dagen er na de rest van Bali ontdekken. Er was te weinig tijd en te veel lust om te duiken Lachen. Wat in Bali fantastisch mooi is. We hingen dagen in het water bij Padang Bay. Visjes en haaien kijken. Uiteindelijk zijn we nog een week op Bali gebleven. Rond rijden, wandelen, eindeloos lekker eten en de verborgen plekken ontdekken. Die er zijn. Ik had alleen niet verwacht dat je er echt moeite voor zou moeten doen. Eerlijk is eerlijk. Mijn beeld van Bali was romantischer. Authentieker. Rustiger. Het ís er, maar zeker niet vanzelfsprekend. Bali is een heerlijk eiland als je voor relatief weinig geld een fijne, relaxte vakantie wilt hebben. Als je lekker eten belangrijk vindt, de boeddhistische cultuur interessant vindt en gewoon op z'n tijd de toerist uit wilt hangen. Geen betere spot dan Bali. Maar kom niet met een al te roze bril op naar dit stukje Indonesië. Het beeld uit 'eten, bidden & beminnen' klopt niet geheel met de werkelijkheid.

Ben jij al eens op Bali geweest en wat vond je er zelf van?

 

@Azië @Indonesië #bali #indonesie #reistips #reizen #backpacken #ubud

10 reacties

 • Monique

  09 mei 2018 om 14:11

  Helemaal mee eens! Maar de meerderheid van Bali is toch echt Hindoeïstisch, niet Boeddhistisch ;)

  Beantwoorden

 • Danique

  10 mei 2018 om 05:15

  Mee eens! Je had een bezoekje aan Nusa Penida moeten brengen :) Daar vonden wij zeker de authentieke stukjes van Bali terug.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Danique

   10 mei 2018 om 18:44

   Leuke aanvulling Danique!

   Beantwoorden

 • Stephen Williams

  10 mei 2018 om 21:57

  HOU UW FINANCIËLE LAST NIET VOOR UWZELF CONTACT MET ONS OP ALLE SOORTEN LENINGEN VOOR EEN LAGER BELANG VAN 2% (stephenswillsloan@gmail.com)

  Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Ons belangrijkste doel is om u te helpen de service te krijgen die u verdient, ons leningprogramma is het snelst. We verstrekken leningen in elke valuta naar keuze {Us Dollar, pounds, Euro, Dinar, etc} en een looptijd van 1 tot 30 jaar om de lening terug te betalen (veilig en onbeveiligd).

  Heb je een lening nodig en heb je een lage credit score, Heb je het moeilijk om leningen te krijgen?
  van lokale banken en andere financiële instellingen? oplossing voor uw financiële probleem is STEPHEN WILLIAMS LENGT FIRM. De algemene voorwaarden zijn zeer redelijk en attent.

  We bieden een breed scala aan financiële diensten, waaronder: Kerstleningen, Zakelijke leningen, Schuldconsolidatieleningen, Persoonlijke leningen, Autoleningen, Hotelleningen, Studieleningen, Home Refinancing-leningen met een lage rente van 2% per annulering voor particulieren, bedrijven en bedrijfsorganen.

  Geïnteresseerde kandidaten moeten contact met ons opnemen via e-mail: stephenswillsloan@gmail.com. Toepassen en vrij zijn van financiële slavernij.

  Beantwoorden

 • Kelly

  13 mei 2018 om 07:49

  Ik ben net terug van een reis naar Flores en heb afgelopen zomer 5,5 week over Lombok, Bali en Java gereisd en Bali blijft mijn minst geliefde eiland. Ik ben echt dol op Indonesië, maar dan met name het rauwere, minder ontdekte. Afgelopen zomer was Bali even een fijne en noodzakelijke stop na een ongeluk en kon ik in Ubud weer even opladen en uiteindelijk in Munduk heel fijn hiken. Maar afgelopen 1,5 dag was ik in Canggu voordat ik naar huis vloog en toen wist ik weer precies wat ik niet leuk vond. Ik kan me wel voorstellen dat Bali voor veel mensen een makkelijk, toegankelijk eiland is, maar het is voor mij inderdaad ook niet het Indonesië waar ik verliefd op ben.

  Beantwoorden

 • Josef Lewis

  18 mei 2018 om 04:34

  Good-day, I'm Josef Lewis. A reputable, legitimate & accredited lender. We give out loan of all kinds in a very fast and easy way, Personal Loan, Car Loan, Home Loan, Student Loan, Business Loan, Inventor loan, Debt Consolidation. etc

  Get approved for a business or personal loans today and get funds within same week of application. These personal loans can be approved regardless of your credit and there are lots of happy customers to back up this claim. But you won’t only get the personal loan you need; you will get the cheapest one. This is our promise: We guarantee The lowest rate for all loans with free collateral benefits.

  We strive to leave a positive lasting impression by exceeding the expectations of my customers in everything I do. Our goal is to treat you with dignity and respect while providing the highest quality service in a timely manner. No social security Number required and no credit check required, 100% Guaranteed. Kindly respond immediately using the details below if interested in a loan and be free of scams..

  Email: progresiveloan@yahoo.com
  Call/Text +1(603) 786-7565 thanks


  Beantwoorden

 • Rien

  19 oktober 2018 om 00:34

  Na een prachtig en boeiend verblijf op Sulawesi, was Bali voor mij te toeristisch, te druk en compleet verwesterd. De authentieke sfeer is een beetje weg. Helaas beaamden meer reizigers die we ontmoetten dat. Sommigen kwamen er vaker maar vonden het tegenvallen. Desondanks zijn er nog wel kleine pareltjes te vinden. En maakt de Hindu cultuur wel indruk. Maar terug hoef ik niet meer, helaas.

  Beantwoorden

 • CENTRAL TRUST LIMITED

  14 februari 2020 om 21:17


  Heeft u investeringen nodig ZAKELIJKE leningen HYPOTHEEK leningen etc. Tegen een betaalbare rentevoet van 3%. Neem nu contact met ons op voor meer informatie. E-mail: central_trust_ltd@hotmail.com

  Beantwoorden

 • Alaska USA

  28 april 2020 om 12:10

  Aan wie het zich zorgen kan maken,

  Heeft u behoefte aan financiële lening voor het project, persoonlijk doel, huis aankoop, business finance, auto leningen, etc?

  Wij kunnen u een lening verstrekken die beschikbaar is om dit project te financieren tegen een redelijke rente.

  Neem contact met ons op via onderstaande details:
  E-mail: unique2aal@gmail.com

  Beantwoorden

 • Andréa

  31 mei 2020 om 08:04

  Hallo mevrouw en meneer!
  Voor uw dringende leningsbehoeften zonder voorwaarden om uw zorgen snel op te lossen, neem dan contact met mij op: carlosandra656@yahoo.com. Bedankt voor het gestelde vertrouwen.

  Beantwoorden

 • joshua benjamin

  09 november 2020 om 09:18

  Hallo, heb je een spoedlening nodig of wil je een zakelijke lening? Kun je vandaag contact met ons opnemen via e-mail of WhatsApp?
  E-mail: joshuabenloancompany@gmail.com
  WhatsApp: +12094402417

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.