Heerlijk Bali in foto's

Reismeisje 16 augustus 2017

Al sinds ik het eeuwig uitgekauwde maar ow zo heerlijke boek 'Eten, bidden, beminnen' las wilde ik dolgraag naar Bali toe. Ik zag mezelf al fietsen tussen de intens groene rijstvelden, elke ochtend startend met een setje yoga oefenen, genietend van het za-li-ge eten en kennis makend met de spirituele cultuur. Toen we na een reis van zo'n 3 weken door ruig en rauw Papoea Nieuw Guinea een volle week op Bali door zouden gaan brengen, kon ik mijn geluk dan ook niet op. Van tevoren hadden veel andere reizigers me gewaarschuwd dat mijn beeld van Bali lichtelijk romantisch was. En niet correspondeerde met de werkelijkheid Knipogen. Ik moet eerlijk toegeven dat dat ergens wel bleek te kloppen. Bali is druk. Heel erg druk. En bomvol met toeristen. Tot so far mijn romantische beeld dus inderdaad...En toch heeft Bali me zonder meer gegrepen. Ik wilde er na een week echt niet weg en zou er zonder twijfel langere tijd kunnen verblijven. Heerlijk. Vandaag neem ik jullie mee in een fotoverslagje van Bali, om je te laten zien waarom ik het zo'n fijn eiland vind. Druk, romantisch of niet.

Bali 4

Typisch Bali dit. Overal waar je loopt vind je prachtige boeddhistische tempeltjes. Soms groot en bedoeld voor flinke ceremonies en soms heel klein en intiem, om een dagelijks gebed in alle rust uit te kunnen spreken. Er hangt een zware geur van wierook, overal liggen offer mandjes met oranje bloemetjes en de locals zitten er in een volledige sereniteit. Prachtig.

Bali 5

Ok. Eten doe ik graag. Heel graag. En dan vooral ook Aziatisch eten. Thais of Indiaas bij voorkeur. Maar Indonesisch eten op Bali is gewoon echt niet van deze wereld Knipogen! Man man, wat een zaligheid! Ik ben echt gek op de typische Gado Gado of het lokale Nasi Campur. Echt om je vingers bij af te likken.

Bali 6

Do I need to say more? De rijstvelden uit mijn Balinese dromen Knipogen. Dit is net buiten Ubud. Ubud is mega toeristisch en misschien weinig authentiek, maar ik vond het echt een heerlijk, relaxt dorpje. En het fijne is dat je dus zo de drukte uit wandelt en midden in de rijstvelden staat, met niets dan stilte en verschillende tinten groen om je heen. Prachtig toch?

Bali 7

Niet de beste foto ever, maar wat kun je fijn duiken op Bali. Wij hebben een aantal keren gedoken vanaf Padang Bay met Geko Diving. Een dikke aanrader! Je ziet veel mooi koraal en prachtige, kleurrijke visjes. En als je het prima vindt om eerst een stukje met een boot de open zee op te varen en daar het water in te plonzen, vind je ook allerlei grotere dieren. We hebben er zelfs een baby walvishaai gezien. Te gek!

Bali 8

Het barst op Bali van de mooie accommodaties, die niet eens de wereld hoeven te kosten. Er zitten veel pareltjes verstopt achter een lelijke poort. Vraag echt aan de locals waar de leuke accommodaties zitten en kies er bewust voor eentje die eens niet in de Lonely Planet staat. Je zult aangenaam verrast zijn Knipogen.

Bali 9

Ahhh, kijk dit dametje nou. Ze is bezig met haar offertjes voor de dag. Op Bali starten vrijwel alle locals hun dag met het maken van kleine offer mandjes, die ze veelal voor de ingang van hun huis of zaakje zetten. Ze geloven dat dit hen voorspoed brengt en het kwade afwendt. De oprechte focus en aandacht bij het maken van deze mandjes vond ik echt prachtig om te zien.

Bali 10

Zo ziet Ubud er dus uit. Best wel druk, vol met scooters en overal leuke winkeltjes. Als je ooit naar Bali gaat, sla Ubud dan echt niet over. Ondanks de drukte is het er stiekem heel lekker Knipogen.

Nou. Dit geeft wel een beeld van Bali denk ik op zich toch? Ik moet wel zeggen dat wij er natuurlijk niet heel lang zijn geweest en er heel bewust voor hebben gekozen een specifiek deel van het eiland te zien. Dat doet echter geen recht aan de diversiteit die Bali heeft, maar dit geeft in elk geval wel een beeld. Ik ben heel benieuwd of jij al eens naar Bali bent geweest en wat je er van vond?

@Azië @Indonesië #indonesie #bali #reisfotografie #Azie #reizen #backpacken

3 reacties

 • Michel

  16 augustus 2017 om 08:43

  Bali ziet er natuurlijk prachtig paradijselijk uit. Je kunt er de drukte/gezelligheid van bijv. Ubud of Kuta beleven, maar Bali heeft ook wel rustigere plekken. Huur een fiets en fiets rond in de omgeving van Ubud. De omgeving is niet bergachtig (hooguit heuvelachtig) en je komt er in leuke kleine dorpjes waar je geen toerist tegenkomt. Ook duiken kan je goed in Bali (bijv. in het noordwesten). En Balinees eten is echt fenomenaal!! Alhoewel Bali niet echt mijn 'cup of tea' is, kun je je er prima vermaken hoor!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Michel

   16 augustus 2017 om 22:06

   Dank voor je eerlijke reactie Michel, super!

 • Elise Kraaijkamp

  19 augustus 2017 om 13:38

  Bali is echt heerlijk. Ik ben in April geweest. Heb mijn ogen uitgekeken!
  En wat een lieve en vriendelijke mensen!! Ik ga nog een keer terug. :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Elise Kraaijkamp

   20 augustus 2017 om 10:15

   Leuk te horen Elise ;-). Ik ook!

 • Katja

  22 augustus 2017 om 21:45

  Bali is een van mijn favoriete bestemmingen. Hoewel veel mensen denken 'binnen een week alles wel gezien' te hebben, vond ik het juist mooier en mooier worden naarmate ik er langer was. Dan heb je de toeristische trekpleisters gezien, dan ken je de lekkerste eettentjes en begrijp je hoe het leven op Bali werkt. Het hindoeïsme is echt een prachtige manier van leven, en de traditionele Balinezen zijn de liefste mensen die ik ken (naar mijn idee gastvrijer dan de Thaise locals!).
  Ga er vooral op uit op een scooter en trek de binnenlanden in. Juist de wegen die je niet kent zijn het leukst!
  Zo lang je begrijpt dat veel mensen leven van toeristen, prik je er eigenlijk zo doorheen en zie je hoe de mensen echt zijn. Ga vooral aan de praat met locals! Vinden ze leuk, en wie weet word je meegenomen voor een maaltijd bij de locals :)

  Oh en ga vooral niet in schoolvakanties, maar dat spreekt denk ik voor zich. Februari en maart zijn pefect!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.