Favoriete spots in Ubud op Bali

Reismeisje 26 juli 2016

Ubud 1 GvdW 0431

Voor we op wereldreis vertrokken, stond voor mij Bali best hoog op mijn lijstje. Ik zag mezelf al fietsen door de rijstvelden, 's middags een nasi campur naar binnen lepelen en elke dag zen eindigen met yoga. I know, het klinkt als een goedkope kopie van 'Eten, bidden en beminnen' Tong uitsteken en was niet helemaal gestoeld op de werkelijkheid. Want natuurlijk bleek Bali veel te leuk te zijn om de halve dag op je hoofd te staan en te relaxen! Bovendien veranderde ons reisschema en hadden we ineens maar een kleine week op Bali. Bij lange na niet genoeg om het eiland te zien wat mij betreft. Laat staan om de rust te vinden voor een intensieve yogacursus...Hoewel we door de beperkte tijd relatief weinig van Bali hebben gezien en Ubud onze uitvalsbasis was, hebben we wel een paar heerlijke spots ontdekt. Vandaag deel ik ze met je!

Ubud 2 GvdW 0438

Eten bij Biah Biah of Puspa's Warung. Ahhhhh, zaligheid! Indonesisch eten is echt met stip mijn favoriet, heerlijk! Op heel Bali barst het van de leuke eettentjes, maar Ubud knalde er voor mij wel echt uit. Als je alleen al door de straten van Ubud loopt, ruik je overal de meest heerlijke etensgeuren. Het liefste proef ik altijd van alles een beetje. Een soort mini rijsttafel. Dat kan bij Biah Biah; een eettentje met 2 vestigingen, waar je voor €1-2 per stuk kleine gerechtjes kunt bestellen en zo je eigen rijsttafeltje samen kunt stellen. Je weet niet wat je proeft! Vooral de gado gado en kip ketjap zijn om je vingers bij af te likken. Echt een aanrader! 

Wil je het typisch Balinese gerecht nasi campur op z'n best eten? Ga dan naar Puspa's Warung! Een klein eettentje in een straat parallel aan Monkey Road. Puspa's Warung wordt gerund door een familie en ze maken echt de lekkerste nasi campur ever. Je kunt er trouwens ook kooklessen krijgen; zag er erg leuk uit.

Slapen bij Jalan Jalan. Net als leuke eettentjes, barst Ubud ook van de gave accommodaties. Zo simpel of luxe als je maar wilt. Wij hebben uiteindelijk alle nachten bij Jalan Jalan geslapen; een accommodatie in een traditioneel Balinees huis, aan de rand van Ubud. Het was er heerlijk stil, de kamers comfortabel zonder luxe te zijn, er was een klein zwembadje en de mensen die het runden waren ontzettend gastvrij Lachen. Echt een aanrader! Een overnachting in een double kostte ons rond €18, inclusief fijn ontbijtje. Ow en de massages zijn er echt de max!

Ubud 3 GvdW 0454

Wandelen door de rijstvelden en lunchen bij Sweet Orange. Toen we vanaf het vliegveld bij Denpasar naar Ubud reden, heb ik geen rijstveld gezien. Alleen maar huizen, mensen en vooral heel veel verkeer. Bali is echt een superdruk eiland, terwijl dat volgens mij niet het imago is wat de meesten er van hebben. Toch zijn de rijstvelden er nooit ver gelukkig! Zo ook in Ubud. Als je vanuit het centrum komt lopen, gaat er na het paleis van de koning (na de kruising) een paadje naar rechts. Er staat een verstopt bordje bij met 'rice terraces'. Binnen een minuut hoor je het drukke verkeer in Ubud niet meer en waan je je echt op het platteland. Zeker de moeite om een middagje te gaan rond dwalen. Ow en ga dan lunchen bij warung Sweet Orange; een klein, lokaal tentje midden in de rijstvelden. Je komt het vanzelf tegen Knipogen.

Genieten van een fire dance show. In Ubud word je als toerist regelmatig aangeschoten voor tourtjes en dansshows. Ik zou dat laatste zeker een avondje aanraden! In verschillende mooie tempels in Ubud worden een paar avonden per week zogeheten fire dances opgevoerd. Groepen bestaande uit tientallen locals zijn prachtig uitgedost, zingen lokale liederen en dansen traditioneel Balinese dansen. En natuurlijk komt er vuur bij kijken Knipogen. Zo'n show duurt ruim een uur en een kaartje kost rond €7.50 per persoon. In je accommodatie kunnen ze je verder helpen hiermee.

Drankje bij Angsa of Kisemet. Twee leuke tentjes in Ubud! Beiden om heel andere redenen. Angsa ligt aan de drukke hoofdstraat van Ubud, maar heeft een verrassing aan de achterzijde. Daar kijk je namelijk direct uit op de rijstvelden en zonsondergang! Echt een perfecte plek om aan het einde van de middag met een Pina Colada neer te strijken. Overdag is het zaakje Kisemet echt een aanrader. Een klein, hip cafeetje met de lekkerste koffie ever, gecombineerd met een te leuke kledingzaak. Heerlijk om in de ochtend wat te shoppen en af te sluiten met een stevige espresso!

