De tweede helft 2020: reizen en bestemmingen

Reismeisje 21 juli 2020

Reizen 2020

Wát een vreemd reisjaar is dit. Zo veel plannen en even zo veel wat niet is door gegaan. Misschien geldt dat ook wel voor jou… Het begon voor ons eigenlijk al eind vorig jaar. We zouden een prachtige reis door Thailand, Laos en Cambodja maken. Rugzak op en gáán. Op het laatste moment besloten we echter niet te gaan. Mijn tante lag op sterven en overleed uiteindelijk… In december besloten we er nog wel even uit te gaan. Het werd een roadtrip door het mooie Schotland. Met de boot staken we de zee over en genoten we van Edinburgh en de Schotse Hooglanden. Daarna volgde oud & nieuw op Texel. Kneuterig in een vakantiehuisje. Vol zin in het nieuwe jaar dat voor ons lag! In februari ging ik nog een paar dagen wintersporten in Oostenrijk. Met mijn vader. Qua reizen stonden verder de Azoren en Napels op de planning. Iets verder weg Azië. We dachten aan Maleisië, inclusief Borneo.

En toen veranderde alles. In maart van dit jaar. Land op slot en voornamelijk thuis blijven. The rest is history. Ondertussen zijn we weer wat maanden verder en ziet alles er gelukkig weer wat anders uit. Positiever. De grenzen zijn deels ook weer open. Ik merk dat het wel weer begint te kriebelen. Dat ik superveel zin heb om te reizen. Het is nu eenmaal één van mijn grootste passies. Tegelijkertijd denk ik ook ‘is dat nu meteen zo nodig?’. De afgelopen maanden hebben voor mij ook gebracht dat ik Nederland meer ben gaan waarderen. Meer ben gaan zien wat letterlijk om de hoek ligt. De Veluwe, Friesland, Overijssel. En dat vind ik eigenlijk wel iets moois, wat ik wat meer vast wil houden. Los even van het feit dat niemand exact weet hoe de tweede helft van dit jaar er uit komt te zien, staan de volgende bestemmingen op de planning en/of lijst!

Oldeberkoop natuur2

Pittoresk Oldeberkoop ❤

Een paar weken geleden maakten we een supermooie boottocht door Zuidoost Friesland. Een aantal dagen voeren we door het Friese landschap en was onze boot ons thuis. Genieten! We bezochten toen ook het mooie Oldeberkoop en belandden op het terras van hotel Lunia. En prompt werden we uitgenodigd om daar nog eens terug te keren. Superleuk! Volgende week is het al zo ver en gaan we 3 dagen wandelen in de omgeving.

Bekijk hier hotel Lunia

Friese Elfsteden ❤

We blijven even in Friesland Knipogen, want er staat nóg iets leuks in dezelfde provincie op de planning. In 4 dagen tijd gaan we een aantal van de Friese Elfsteden bezoeken. Hindeloopen, Stavoren, Workum en Sneek. Een totaal andere blik op Friesland voor mij; ik ben heel benieuwd!

Griekenland

Griekenland of de Canarische Eilanden ❤

Eerlijk is eerlijk, deze is nog niet zeker. Maar wel erg gewenst en een grote kanshebber Knipogen! Het zal allemaal even afhangen van de situatie rondom corona tegen die tijd. Ergens in september willen we namelijk graag naar een Grieks of Canarisch Eiland. Met Eliza was Here. Daar reizen we vaker mee en dat bevalt ons altijd supergoed. Heel kleinschalige accommodaties, midden in de natuur, autootje er bij en genieten maar. Begin september organiseer ik weer twee yoga events, dus daarna lijkt ons erg fijn!

Bekijk hier het aanbod van Eliza was Here

Zeeuwse kust ❤

Afgelopen maanden zijn we twee keer naar een Droomparken park geweest; één keer zaten we in dit tiny house en één keer in deze strandvilla aan het Veluwemeer. Beiden is ons heel goed bevallen. Werk en vakantie combineren kan dan perfect! In oktober staat een midweekje naar een Droomparken park aan de Zeeuwe kust gepland. Lekker uitwaaien aan zee en Zeeland ontdekken; een provincie die ikzelf minder goed ken.

Bekijk hier Droomparken Zeeuwse kust

Texel4

Oud & nieuw op Texel ❤

Ondertussen is het vaste prik: oud & nieuw op Texel. Dan zijn we er altijd een week te vinden. In een gezellig vakantiehuisje bij het strand én bos. Heerlijk. Wandelen, schrijven, koken, borrelen en natuurlijk het nieuwe jaar goed inluiden.

Bekijk hier vakantiehuisjes op Texel

Er is ook nog een kleine kans dat we ergens tussendoor de Ardennen bezoeken. Die prachtige, mooie Ardennen. Maar dat is nog niet concreet. En Maleisië en Borneo dan? We hebben besloten dat definitief naar 2021 te schuiven. Niet eens omdat we bang zijn. Of het vliegtuig niet in durven. Het is meer omdat we eenmaal daar wel optimaal willen kunnen genieten én we het op dit moment ook niet helemaal nodig vinden zo’n reis te maken. Vanuit een gemeenschapsgevoel. Wie weet verandert dat nog. Als er een vaccin is bijvoorbeeld. Dit zijn in elk geval de uitstapjes die voor dit jaar staan. Waar we plannen voor hebben dan wel wat geboekt is.

Ik ben benieuwd wat jij voor de komende tijd op de planning hebt staan? Vertel!

@België @Europa @Griekenland @Spanje #texel #Veluwe #ardennen #Griekenland #canarische eilanden #Friesland #Zeeland

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.