Groetjes vanaf de Hollandse kust!

Reismeisje 06 oktober 2020

Nederlandse kust

Daar gaan we weer hoor! We zijn weer op pad om een prachtige plek in Nederland verkennen Lachen. Dit keer niet de Veluwe, Friesland of Texel, maar een bestemming die compleet nieuw voor mij is: Goeree-Overflakkee! Een eiland dat nog nét tot de provincie Zuid-Holland behoort. Op de één of andere manier riep Goeree-Overflakkee bij mij altijd meteen Zeeland op. Hoewel het daar dus dichtbij ligt, is het toch echt Zuid-Holland waar we deze dagen zijn.

Afgelopen zondag zijn we vertrokken. Naar onze mooie B&B in het plaatsje Ouddorp. We verblijven bij Bed & Broodje; een supermooi plekje midden in de natuur en dichtbij zowel het strand als ook het Grevelingenmeer. Ingrid en haar gezin runnen hun B&B met veel liefde. En dat merk je. Ons huisje is met zó veel aandacht ingericht! Comfortabel en toch puur. Natuurlijke elementen en tegelijk een industriële knipoog. Een heerlijke plek om Goeree-Overflakkee de komende dagen verder te verkennen. Over deze B&B later meer Knipogen!

Wat gaan we doen?

Allereerst genieten Knipogen. Maximaal! En daarnaast deze regio natuurlijk verkennen. Op allerlei manieren:

✔ Sowieso gaan we veel wandelen. Onder andere met een boswachter, wat ik echt superleuk vind. Ik vind het altijd te gek als iemand vol passie over natuur kan vertellen, waardoor diezelfde natuur nóg meer gaat leven. Verder gaan we zeker dagelijks op het strand wandelen hier en Brouwersdam bekijken; een dam van maar liefst 6.5 km lang en één van de belangrijkste deltawerken in Nederland.

✔ Wijnproeverij. Je denkt er misschien niet als eerste aan bij Goeree-Overflakkee, maar er staat een wijnproeverij op het programma. Laten we daar nu nét van houden!

✔ Een dagje met een oude eend rond rijden. Hoe leuk is dat?!

✔ Gezellige stadjes bezoeken gaan we zeker ook doen. Ik wil graag naar de historische stadjes Goedereede en Ooltgensplaat. Lijken me prachtig!

Kortom, de komende dagen gaan we Goeree-Overflakkee goed leren kennen. Als je ons live wilt volgen, kan dat via Instagram. En natuurlijk zullen er de komende tijd uitgebreide artikelen volgen over deze mooie regio! Als je nog tips hebt, laat het zeker weten!

ReizenReizen

#Goeree-Overflakkee #Zuid-Holland #nederland #vakantie #Weekendje weg

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.