Dat zijn mijn favoriete spots in Ubud. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke plekken te ontdekken! Ubud barst er van. Ben jij al eens op Bali en in Ubud geweest? Wat zijn jouw favoriete spots?

@Azië @Indonesië #bali #indonesie #resitips

8 reacties

 • Michel

  26 juli 2016 om 07:54

  Fietsen! Pak de fiets en fiets fijn door de dorpjes om Ubud. Je laat hiermee de drukte van Ubud achter je en ziet leuke traditionele huisjes in nog leukere dorpjes die allemaal zo hun eigen dynamiek lijken te hebben.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Michel

   26 juli 2016 om 21:31

   Wat een leuke tip Michel!

 • Jeroen

  26 juli 2016 om 08:24

  Toch dat Indonesië eens wat hoger op de lijst zetten of meenemen in de reisplannen...

  Beantwoorden

  • Michel Jeroen

   26 juli 2016 om 10:27

   Persoonlijk zou ik Bali dan echt overslaan hoor. Indonesië bestaat natuurlijk uit tig eilanden die (wat mij betreft) mooier en veel minder toeristisch zijn dan Bali. Veel (kust)steden, waaronder Ubud, zijn voor de jongere Aussies wat Lloret de Mar of Salou voor ons zijn. Maar het is maar net wat je zoekt op een reis.

   • Reismeisjenl Michel

    26 juli 2016 om 21:33

    Daar heb je zeker gelijk in. Dat viel mij ook wat tegen, maar het smaakt zeker naar meer! Ik ben erg benieuwd naar de andere eilanden.

   • Iris Michel

    28 juli 2016 om 09:56

    Helaas ben je dan op de verkeerde plekken geweest. Kuta is het nieuwe Lloret de Mar en zul je zeker moeten mijdne, maar Ubud is nog steeds het cultureel hart van het eiland. De religie en tradities van het volk zie je in alles terug, het toerisme zal het nooit willen van de kracht van Bali's inwoners. Groeten van iemand die hier al een aantal jaren woont en voornamelijk optrekt met Indo's.

  • Reismeisjenl Jeroen

   26 juli 2016 om 21:32

   Haha, jij blijft maar landen toevoegen ;-).

   • Jeroen Reismeisjenl

    27 juli 2016 om 10:05

    Ja... probleempje inderdaad. Ik zal straks ook wel met de rode pen moeten gaan strepen :-(
    Of meer tijd en geld vinden :-)

 • eenelfje

  26 juli 2016 om 08:47

  Je kan in Ubud bij het toeristische informatie punt schuin tegenover het Koninklijk Paleis een A4 krijgen met alle soorten dansvoorstellingen/waar/wanneer zodat je er gewoon zelf heen kan gaan en kaartje kopen

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl eenelfje

   26 juli 2016 om 21:33

   Super aanvulling!!

 • Kayleigh

  26 juli 2016 om 08:49

  In oktober staat mijn aller eerste verre reis gepland 2 weken rond reizen op Bali! Dus alle tips zijn helemaal welkom. ;) Ik heb trouwens erg genoten van alle verhalen over jullie wereldreis en ik heb (volgens mij) geen blog gemist! :)

  Beantwoorden

  • Gino Kayleigh

   26 juli 2016 om 14:23

   Wat leuk, ik ga 4 oktober ook op mijn eerste verre reis. Eerst naar Bali om vervolgens door te vliegen naar Australië. Tips voor Bali zijn zeker welkom ;)

   • Reismeisjenl Gino

    26 juli 2016 om 21:35

    Te gek Gino, heel veel plezier al vast! Houd je van duiken? Ga dan zeker naar Padang Bai, duikschool Geko Dive is erg professioneel.

  • Reismeisjenl Kayleigh

   26 juli 2016 om 21:34

   Wat superleuk om te horen Kayleigh :-). Dank, daar word ik blij van! Ik wens je al vast heel veel plezier!!

 • Marcella

  26 juli 2016 om 12:58

  Bali lijkt me erg leuk, ik wil er graag eens rondreizen! Misschien icm een ander eiland? We shall see!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Marcella

   26 juli 2016 om 21:36

   Zeker doen Marcella :-).

 • Fannie

  26 juli 2016 om 15:19

  Wij zijn vanaf morgen in Ubud dus bedankt voor de tips!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Fannie

   26 juli 2016 om 21:36

   Wat zalig! Heel veel plezier al vast en ik hoop dat je er inderdaad iets aan hebt :-).

 • Jacqueline

  10 augustus 2016 om 11:54

  Bezoek aan de Boeddhistische tempel in de heuvels van Banjar is ook zeker de moeite waard. Weinig toerisme op een heel bijzondere plek.

  Beantwoorden

 • Jennifer

  12 juli 2017 om 14:52

  Top tips! Wij gaan morgen van Canggu naar Ubud en nemen je tips zeker mee. Heb je ook tips meegekregen over goede yogascholen?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.